Reclamă

Salată Nicoise. Salată franțuzească de pește, cu legume și ouă fierte 

O salată gustoasă și foarte consistentă poate fi oricând alegerea potrivită pentru orice masă din zi. O astfel de salată este și această salată Nicoise, din bucătăria franțuzească. Este o salată bogată în ingrediente dintr-un amestec de legume cu mai multe tipuri de pește și ouă fierte.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 7 septembrie 2023, 7:14

Ingredientele folosite pentru prepararea salatei pot fi alese după gustul fiecăruia. Însă pentru a-și merita denumirea, nelipsite din lista de ingrediente sunt salata verde, tonul, anșoa, ouăle fierte și roșiile. Pe lângă acestea se mai pot adăuga cartofi fierți, măsline, păstăi de fasole verde și multe altele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dressingul se prepară în cel mai clasic mod, din oțet, ulei de măsline și apă. Dar oțetul poate fi înlocuit și cu suc de lămâie. Însă poți opta și pentru un alt tip de dressig pe bază de muștar, sau pe bază de verdețuri. Descoperă aici și o rețetă de sos chimichurri, un sos rece de pătrunjel. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu salata delicioasă din bucătăria franțuzească.

Salată Nicoise – Ingrediente

Ca pentru oricare altă rețetă de salată și pentru aceasta ai nevoie de două feluri de ingrediente. primele sunt ingredientele care compun baza salatei, iar celelalte sunt ingredientele pentru dressing.

Ingrediente de bază:

  • 300 gr file de ton în ulei de măsline sau în suc propriu;
  • 8 bucăți file de anșoa;
  • 4 ouă fierte;
  • 2 cartofi fierți;
  • 150 gr păstăi de fasole verde;
  • 5-6 roșii cherry;
  • 50 gr măsline negre;
  • 1 salată verde.
Reclamă

Pentru dressing:

  • 1-2 linguri cu ulei de măsline;
  • uleiul scurs din conserva de ton;
  • sucul de la o lămâie mică sau 2 linguri de oțet;
  • sare sare și piper după gust;
  • 2 fire de ceapă verde pentru decor.

Salată Nicoise – Mod de preparare

Reclamă

Începe cu pregătirea ingredientelor care necesită procesare termică. Acestea sunt: cartofii, păstăile de fasole și ouăle.

Spală bine cartofii și fierbe-i, fără a-i decoji, în apă cât să fie bine acoperiți. Fierbe cartofii până când se pătrund bine la testul cu furculița. După fierbere, scurge-i, trece-i prin apă rece și curăță-i. Apoi taie-i în cuburi mai mari.

Fierbe și ouăle pentru 6-7 minute, așa încât să nu iasă foarte tari.

Descoperă aici metodele pentru ouă fierte moi sau tari, cum și în cât timp se gătesc corect.

După fierbere, pune ouăle în apă foarte rece pentru a opri procesul termic. Crapă-le ușor pentru a se curăța cât mai bine. După curățare le secționezi în jumătăți sau în sferturi.

Păstăile de fasole verde le cureți de capete, le clătești și le rupi în bucăți mai mici. Apoi le opărești în apă clocotită cu puțină sare pentru 5-6 minute. Le transferi și pe acestea în apă foarte rece, pentru a-și menține culoarea.

După ce ai terminat cu ingredientele care au necesitat proces termic, spală roșiile și taie-le în jumătăți. Scurge fileul de ton din conservă, dar păstrează uleiul sau sucul scurs. Scurge și bucățile de anșoa, clătește și scurge frunzele de salată și clătește măslinele. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, așază-le frumos într-o salatieră sau pe un platou.

Salată Nicoise în bol, alături de tacâmuri de servit și o sticlă de ulei
Salata se lasă la rece timp de 30 de minute, pentru a se întrepătrunde aromele ingredientelor / Shutterstock

Dressingul pentru salată Nicoise se prepară prin amestecarea tuturor ingredientelor din listă. Apoi stropește cu el ingredientele pentru salată. Pune salata la frigider pentru 30 de minute, astfel încât să se întrepătrundă toate aromele ingredientelor.

O altă rețetă de salată delicioasă pe care ți-o recomandăm, este rețeta de salată grecească plină de savoare și culoare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×