Cele mai recomandate sortimente de pește pentru a fi preparate în sos de roșii cu usturoi sunt: macroul, codul, păstrăvul și dorada.
Codul este un pește sănătos foarte bogat în proteine, dar sărac în grăsimi. Are însă și un conținut bogat în vitaminele B12 și B6, niacina, vitaminele E, A și C și minerale esențiale pentru sănătatea organismului. În același timp, codul reprezintă o sursă bună de acizi grași omega-3 și omega-6. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o rețetă delicioasă cu pește cod.
Pește la cuptor în sos de roșii cu usturoi – Ingrediente
- 1 kg pește cod
- sare și piper
- 400 ml suc concentrat de roșii
- 1 linguriță de zahăr
- 30 ml ulei
- 5 căței de usturoi
- sucul de la o lămâie
- 1 linguriță cu boabe de coriandru
- 1 crenguță de cimbru
- 3-4 frunze de busuioc
- câteva fire de pătrunjel verde
Pește la cuptor în sos de roșii cu usturoi – Mod de preparare
În primul rând curăță peștele, dacă l-ai achiziționat necurățat. Apoi porționează-l în bucăți mai mici, pentru a se pătrunde uniform.
Pune bucățile de pește într-un vas termorezistent de ceramică, sau de yena. Unge-l cu ulei, presară sare și piper, proaspăt măcinate. Stropește bucățile de pește cu sucul de la o lămâie și dă vasul la cuptor, la 180 de grade Celsius.
Lasă bucățile de pește să se rumenească pe prima parte, apoi întoarce-le pentru a se rumeni și pe a doua parte.