Peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente, oferind proteine, grăsimi sănătoase și o gamă largă de nutrienți. Din acest motiv, mulți oameni apelează la conserva de ton. Este o modalitate convenabilă și accesibilă de a mânca pește. Află ce spun specialiștii despre conserva de ton.
Cât de sănătos este tonul din conservă: beneficii
Tonul din conservă este o sursă hrănitoare, cu conținut scăzut de grăsimi, de proteine și acizi grași omega-3, bogat în vitamine și minerale. Versatilitatea sa îi permite să fie folosit în salate, sandvișuri, preparate cu paste și diverse alte mâncăruri. Cu toate acestea, există și câteva riscuri care vin la pachet cu consumul de ton din conserve. De cele mai multe ori, cele mai menționat sunt cantitatea mare de sodiu și expunerea la mercur.
Pentru a afla mai multe despre dacă tonul din conservă este sănătos sau nu, citește mai departe pentru a afla beneficiile sale și posibilele efecte secundare.
Un plus de proteine
Unul dintre principalele beneficii ale consumului de ton din conservă este că el reprezintă o modalitate accesibilă și ușoară de a obține un aport de proteine. De fapt, o cutie întreagă conține aproximativ 40 de grame de proteine.
Tonul este, de asemenea, considerat o proteină completă, ceea ce înseamnă că are în compoziție toți cei nouă aminoacizi esențiali și nu toate sursele de proteine.
Conține acizi grași omega-3
La fel ca multe alte tipuri de pește și fructe de mare, tonul este bogat în acizi grași omega-3. Acest tip de grăsime sănătoasă are o listă lungă de potențiale beneficii. Consumul alimentar de omega-3 poate ajuta la reducerea simptomelor depresiei și la îmbunătățirea stării generale de spirit, precum și la încetinirea declinului cognitiv legat de vârstă.