Reclamă

Sos de dovlecei cu ardei copți, pentru iarnă

Dacă vrei să te bucuri de gustul dovleceilor de grădină și în sezonul rece, nu ezita să-i conservi sub diferite moduri. Una dintre rețetele de conserve pe care ți-o oferim mai jos este cea de sos de dovlecei cu ardei copți pentru iarnă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 15 august 2023, 6:53

Sosul iese cremos și gustos și îl poți folosi la rețetele de paste, de mâncăruri scăzute sau chiar la pizza. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a-l prepara și nici de metode complexe. Ardeii copți se combină foarte bine cu dovleceii, iar condimentele le poți adăuga după gust.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă găsești dovlecei în piață pe tot parcursul anului, cei de grădină sunt mai gustoși și mai consistenți. Profită de sezonul lor și conservă-i pentru pentru iarnă.

Descoperă aici și cum poți pune dovlecei la congelator, în funcție de modul lor de preparare. Iar în continuare poți urmări rețeta detaliată a sosului de dovlecei.

Sos de dovlecei cu ardei copți – Ingrediente

  • 3 kg de dovlecei răzuiți
  • 1 500 gr de ardei copți
  • 750 gr de ceapă galbenă și roșie
  • 1 litru de sos de roșii concentrat
  • 2-3 căței de usturoi
  • 200 ml ulei
  • sare și piper după gust
  • cimbru și busuioc.
Reclamă

Rețeta sosului de dovlecei pentru iarnă – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ardeilor pe care îi speli, îi ștergi bine și îi coci. Apoi, îi cureți și îi toci mărunt.

Pentru a-ți ușura munca, îți oferim și un articol despre cum se curăță perfect ardeii copți și câteva sfaturi de la specialiștii în bucătărie.

După ce ai terminat cu ardeii, șterge bine dovleceii, curăță-i și dă-i pe răzătoare. Presară sare peste ei și lasă-i să se deshidrateze timp de 12-15 minute. Curăță ceapa și usturoiul, clătește-le cu apă rece și toacă-le mărunt. Când ai toate ingredientele pregătite, poți începe prepararea sosului.

Reclamă

Cum prepari sos de dovlecei cu ardei copți, pentru iarnă

Pune uleiul într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Lasă uleiul să se înfierbânte ușor, apoi adaugă ceapa și usturoiul. Amestecă pentru o călire uniformă a ingredientelor și pentru a nu căpăta acel gust de prăjeală, stropește-le ușor cu zeamă scursă de la ardeii copți. Când ceapa este bine pătrunsă, adaugă ardeii copți, tocați mărunt.

Călește și ardeii copți, amestecându-i cu ceapa și usturoiul, timp de 1-2 minute. Aceștia sunt deja trecuți printr-un proces termic, deci nu mai necesită timp îndelungat de preparare.

Scurge bine dovleceii răzuiți de lichidul format, presându-i în mâini și adaugă-i în cratița cu ingrediente. Amestecă bine cu o spatulă ingredientele din cratiță, iar când sunt bine pătrunse adaugă și sosul de roșii.

Mai fierbe sosul pentru aproximativ 15-20 de minute, timp în care îi condimentezi gustul cu sare, piper, cimbru și busuioc. Gustă sosul pe parcursul fierberii pentru a-i potrivi gustul așa cum îți place.

După ce sosul a fiert suficient, introdu blenderul în el și transformă-l într-o pastă cinsistentă. Dacă îl dorești și mai fin și mai cremos, îl poți trece și prin sită.

Bol cu sos de dovlecei, linguri de lemn și dovlecei proaspeți
Sosul de dovlecei se trece prin sită pentru a deveni mai fin și cremos / Shutterstock

Sterilizează borcanele și capacele, apoi umple-le fierbinți cu deliciosul sos de dovlecei cu ardei copți, de asemenea, fierbinte.

Închide bine capacele și acoperă borcanele cu o pătură groasă. Ține-le sub pătură, până când sunt bine răcite. Apoi, etichetează-le și depozitează-le la loc răcoros.

Trei borcane cu Sos de dovlecei cu ardei copți, pentru iarnă și un dovlecel proaspăt
Sosul de dovlecei poate fi folosit la oaste, pizza, alte sosuri și mâncăruri / Shutterstock

Dacă mai dorești și alte rețete de dovlecei conservați, poți încerca și rețeta de zacuscă de dovlecei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×