Rețeta se prepară ușor, din ingrediente simple și foarte accesibile, iar pogăcelele ies moi și pufoase, dar și foarte gustoase.
Aceste pogăcele de casă pot fi preparate și pentru pauza de masă de la birou. Sunt ideale și pentru momentele când vin prietenii în vizită și stați la povești sau urmăriți emisiunea preferată. Mai pot fi preparate și pentru platoul cu aperitive, la diferite evenimente în familie. Se pot găti cu câteva zile înainte de eveniment și se păstrează în cutii cu capace.
Rețeta este ușor asemănătoare cu rețeta pogăcelelor cu cașcaval, pe care îți recomandăm să o testezi. O poți prepara chiar în același timp cu rețeta pogăcelelor cu brânză, a cărei listă de ingrediente și mod de preparare le găsești detaliate mai jos.
Pogăcele cu brânză și unt – Ingrediente
Aluatul pentru pogăcelele cu brânză nu necesită ingrediente multe și complexe. Sunt ingrediente clasice de cozonac, dar în cantități reduse, plus ingredientul de bază, care este brânza.
Pentru aluat:
- 500 gr făină
- 250 gr brânză sărată,
- 200 gr unt moale
- 1 ou
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 100 ml apă caldă
- 7 gr drojdie uscată.
Pentru uns:
- 1 ou
- 1 linguriță de lapte.