Chiar dacă găsești mere în piață pe tot parcursul anului, vor fi mult mai la îndemână când le folosești de la borcan. Nu mai pierzi timpul să le cureți, să le răzuiești și să le caramelizezi. Le ai gata preparate, doar desfaci borcanul și le incluzi în rețeta pe care vrei să o faci.
Această metodă de conservare este ideală și dacă ai mere în cantități mari și dorești să te bucuri de ele mai multe luni. Folosește-le pe cele mai deteriorate sau pe cele mai coapte. Dacă ai mai multe tipuri de mere, combină-le pentru un gust delicios și o explozie de arome.
Merele rase, conservate în acest fel, sunt perfecte pentru rețete rapide de plăcinte sau tarte. Merg foarte bine amestecate în aluaturi de chec, brioșe, clătite sau chiar pentru un desert simplu și sănătos cu iaurt sau granola.
Gustul merelor se va intensifica în timpul conservării, oferind deserturilor o aromă dulce-acrișoară inconfundabilă. Descoperă mai jos rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași necesari, pentru a o prepara și tu.
Mere rase la borcan – Ingrediente
- 2 kg mere
- 2 linguri de zahăr sau după gust
- 1 linguriță de scorțișoară
- suc de lămâie.
Rețeta merelor rase la borcan – Mod de preparare
Vei începe cu sortarea și pregătirea merelor. Optează pentru merele preferate pe care le folosești de obicei în deserturi. Spală bine merele, curăță-le de coajă (opțional) și scoate cotoarele cu sâmburii. Apoi, rade merele pe răzătoarea mare.
Pentru a evita oxidarea rapidă a merelor, poți stropi merele rase cu puțin suc de lămâie, amestecându-le ușor.