Peștele șalău (sander lucioperca) este unul dintre cei mai apreciați pești de apă dulce. Acest fapt se datorează cărnii sale fine, albe și fără oase mici, fiind o alegere excelentă pentru diverse preparate culinare. Este un pește răpitor, originar din râurile, lacurile și bălțile din Europa și Asia. Este popular pentru gustul său delicat și textura fermă.
Șalăul este o sursă excelentă de proteine de calitate, având un conținut scăzut de grăsimi, ceea ce îl face ideal pentru o dietă sănătoasă. Este bogat în Omega-3, vitamine și minerale și este ideal pentru cei care apreciază mâncărurile fine, dar sănătoase, și pentru cei care preferă preparatele din pește fără griji legate de oase.
Descoperă și beneficiile consumului de somon și cât de sănătos este pentru organismul tău. Iar mai jos, descoperă lista de ingrediente și pașii necesari preparării fileului de șalău cu migdale.
File de șalău în crustă de migdale – Ingrediente
- 4 fileuri de șalău (aprox. 150 g fiecare)
- 100 g fulgi de migdale
- 50 g pesmet
- 2 linguri făină
- 3 linguri lapte vegetal sau apă minerală
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie (opțional)
- sare și piper, după gust
- 3 linguri ulei de măsline pentru prăjit
- lămâie proaspătă, pentru servit.
Rețeta fileului de șalău cu migdale – Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea peștelui. Clătește fileurile de șalău sub un jet de apă rece și usucă-le bine cu șervețele absorbante.
Asezonează-le cu sare și piper pe ambele părți. Pentru un plus de prospețime, adaugă coajă de lămâie rasă.
Lasă peștele deoparte și pregătește ingredientele pentru crustă. Într-un bol, amestecă fulgii de migdalele cu pesmetul.