Reclamă

Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi

Pentru că este vară, iar salatele sunt printre cele mai populare preparate, îți recomandăm să încerci rețeta de salată de fasole verde cu maioneză și usturoi. Este un preparat simplu și gustos, perfect pentru o masă ușoară sau ca garnitură pentru felurile principale.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 10 iulie 2024, 6:54

Combinația de fasole verde crocantă, maioneză cremoasă și usturoi aromat o face să fie delicioasă și foarte apreciată. Rețeta este pe cât de simplă, pe atât de savuroasă, dar și răcoroasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este perfectă ca garnitură pentru diverse preparate din carne sau pește, însă poate fi savurată și ca atare, în special în zilele călduroase de vară.

Fasolea verde, cunoscută și sub denumirea de păstăi sau teci, este un ingredient popular în multe bucătării din întreaga lume. Este apreciată nu doar pentru gustul său plăcut și textura crocantă, ci și pentru numeroasele beneficii pentru sănătate pe care le oferă. În plus, este un aliment cu conținut scăzut de calorii, ideal pentru diete echilibrate și sănătoase.

Descoperă și o rețetă de fasole verde cu ouă cremoase la tigaie.

Reclamă

Mai jos, vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare al salatei de fasole verde.

Salata de fasole verde cu maioneză și usturoi – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestei salate de ingrediente pentru pregătirea păstăilor de fasole verde și de ingrediente pentru pregătirea maionezei.

Pentru prepararea păstăilor de fasole

  • 500 g de fasole verde proaspătă sau congelată
  • 2 litri de apă
  • 1 linguriță de sare.
Reclamă

Ingrediente pentru maioneză:

  • 1 gălbenuș de ou crud
  • 1 linguriță de muștar clasic
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • sare, după gust
  • suc de lămâie, după gust
  • 30 ml de apă minerală.
  • 2-3 căței de usturoi.

Salata de fasole verde cu maioneză și usturoi – Mod de Preparare

Prima dată vei pregăti fasolea verde, care necesită un timp de fierbere și un alt timp de răcire.

Dacă folosești fasole verde proaspătă, spal-o bine și îndepărtează-i capetele. Apoi, fierbe fasolea verde într-o oală cu apă sărată timp de 5-7 minute până devine fragedă, dar ai grijă să rămână crocantă.

Scurge fasolea verde și trece-o imediat prin apă rece pentru a opri procesul de gătire și a păstra culoarea verde vibrantă. Las-o în sită să se răcească complet, până când prepari maioneza. Descoperă și o rețetă de maioneză vegetală.

Cum prepari maioneza cu usturoi

Curăță și zdrobește cățeii de usturoi cu ajutorul presei sau în mojar.

Pune-i în bolul mixerului și adaugă peste ei gălbenușul, muștarul și puțină sare. Pornește mixerul și amestecă ingredientele, picurând și câte puțin ulei peste ele. Începe să amesteci ușor, iar pe măsură ce maioneza capătă volum mărește viteza mixerului.

Pe parcursul amestecării maionezei, picură și câte puțin suc de lămâie, proaspăt stors.

La final, adaugă și apa minerală, puțin câte puțin, pentru a oferi cremozitate maionezei.

Adăugă fasolea verde răcită în bolul cu sosul de maioneză și usturoi. Amestecă bine pentru a acoperi fasolea uniform cu sosul. Asezonează cu sare și piper, după gust și pune delicioasa salată de fasole verde cu maioneză și usturoi la rece pentru cel puțin 30 de minute.

În timpul servirii poți presăra deasupra mărar verde tocat, pentru decor și un plus de aromă.

Pentru a prepara această delicioasă salată și în sezonul rece, îți recomandăm rețeta de fasole verde la borcan pentru iarnă, conservată în saramură.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală pe un fundal auriu
Horoscop
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024. Sunt pregătiți să se bucure de viață
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024 sunt mai pregătiți decât oricând să se bucure de viață și să-și urmeze propria cale pentru a obține împlinirea sufletească care i-a cam ocolit...
2
Fată fericită stă pe o canapea cu un laptop în brațe pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Venus în Balanță deschide oportunități pentru optimism și romantism. 4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024 își vor duce planurile la bun sfârșit. Deși nativii vor profita de aceste schimbări...
3
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
4
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
5
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
PARTENERI
×