Sardinele, bogate în acizi grași Omega-3, proteine și vitamine, sunt combinate cu untul cremos și notele proaspete de lămâie, creând un echilibru perfect între arome.
Muștarul adaugă o ușoară picantă, iar smântâna oferă o textură fină și catifelată.
Prepararea este simplă, iar ingredientele sunt accesibile, făcând această rețetă o opțiune excelentă pentru orice moment al zilei.
Dacă dorești un alt tip de pește poți opta pentru conserve de hering, macrou sau ton. Conservele de ton sunt printre cele mai populare atunci când se doresc rețete simple și ușoare. Descoperă aici o rețetă de ouă umplute cu pastă de ton.
În continuare, îți oferim lista de ingrediente și pașii de urmat pentru prepararea rețetei de gustare pe bază de sardine conservate.
Pastă de sardine – Ingrediente
- 1 conservă de sardine în ulei (aprox. 100-120g)
- 50 g unt moale
- 1 linguriță de muștar
- 1 linguriță de zeamă de lămâie
- 1-2 lingurițe de smântână sau iaurt
- sare și piper după gust
- 1 legătură de pătrunjel tocat fin
- 1-2 căței de usturoi zdrobiți.
Rețeta pastei de sardine – Mod de preparare
Mai întâi, vei pregăti toate ingredientele menționate în listă. Apoi vei aduna și ustensilele pentru a le avea la îndemână și a scurta timpul de preparare. Ai nevoie de un cuțit un tocător, o sită și o presă de usturoi. Mai ai nevoie de un bol și o linguriță, iar pentru pasarea ingredientelor poți folosi un blender sau doar o furculiță.