Peștele la conservă este destul de versatil și are un preț ce îl face să fie accesibil multor persoane. Acesta face deja parte din dieta oamenilor de pe întreg globul și se găsește sub diferite forme și gusturi. Peștele la conservă poate constitui o sursă importantă de nutrienți pentru organism.
Motive pentru care e recomandat să mănânci pește conservat
Conservele de pește vin sub diferite forme, mărimi și gusturi. Peștele poate fi conservat în singur sau alături de câteva legume. Există tot elul de tipuri de pești care pot fi conservați. Conservarea peștelui în cutii nu este doar convenabilă, ci și delicioasă.
Conservele de pește, inclusiv somonul, sardinele și macroul sunt bogate în nutrienți, pline de acizi grași omega-3. Consumul de pește este recomandat în dietele mediteraneene. În cele ce urmează, descoperă beneficiile acestui preparat.
Conservele de pește sub bogate în omega-3
Acizii grași omega-3 sunt un tip de grăsime esențială. Corpul tău nu este capabil să-i producă, așa că trebuie consumați din alimente.
Cercetările arată că o dietă bogată în omega-3 poate avea un efect pozitiv asupra întregului organism, deoarece aceste grăsimi sănătoase sunt antiinflamatoare.
Acizii grași omega-3 ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă. De asemenea, aceștia joacă un rol cheie în sănătatea articulațiilor, deoarece natura lor antiinflamatoare s-a dovedit că îi ajută pe cei cu osteoartrită. Soiurile de pește care sunt de obicei conservate, cum ar fi anșoa, somonul, sardinele și tonul, sunt toate surse excelente de acizi grași omega-3.
Mai mult, studiile arată că aceste conserve de pește sunt bogate în antioxidanți. Antioxidanții sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi. Aceștia pot preveni apariția bolilor cronice precum diabetul, bolile de inimă sau cancerul.