Reclamă

Dezavantajele consumului de semințe de chia. La ce să fii atentă ca să nu te confrunți cu efectele lor secundare

Semințele de chia sunt o sursă bogată de nutrienți, dar este esențial să le consumi cu moderație și să eviți să te confrunți cu potențialele efecte secundare. Care sunt dezavantajele consumului de semințe de chia.

Publicat: 3 mai 2023, 7:19 / Actualizat: 3 mai 2023, 10:52

Semințele de chia sunt un superaliment popular, cunoscut pentru valoarea lor nutritivă ridicată și beneficiile pentru sănătate. Semințele de chia sunt populare în rândul consumatorilor datorită valorii lor nutritive mari. Ele oferă un aport adecvat de fibre, proteine, grăsimi sănătoase și minerale.

Antioxidanții, care sunt cei care oferă apărare împotriva stresului oxidativ și reduc riscul de boli cronice. Aceștia sunt prezenți din abundență în semințele de chia.

Dezavantajele consumului de semințe de chia

Semințele de chia oferă un profil nutritiv fantastic, care a fost legat de o serie de avantaje pentru sănătate. Cu toate acestea, există unele efecte secundare potențiale ale consumului de semințe de chia în cantități excesive.

Probleme digestive

Unul dintre cele mai frecvente efecte secundare ale consumului de semințe de chia în cantități excesive este legat de problemele digestive precum balonarea, gazele și constipația. Acest lucru se datorează faptului că conținutul ridicat de fibre din semințele de chia poate duce la disconfort stomacal și probleme digestive.

Reclamă

Tensiune arterială scăzută

Se știe că semințele de chia au proprietăți de subțiere a sângelui, ceea ce poate duce la o scădere a tensiunii arteriale. Acest lucru poate fi periculos pentru persoanele care iau deja diluanți de sânge sau au probleme cu tensiunea arterială scăzută.

Semințele de chia sunt o sursă fantastică de acizi grași omega 3 și proteine ​​pe bază de plante pentru sănătate. Cu toate acestea, consumul prea multor alimente bogate în omega-3 poate duce la subțierea sângelui.

Reclamă

Reacții alergice

Unii oameni pot avea o reacție alergică la semințele de chia. Simptomele pot include urticarie, erupții cutanate, mâncărimi ale ochilor sau gâtului ori dificultăți de respirație. Persoanele cu alergie la semințele de susan sau de muștar sunt mai predispuse să fie alergice la semințele de chia, deoarece aparțin aceleiași familii de plante.

Deshidratare

Semințele de chia pot absorbi până la treizeci de ori greutatea lor în apă, ducând la deshidratare dacă sunt consumate în cantități excesive. Acest lucru este deosebit de riscant pentru persoanele care nu beau suficiente lichide împreună cu consumul de semințe de chia.

Interferența cu medicamentele

Se știe că semințele de chia interacționează cu anumite medicamente, inclusiv medicamentele pentru tensiune arterială și diabet. Prin urmare, este esențial să consulți un medic înainte de a adăuga semințe de chia în dieta ta.

Risc crescut de sângerare

Semințele de chia pot crește riscul de sângerare, mai ales atunci când sunt consumate cu medicamente care subțiează sângele. Persoanele cu o tulburare a circulației sangvine sau care iau anticoagulante ar trebui să evite semințele de chia.

Dezechilibre hormonale

Semințele de chia conțin fitoestrogeni care pot imita efectele estrogenului în organism. Aceștia pot perturba echilibrul hormonal. Acest lucru poate avea consecințe periculoase pentru persoanele cu probleme de sănătate legate de hormoni, cum ar fi cancerul de sân sau ovarian.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton într-o fotografie portret în care poartă zos și cercei cu perle
Divertisment
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales a participat la nunta regală din Iordania
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales s-a aflat printre participanții la nunta regală din Iordania. Aceasta a fost însoțită de soțul său, Prințul William. Viitoarea Regină a Marii Britanii i-a...
2
O balerină într-o rochie albastră cu alb pentru a ilustra una dintre cele tri zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023
Horoscop
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se vor confrunta cu multe probleme. Zodiile sunt influențate de energia venită din partea planetei Neptun. Cele mai multe...
3
O femeie îmbrăcată în rochie cu tul, care ține reprezentarea lunii în mână
Horoscop
Luna Plină în Săgetător pe 4 iunie 2023. Ce aduce Luna Căpșună pentru 3 nativi ai zodiacului
Luna Plină în Săgetător pe 4 iunie 2023 va afecta aceste 3 semne astrologice. Această Lună plină în Săgetător va fi un eveniment cosmic puternic, care are potențialul de a avea un impact profund...
4
O femeie care își îndepărtează părul din bărbie cu ajutorul unei pensete
Frumusețe
Motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie. Procesul care are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă
Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie? Procesul acesta are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă și este unul complet normal. Pilozitatea nu ar...
5
Un congelator în care se află mai multe pungi cu legume congelate
Sănătate
Cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Nutriționiștii avertizează cu privire la consumul lor
Nutriționiștii au dezvăluit cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Noi studii arată beneficiile acestora, dar și contraindicații privind consumul lor. La fel ca orice alte produse, alimentele congelate ar trebui consumate cu măsură. Alimentele...
PARTENERI
×