Reclamă

Motive pentru care e recomandat să mănânci pește conservat. Ce beneficii aduce organismului

Nutriționiștii au dezvăluit câteva motive pentru care e recomandat să mănânci pește conservat. Peștele la conservă este extrem de versatil și poate fi inclus cu ușurință într-o mulțime de preparate. Descoperă și tu beneficiile pe care ți le poate aduce organismului.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 30 iulie 2023, 6:33

Peștele la conservă este destul de versatil și are un preț ce îl face să fie accesibil multor persoane. Acesta face deja parte din dieta oamenilor de pe întreg globul și se găsește sub diferite forme și gusturi. Peștele la conservă poate constitui o sursă importantă de nutrienți pentru organism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motive pentru care e recomandat să mănânci pește conservat

Conservele de pește vin sub diferite forme, mărimi și gusturi. Peștele poate fi conservat în singur sau alături de câteva legume. Există tot elul de tipuri de pești care pot fi conservați. Conservarea peștelui în cutii nu este doar convenabilă, ci și delicioasă.

Conservele de pește, inclusiv somonul, sardinele și macroul sunt bogate în nutrienți, pline de acizi grași omega-3. Consumul de pește este recomandat în dietele mediteraneene. În cele ce urmează, descoperă beneficiile acestui preparat.

Conservele de pește sub bogate în omega-3

Acizii grași omega-3 sunt un tip de grăsime esențială. Corpul tău nu este capabil să-i producă, așa că trebuie consumați din alimente.

Reclamă

Cercetările arată că o dietă bogată în omega-3 poate avea un efect pozitiv asupra întregului organism, deoarece aceste grăsimi sănătoase sunt antiinflamatoare.

Acizii grași omega-3 ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă. De asemenea, aceștia joacă un rol cheie în sănătatea articulațiilor, deoarece natura lor antiinflamatoare s-a dovedit că îi ajută pe cei cu osteoartrită. Soiurile de pește care sunt de obicei conservate, cum ar fi anșoa, somonul, sardinele și tonul, sunt toate surse excelente de acizi grași omega-3.

Mai mult, studiile arată că aceste conserve de pește sunt bogate în antioxidanți. Antioxidanții sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi. Aceștia pot preveni apariția bolilor cronice precum diabetul, bolile de inimă sau cancerul.

Reclamă

Peștele la conservă se păstrează mult mai ușor

Se estimează că 27 % din toți peștii capturați din lume ajung să fie aruncați din cauza ferestrei scurte în care pot fi consumați.

Specialiștii susțin că peștele la conservă poate fi păstrat pentru o perioadă mai lungă de timp decât peștele congelat, scrie EatingWell.

Conservele de pește sunt o sursă excelentă de vitamina D

Vitamina D și calciul lucrează în tandem pentru a susține sistemul osos. În timp ce corpul produce vitamina D, însă calciul este mult mai greu de obținut. Păstrăvul, somonul și sardinele sunt surse excelente de calciu pe care le poți include în dieta ta, scrie Healthline.

Conservele de pește sunt gustoase

Pe lângă nutrienții esențiali pe care îi oferă organismului, conservele de pește sunt și foarte gustoase. Acestea pot fi folosite pentru a fi incluse într-o mulțime de preparate. Te vei bucura de un prânz rapid și de o mulțime de nutrienți necesari organismului.

Conservele de pește se află pe lista de alimente neperisabile. În plus, conservele de pește sunt sustenabile, susțin unele studii ale specialiștilor.

Conservele de pește pot fi folosite în salate și multe alte preparate. În plus, îți vor aduce un aport important de proteine și îți vor oferi energia necesară pentru restul zilei. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×