Reclamă

Cât de sănătos este tonul din conservă. Află care sunt beneficiile și riscurile acestui aliment

Peștele este plin de vitamine și substanțe nutritive utile, dar cât de sănătos este tonul din conservă. Cu siguranță că și tu te-ai întrebat acest lucru, mai ales că tonul este un ingredient extrem de versatil, cu un gust bun și o aromă aparte.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 12 iulie 2024, 7:58
Conservă de ton pe un blat din lemn
Tonul din conservă este o sursă hrănitoare, cu conținut scăzut de grăsimi, de proteine și acizi grași omega-3, bogat în vitamine și minerale / Shutterstock

Peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente, oferind proteine, grăsimi sănătoase și o gamă largă de nutrienți. Din acest motiv, mulți oameni apelează la conserva de ton. Este o modalitate convenabilă și accesibilă de a mânca pește. Află ce spun specialiștii despre conserva de ton.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de sănătos este tonul din conservă: beneficii

Tonul din conservă este o sursă hrănitoare, cu conținut scăzut de grăsimi, de proteine și acizi grași omega-3, bogat în vitamine și minerale. Versatilitatea sa îi permite să fie folosit în salate, sandvișuri, preparate cu paste și diverse alte mâncăruri. Cu toate acestea, există și câteva riscuri care vin la pachet cu consumul de ton din conserve. De cele mai multe ori, cele mai menționat sunt cantitatea mare de sodiu și expunerea la mercur.

Pentru a afla mai multe despre dacă tonul din conservă este sănătos sau nu, citește mai departe pentru a afla beneficiile sale și posibilele efecte secundare.

Un plus de proteine

Unul dintre principalele beneficii ale consumului de ton din conservă este că el reprezintă o modalitate accesibilă și ușoară de a obține un aport de proteine. De fapt, o cutie întreagă conține aproximativ 40 de grame de proteine.

Reclamă

Tonul este, de asemenea, considerat o proteină completă, ceea ce înseamnă că are în compoziție toți cei nouă aminoacizi esențiali și nu toate sursele de proteine.

Conține acizi grași omega-3

La fel ca multe alte tipuri de pește și fructe de mare, tonul este bogat în acizi grași omega-3. Acest tip de grăsime sănătoasă are o listă lungă de potențiale beneficii. Consumul alimentar de omega-3 poate ajuta la reducerea simptomelor depresiei și la îmbunătățirea stării generale de spirit, precum și la încetinirea declinului cognitiv legat de vârstă.

Reclamă

Are un conținut scăzut de calorii

Tonul este o sursă de proteine ​​pentru oamenii care își urmăresc aportul de calorii. El are mai puține calorii decât multe alte surse de proteine ​​animale. De exemplu, o porție de friptură are aproximativ 230 de calorii, iar o porție de pulpe de pui are aproximativ 200 de calorii, în timp ce o porție de ton conservat are mai puțin de 100 de calorii.

Reclamă

Este bogat în vitamine și minerale

Conservele de ton sunt pline de vitamine și minerale utile. Cele mai populare în compoziția sa sunt vitaminele B, cum ar fi B3 (niacină), B9 (folat) și B12. Aceste vitamine B pot ajuta la furnizarea de energie, la metabolizarea proteinelor, la formarea ADN-ului și la funcționarea generală a creierului.

Efecte secundare potențiale ale tonului din conservă

Când te gândești dacă tonul este sănătos sau nu, un efect secundar potențial de luat în considerare este faptul că multe mărci includ o cantitatea prea mare de sodiu în conservele lor. Consumul constant de prea mult sodiu poate duce la hipertensiune arterială și probleme cardiovasculare.

Conservele de ton pot conține puțin prea multă grăsime pentru o gustare.

Conform specialiștilor, 20-35% din dieta ta zilnică ar trebui să fie grăsimi, între 44 și 78 de grame la o dietă de 2.000 de calorii. 10 grame într-o cutie de ton reprezintă o mare parte din valoarea zilnică recomandată.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Femeie în rochie verde, cu o bufniță în mână, într-o pădure, toamna
Horoscop
Cumpănă mare pentru o zodie în octombrie 2024. Ce aduce horoscopul toamnei 2024 pentru nativi
Anotimpul următor aduce cu el motivație și o mulțime de oportunități pentru zodii. Vor exista șanse de creștere și dezvoltare personală. Cheia este modul în care le folosești pentru a face față tuturor schimbărilor...
2
O femeie care își dă pălăria jos din cap la apus pe malul lacului
Horoscop
Zodii care își depășesc trecutul și se vindecă de durere pe 24 august 2024. Au nevoie să trăiască în prezent
Este timpul să renunți la ceea ce te ține pe loc și să începi să trăiești în prezent. Ai mai jos lista cu zodii care își depășesc trecutul și se vindecă de durere pe...
3
3 fete frumoase care zâmbesc și se bucură pe un fundal albastru
Horoscop
3 zodii norocoase pe 25 august 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Nativii investesc în energia lor și caută să fie înconjurați de oameni cu aceleași idei și valori. 3 zodii norocoase pe 25 august 2024 vor afla informații prețioase despre viitorul lor. Săptămâna începe cu...
4
O femeie cu o tabletă în mână, în haine business, în fața unei clădiri de birouri
Horoscop
Zodii predestinate să aibă succes în carieră de-a lungul vieții, potrivit astrologilor
Conform astrologiei, fiecare semn zodiacal are trăsăturile sale de personalitate. Aceste trăsături se manifestă ca defecte și calități specifice care fac anumite lucruri să fie mai ușor de realizat sau obținut pentru unele zodii...
5
Addison Rae în timp ce mănâncă înghețată și se plimbă pe stradă cu o prietenă
Divertisment
Ea este vedeta care a oprit circulația cu ținuta pe care a ales-o. Fotografii au pozat-o din toate unghiurile
Ea este vedeta care a oprit circulația cu ținuta pe care a ales-o. Fotografii au pozat-o din toate unghiurile și au încercat să obțină cele mai bune imagini. Vedeta și-a etalat silueta într-o ținută...
PARTENERI
×