Ingredientele folosite pentru prepararea salatei pot fi alese după gustul fiecăruia. Însă pentru a-și merita denumirea, nelipsite din lista de ingrediente sunt salata verde, tonul, anșoa, ouăle fierte și roșiile. Pe lângă acestea se mai pot adăuga cartofi fierți, măsline, păstăi de fasole verde și multe altele.
Dressingul se prepară în cel mai clasic mod, din oțet, ulei de măsline și apă. Dar oțetul poate fi înlocuit și cu suc de lămâie. Însă poți opta și pentru un alt tip de dressig pe bază de muștar, sau pe bază de verdețuri. Descoperă aici și o rețetă de sos chimichurri, un sos rece de pătrunjel. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu salata delicioasă din bucătăria franțuzească.
Salată Nicoise – Ingrediente
Ca pentru oricare altă rețetă de salată și pentru aceasta ai nevoie de două feluri de ingrediente. primele sunt ingredientele care compun baza salatei, iar celelalte sunt ingredientele pentru dressing.
Ingrediente de bază:
- 300 gr file de ton în ulei de măsline sau în suc propriu;
- 8 bucăți file de anșoa;
- 4 ouă fierte;
- 2 cartofi fierți;
- 150 gr păstăi de fasole verde;
- 5-6 roșii cherry;
- 50 gr măsline negre;
- 1 salată verde.
Pentru dressing:
- 1-2 linguri cu ulei de măsline;
- uleiul scurs din conserva de ton;
- sucul de la o lămâie mică sau 2 linguri de oțet;
- sare sare și piper după gust;
- 2 fire de ceapă verde pentru decor.