Reclamă

Rețeta celui mai parfumat gem de pere

Dacă adori perele și vrei să te bucuri de aroma lor și la iarnă, îți recomandăm să prepari rețeta celui mai parfumat gem de pere.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 29 august 2022, 6:08

Gemul de pere este delicios savurat la micul dejun, întins pe felii de pâine prăjită, tartinate cu unt. Dar, datorită aromei sale deosebite și texturii fine, îl mai poți adăuga în sosuri pentru diferite fripturi la mesele festive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În plus, mai poate fi folosit și ca umplutură pentru prăjituri. Închipuiește-ți cât de delicioase vor fi clătitele umplute cu acest gem cu gust exotic, de toamnă. Poți transforma gemul în jeleu, adăugând puțină gelatină și vei decora cu el torturile și prăjiturile.

Dar pe lângă gustul delicios al gemului, te mai poți bucura și de anumite proprietăți benefice ale perelor care se păstrează chiar și după conservarea acestora.

Dacă te-am convins să prepari gemul delicios din pere, îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

Reclamă

Gem de pere – Ingrediente

  • 3 kg pere mai coapte
  • 750 gr de zahăr
  • 250 ml de apă
  • 1 baton de scorțișoară
  • 1 baton de vanilie
  • 1 buc.de anason stelat
  • sucul de la o lămâie.

Rețeta celui mai parfumat gem de pere – Mod de preparare

Ca pentru orice rețetă de gem, începe cu pregătirea fructelor, apoi a siropului în care se vor răsfăța perele.

Alege pere coapte și sănătoase pentru un gust optim și reușita gemului. Spală perele, și taie-le în sferturi, pe lungime. Curăță coaja perelor, doar dacă este mai fermă și deteriorată. Înlătură cotoarele perelor și căsuța semințelor. Apoi taie sferturile de pere în cuburi mici și pune-le într-un bol. Stropește-le cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Lasă-le deoparte și pregătește siropul de zahăr aromat.

Reclamă

Cum prepari siropul pentru dulceața de pere

Pune apa într-o cratiță cu pereții mai groși. Adaugă zahărul și amestecă bine pentru a se umezi tot zahărul. Astfel te asiguri de o topire corectă a zahărului. Așază cratița pe flacăra aragazului și adaugă în ea batonul de vanilie, batonul de scorțișoară și anasonul stelat. Amestecă cu o spatulă de lemn până când se topește tot zahărul. După ce zahărul s-a topit poți reduce intensitatea focului la minim. Lasă siropul pentru gemul de pere să fiarbă pentru 10-15 minute pentru a se aromatiza bine de la mirodeniile adăugate. Apoi adaugă cuburile de pere.

Fierbe gemul de pere pentru aproximativ 30 de minute, sau până când perele se vor pasa și se vor transforma într-o pastă frumos colorată și extrem de aromată. Pe parcursul fierberii se va forma spumă la suprafața gemului. Înlătură spuma cu ajutorul unei site. dacă dorești ca gemul de pere să aibă o textură fină, pasează cuburile de pere cu ajutorul unui blender vertical. Nu uita să înlături din gem batonul de scorțișoară, pe cel de vanilie și anasonul stelat înainte de a folosi blenderul.

După fierbere pune gemul în borcane sterilizate, capsează-le capacele și acoperă-le cu o pătură. După ce se răcesc complet sub pătură le poți eticheta și transfera pe raftul din cămară.

Iar după ce ai preparat rețeta celui mai parfumat gem de pere, pune pe listă și rețeta pentru dulceață de pere. Te vei bucura la iarnă de aromele toamnei în borcanele tale din cămară.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×