Reclamă

Dezavantajele consumului de semințe de chia. La ce să fii atentă ca să nu te confrunți cu efectele lor secundare

Semințele de chia sunt o sursă bogată de nutrienți, dar este esențial să le consumi cu moderație și să eviți să te confrunți cu potențialele efecte secundare. Care sunt dezavantajele consumului de semințe de chia.

Publicat: 3 mai 2023, 7:19 / Actualizat: 3 mai 2023, 10:52

Semințele de chia sunt un superaliment popular, cunoscut pentru valoarea lor nutritivă ridicată și beneficiile pentru sănătate. Semințele de chia sunt populare în rândul consumatorilor datorită valorii lor nutritive mari. Ele oferă un aport adecvat de fibre, proteine, grăsimi sănătoase și minerale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Antioxidanții, care sunt cei care oferă apărare împotriva stresului oxidativ și reduc riscul de boli cronice. Aceștia sunt prezenți din abundență în semințele de chia.

Dezavantajele consumului de semințe de chia

Semințele de chia oferă un profil nutritiv fantastic, care a fost legat de o serie de avantaje pentru sănătate. Cu toate acestea, există unele efecte secundare potențiale ale consumului de semințe de chia în cantități excesive.

Probleme digestive

Unul dintre cele mai frecvente efecte secundare ale consumului de semințe de chia în cantități excesive este legat de problemele digestive precum balonarea, gazele și constipația. Acest lucru se datorează faptului că conținutul ridicat de fibre din semințele de chia poate duce la disconfort stomacal și probleme digestive.

Reclamă

Tensiune arterială scăzută

Se știe că semințele de chia au proprietăți de subțiere a sângelui, ceea ce poate duce la o scădere a tensiunii arteriale. Acest lucru poate fi periculos pentru persoanele care iau deja diluanți de sânge sau au probleme cu tensiunea arterială scăzută.

Semințele de chia sunt o sursă fantastică de acizi grași omega 3 și proteine ​​pe bază de plante pentru sănătate. Cu toate acestea, consumul prea multor alimente bogate în omega-3 poate duce la subțierea sângelui.

Reclamă

Reacții alergice

Unii oameni pot avea o reacție alergică la semințele de chia. Simptomele pot include urticarie, erupții cutanate, mâncărimi ale ochilor sau gâtului ori dificultăți de respirație. Persoanele cu alergie la semințele de susan sau de muștar sunt mai predispuse să fie alergice la semințele de chia, deoarece aparțin aceleiași familii de plante.

Deshidratare

Semințele de chia pot absorbi până la treizeci de ori greutatea lor în apă, ducând la deshidratare dacă sunt consumate în cantități excesive. Acest lucru este deosebit de riscant pentru persoanele care nu beau suficiente lichide împreună cu consumul de semințe de chia.

Interferența cu medicamentele

Se știe că semințele de chia interacționează cu anumite medicamente, inclusiv medicamentele pentru tensiune arterială și diabet. Prin urmare, este esențial să consulți un medic înainte de a adăuga semințe de chia în dieta ta.

Risc crescut de sângerare

Semințele de chia pot crește riscul de sângerare, mai ales atunci când sunt consumate cu medicamente care subțiează sângele. Persoanele cu o tulburare a circulației sangvine sau care iau anticoagulante ar trebui să evite semințele de chia.

Dezechilibre hormonale

Semințele de chia conțin fitoestrogeni care pot imita efectele estrogenului în organism. Aceștia pot perturba echilibrul hormonal. Acest lucru poate avea consecințe periculoase pentru persoanele cu probleme de sănătate legate de hormoni, cum ar fi cancerul de sân sau ovarian.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×