Reclamă

Ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată

Pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, îți recomandăm să prepari o delicioasă și spectaculoasă ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată cu caise din compot.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 22 februarie 2023, 6:39

Chiar dacă rulada conține mai multe elemente, modul de preparare al acestora este simplu, iar ingredientele sunt foarte comune.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Foaia de ruladă se prepară ușor, după rețeta clasică de pandișpan cu cacao, iar cremele sunt realizate din ciocolată albă cu frișcă și ciocolată neagră cu frișcă. Sunt preparate după rețeta clasică de ganache de ciocolată. Adițional, mai poți adauga migdale întregi și fulgi de migdale, dar și bucăți de caise din compot pentru un plus de savoare și culoare. Descoperă aici și rețeta clasică de ganache de ciocolată.

În continuare, te invităm să descoperi lista de ingrediente și pașii necesari preparării ruladei.

Ruladă de cacao cu migdale – Ingrediente

Împarte de la început lista de ingrediente în trei sau chiar patru secțiuni, în funcție de elementele care compun rulada. A patra secțiune o reprezintă ingredientele pentru decor.

Reclamă

Pentru foaia de ruladă cu cacao:

  • 5 ouă medii
  • 100 gr făină
  • 25 gr cacao
  • 125 gr zahăr
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 20 ml esență de rom.

Pentru crema ganache de ciocolată albă:

  • 200 gr de ciocolată albă
  • 150 ml de smântână pentru frișcă
  • 25 gr de unt gras
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie.
  • caise din compot.
Reclamă

Pentru crema ganache de ciocolată neagră:

  • 200 gr de ciocolată neagră
  • 200 ml de smântână pentru frișcă
  • 25 gr de unt gras
  • 1 linguriță cu esență de migdale.

Pentru decor:

  • 150 gr de fulgi de migdale
  • caise din compot
  • figurine de ciocolată neagră
  • câteva migdale întregi.

Ruladă de cacao cu migdale și creme – Mod de preparare

Începe prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare aluatului pentru foaia de ruladă cu cacao. Pentru reușita acesteia este necesar ca ouăle să nu fie foarte reci. Lasă-le pe masa de lucru timp de 15-20 de minute.

Cum prepari foaie de ruladă cu cacao

După ce ouăle au atins temperatura camerei, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și mixează-le până când devin spumoase și cristaline. Apoi adaugă treptat jumătate din cantitatea de zahăr, în timp ce amesteci intens, până când bezeaua devine fermă.

Peste gălbenușuri adaugă cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr. Amestecă-le până când devin spumoase și granulele de zahăr nu se mai simt. Adaugă uleiul și esența și omogenizează compoziția. Apoi, adaugă treptat, făina cernută împreună cu pudra de cacao.

Amestecă bezeaua de albușuri cu compoziția de gălbenușuri. Folosește o spatulă pentru amestecarea celor două compoziții și vei obține un aluat aerat.

Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului cu dimensiunile de 37/42 cm. Apoi toarnă compoziția pentru foaia de ruladă cu cacao în tavă. Pune tava în cuptor și coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. Între timp, pregătește cele două creme de ciocolată.

Cum prepari cremele pentru ruladă de cacao cu migdale

Ambele creme se prepară în același mod.

Pune smântâna lichidă la încălzit, apoi adaugă ciocolata ruptă în ea și untul. Amestecă până când acestea se topesc și se omogenizează cremele. În crema de ciocolată albă adaugă esența de vanilie, iar în crema de ciocolată neagră adaugă esența de migdale. Poți adăuga esența preferată.

Lasă cremele de ciocolată să se răcească, apoi introdu mixerul în ele, pe rând și amestecă-le pentru a le oferi cremozitate. Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone cu ciocolată albă.

Oprește 1/3 din cantitatea de cremă albă pentru decor, iar 2/3 din aceasta întinde-o peste foaia de ruladă. Secționează foaia în două pentru a forma 2 rulade. Așază la câte unul din capetele foilor cuburi de caise, scurse bine din compot. Rulează cele două foi pornind de la capetele cu caise.

Împachetează ruladele astfel formate în hârtie de copt ți pune-le la rece pentru o oră.

Pașii de formare a ruladei
Foaia de ruladă se secționează în două, pe lățime, pentru a obține două rulade mai mici / Profimedia Images

Cum decorezi delicioasa ruladă de cacao cu migdale

După ce scoți ruladele de la rece, îndepărtează hârtia de copt de pe ele. Rumenește fulgii de migdale într-o tigaie antiaderentă, până când devin mai crocanți.

Îmbracă cele două rulade în cremă de ciocolată neagră, dar oprește 1/3 din cantitatea acesteia și pentru decor. Aplică fulgii de migdale pe lateralele ruladelor. Deasupra acestora, creează aveline din crema de ciocolată albă, iar lângă acestea alte aveline din crema de ciocolată neagră. Adaugă deasupra și bucăți de caise din compot, alternând cu migdale întregi, dar curățate și figurine de ciocolată neagră.

Pașii de decorare a ruladei de cacao cu migdale
Rulada se poate porționa mai frumos după ce se ține la rece o perioadă de timp / Profimedia Images

Mai lasă ruladele la rece timp de 30-40 de minute, apoi le poți porționa și savura cu poftă, alături de familie și prieteni.

Iar dacă îți plac deserturile sub formă de ruladă, îți mai oferim o rețetă de ruladă cu portocale și cremă de mascarpone.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×