Coacerea prunelor în cuptor permite o evaporare lentă și uniformă a apei din fructe. Acest fapt oferă gemului o consistență densă și o culoare închisă, aproape de un mov intens. Gustul este dulce, cu o ușoară tentă acrișoară, dacă adaugi lămâie, iar pudra de scorțișoară adăugată va aduce o aromă subtilă și cuceritoare gemului.
Acest gem este perfect pentru a fi servit pe pâine proaspătă, în clătite sau ca umplutură pentru prăjituri. Descoperă și o rețetă de prăjitură fragedă, cu brânză și gem de prune.
În continuare, îți oferim rețeta gemului de prune preparat la tavă.
Gem de prune la tavă – Ingrediente
- 3 kg prune bine coapte, cântărite fără sâmburi
 - 1,5 kg zahăr sau după gust
 - 1 linguriță de scorțișoară (opțional)
 - sucul de la o lămâie.
 
Rețeta gemului de prune la tavă – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea rețetei de gem constă în pregătirea prunelor.
Spală bine prunele și șterge-le pentru a îndepărta stratul alb, asemănător cu bruma. Apoi secționează prunele în două și scoate sâmburii. Lasă prunele în jumătăți sau taie-le în sferturi, în funcție de mărimea lor.
Într-un bol mare, pune prunele și adaugă zahărul peste ele. Amestecă bine astfel încât zahărul să fie distribuit uniform.
                                
                                                    
                                                    
                                                    

                                                                            
                                                                            
                                                                            

                                                    
                                                    
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                    
                                                















