Ruladele sunt printre cele mai simple deserturi. Pe cât de simplu se prepară, pe atât sunt de gustoase. În plus, au și un aspect foarte frumos și pot concura cu alte prăjituri pe un platou festiv.
Rețetele sunt foarte versatile. Poți prepara foaia de ruladă și diferite compoziții simple sau combinate. Pentru umplutură poți alege diferite creme, dar poți apela cu succes și la borcanele cu gem sau cu dulceață. Cu cât gemul este mai colorat și mai aromat, cu atât rulada va fi mai spectaculoasă și mai gustoasă.
Printre cele mai frumos colorate și aromate gemuri se numără și cel de căpșuni, dar și cel de zmeură. Descoperă aici și o rețetă de cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni. Mai jos, poți urmări rețeta detaliată pentru rulada delicioasă și spectaculoasă.
Ruladă cu gem de căpșuni – Ingrediente
- 5 ouă de mărime medie
- 125 gr făină
- 125 gr zahăr
- 50 ml ulei
- un praf de sare
- 8 ml esență de vanilie
- 275 gr gem de căpșuni
- zahăr pudră pentru decor, opțional.
Rețeta ruladei cu gem – Mod de preparare
Pentru că umplutura o ai deja la borcan, nu îți rămâne decât să prepari foaia de ruladă. Cât despre gemul de căpșuni, poți opta pentru a-l folosi simplu sau îl poți transforma într-un jeleu delicios.
Doar încălzești gemul, îl treci printr-o sită deasă și adaugi o linguriță de amidon. Îl mai fierbi la bain marie, până când se hidratează amidonul, amestecând continuu pentru omogenizare. Acest pas este opțional, rulada va fi delicioasă și umplută cu gemul de căpșuni simplu.
Descoperă aici și o rețeta de ruladă Pavlova cu jeleu de zmeură și mascarpone.