Reclamă

De ce este bine să mănânci pește de Revelion. Alimentul nu trebuie să lipsească de pe masa festivă

De ce este bine să mănânci pește de Revelion și care sunt beneficiile acestui aliment, vei afla din acest material. Tradițiile străvechi spun că de pe masa festivă nu trebuie să lipsească peștele pentru a avea noroc pe tot parcursul anului care vine.

Publicat: 31 decembrie 2022, 6:23

Chiar dacă pentru masa de Sărbători, ai pregătit cele mai bogate și gustoase feluri de mâncare, este nevoie să ții cont și de tradițiile pentru masa de Revelion. Multe persoane tind să respecte aceast obicei pentru că, în viziunea lor, peștele este sinonim cu „mai scump”, „mai bun” și „extravagant”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce este bine să mănânci pește de Revelion

Tradițiile spun că peștele de pe masa festivă este un semn de noroc pentru anul care urmează. De asemenea, forma peștelui simbolizează bogăția, iar faptul că acesta înoată în bancuri te duce cu gândul la unitate în noul an.

Peștele este considerat un aliment care simbolizează și fertilitatea. Pe lângă semnificațiile tradiționale, peștele are și diverse beneficii. Este un aliment uimitor pentru organismul tău și este bogat în nutrienți de care ai nevoie pentru a te menține în formă. Peștele este un aliment ce conține multe fibre, vitamine, antioxidanți și minerale.

Chiar dacă nu crezi în superstiții, alege să pui fructe de mare pe masa festivă pentru a te bucura de bucate delicioase și nutritive. Cu această ocazie, poate te va surprinde și norocul.

Pentru multe dintre culturile care înconjoară lumea, consumul peștelui este de bun augur pentru că semnfică abundență în anul ce va urma.

Reclamă

De asemenea, peștele înoată cu ușurință printre obstacole. Așadar, persoana care va mânca acest aliment se crede că se va descurca mai bine în viață și se va feri de necazuri.

Spre exemplu, în culturile orientale, în special în Japonia și China, mulți oameni mănâncă somon. Fie că este gătit la aburi sau consumat crud, acesta face parte din festivitatea de Anul Nou, scrie The Donut Whole.

Pentru masa dintre ani, îți recomandăm să îi surprinzi pe cei dragi cu o rețetă de ouă umplute cu pastă de ton.

Reclamă

Peștele nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion

Peștele este o alternativă mai ușoară la carnea de vită sau porc. De asemenea, solzii peștelui simbolizează argintul. Acesta este unul dintre motivele pentru care se crede că peștele va aduce belșug în noul an. Spre exemplu, în țările scandinave, se consumă mult hering murat, cod și sardine de Anul Nou.

În Germania, tradiția peștelui de Anul Nou merge și mai departe. Solzii peștilor sunt luați de pe masă și păstrați în portofel pe tot parcursul anului. Astfel, nemții atrag bogăția și norocul pentru anul următor, potrivit Atlas.com. Peștele este servit, de obicei, cu cap și cu coadă. Acest lucru simbolizează începutul și finalul anului. Spre exemeplu, creveții și icrele se consumă pentru superstiția fertilității.

Cu toate acestea, există și alimente care nu trebuie consumate la masa dintre ani. Spre exemplu, homarul sau crabul. Aceștia semnifică mersul haotic într-o parte sau alta și nu este indicat să fie consumat. Se spune că atrage necazuri iar drumul în anul viitor va fi unul anevoios pentru consumator.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×