Combinația de fasole verde crocantă, maioneză cremoasă și usturoi aromat o face să fie delicioasă și foarte apreciată. Rețeta este pe cât de simplă, pe atât de savuroasă, dar și răcoroasă.
Este perfectă ca garnitură pentru diverse preparate din carne sau pește, însă poate fi savurată și ca atare, în special în zilele călduroase de vară.
Fasolea verde, cunoscută și sub denumirea de păstăi sau teci, este un ingredient popular în multe bucătării din întreaga lume. Este apreciată nu doar pentru gustul său plăcut și textura crocantă, ci și pentru numeroasele beneficii pentru sănătate pe care le oferă. În plus, este un aliment cu conținut scăzut de calorii, ideal pentru diete echilibrate și sănătoase.
Descoperă și o rețetă de fasole verde cu ouă cremoase la tigaie.
Mai jos, vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare al salatei de fasole verde.
Salata de fasole verde cu maioneză și usturoi – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestei salate de ingrediente pentru pregătirea păstăilor de fasole verde și de ingrediente pentru pregătirea maionezei.
Pentru prepararea păstăilor de fasole
- 500 g de fasole verde proaspătă sau congelată
- 2 litri de apă
- 1 linguriță de sare.