Rubarba este o plantă comestibilă, formată din tulpini lungi și frunze mari, cărnoase, verzi-roșiatice. Doar tulpinile sunt comestibile, frunzele conțin toxine și concentrații mari de acid oxalic.
Tulpinile sunt folosite la diferite preparate, cum ar fi deserturile, gemul, dulceața, siropul sau compotul, ceai sau chiar murături. Au gust acrișor, ușor acid și pot fi folosite chiar și la acrit ciorbele. Pe lângă gustul interesant, tulpinile de rubarbă au proprietăți benefice pentru organism. Acestea au un conținut bogat în antioxidanți, vitamine și minerale.
Descoperă și care sunt beneficiile rubarbei pentru sănătatea organismului și cum se consumă pentru a profita din plin de aceste beneficii.
În continuare, îți oferim rețeta pentru compotul de rubarbă delicios și aromat.
Compot de rubarbă pentru iarnă – Ingrediente
- 500 gr tulpini de rubarbă curățate
- 1 500 ml apă
- 250 gr zahăr
- sucul de la o lămâie
- puțin ghimbir
- 1 baton de vanilie.
Rețeta compotului de rubarbă – Mod de preparare
Ca pentru oricare altă rețetă de compot, mai întâi te vei ocupa de pregătirea ingredientelor, dar și a borcanelor. Borcanele necesită spălare cu detergent, clătire din abundență și sterilizare. Descoperă aici un articol cu metode de sterilizare a sticlelor și borcanelor pentru conserve.
Tulpinile de rubarbă necesită curățare a stratului de la suprafață. Coaja este foarte fibroasă și are o textură dură.