Gemul de pere este delicios savurat la micul dejun, întins pe felii de pâine prăjită, tartinate cu unt. Dar, datorită aromei sale deosebite și texturii fine, îl mai poți adăuga în sosuri pentru diferite fripturi la mesele festive.
În plus, mai poate fi folosit și ca umplutură pentru prăjituri. Închipuiește-ți cât de delicioase vor fi clătitele umplute cu acest gem cu gust exotic, de toamnă. Poți transforma gemul în jeleu, adăugând puțină gelatină și vei decora cu el torturile și prăjiturile.
Dar pe lângă gustul delicios al gemului, te mai poți bucura și de anumite proprietăți benefice ale perelor care se păstrează chiar și după conservarea acestora.
Dacă te-am convins să prepari gemul delicios din pere, îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Gem de pere – Ingrediente
- 3 kg pere mai coapte
- 750 gr de zahăr
- 250 ml de apă
- 1 baton de scorțișoară
- 1 baton de vanilie
- 1 buc.de anason stelat
- sucul de la o lămâie.
Rețeta celui mai parfumat gem de pere – Mod de preparare
Ca pentru orice rețetă de gem, începe cu pregătirea fructelor, apoi a siropului în care se vor răsfăța perele.
Alege pere coapte și sănătoase pentru un gust optim și reușita gemului. Spală perele, și taie-le în sferturi, pe lungime. Curăță coaja perelor, doar dacă este mai fermă și deteriorată. Înlătură cotoarele perelor și căsuța semințelor. Apoi taie sferturile de pere în cuburi mici și pune-le într-un bol. Stropește-le cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Lasă-le deoparte și pregătește siropul de zahăr aromat.