Rețeta este destul de simplu de preparat, la fel ca rețeta pentru gem. Însă marmelada necesită un timp mai îndelungat de fierbere, pentru a deveni consistentă.
Se prepară în două etape. În prima etapă se fierb fructele cu zahăr pe aragaz. Apoi se pasează, iar piureul rezultat se trece prin sită. În a doua etapă, marmelada se prepară la cuptor pentru a deveni consistentă.
Marmelada, la fel ca gemul sau dulceața, este delicioasă servită la micul dejun, întinsă pe felii de pâine cu unt. Este ideală și pentru umplerea cornurilor, cornulețelor sau a fursecurilor. Poate fi preparată și din alte fructe sau chiar dintr-o combinație de fructe. Descoperă aici și rețeta pentru marmeladă de prune.
În rândurile de mai jos vei descoperi rețeta pentru ce din gutui, detaliată pas cu pas.
Marmeladă de gutui – Ingrediente
- 250 gr de gutui curățate de cotoare
- 1 kg de zahăr
- sucul de la 2 lămâi
- 250 ml de apă
- 2 batoane de scorțișoară.
Rețeta marmeladei din gutui – Mod de preparare
Pentru început, pregătește o cratiță încăpătoare și adaugă în ea apa și sucul de lămâie. Acest amestec de lichide este necesar pentru a adăuga gutuile în el, după curățare, pentru a nu oxida. Se vor adăuga bucățile de gutui după curățare, pentru a nu oxida.
Apoi spală bine gutuile, cu buretele de vase, folosind partea abrazivă a acestuia. Acesta te ajută să îndepărtezi tot puful plin de praf de pe cojile gutuilor. După spălare, șterge gutuile cu prosoape de hârtie absorbante.