Este o rețetă ce provine din zona Mediteranei. În mod clasic, se folosește brânză de capră sau clasica brânză feta. Ardeii pot fi umpluți în stare crudă, copți sau marinați. De asemenea, poți opta pentru ardei iuți, ardei capia sau ardei grași, pitici. Însă, combinația dintre brânza sărată și ardeii iuți este mai specială.
Brânza feta sau brânza de capră nu se adaugă simplă, ci se amestecă cu ierburi aromate și cu puțin usturoi. După umplere, ardeii se vor conserva în ulei de măsline aromatizat și acesta cu ierburi. Se lasă la macerat, mai întâi la temperatura camerei, apoi se depozitează la rece. Mai poți umple ardeii iuți și cu ton – descoperă aici rețeta. În continuare, te invităm să urmărești rețeta ardeilor umpluți cu brânză, detaliată pas cu pas.
Ardei iuți umpluți cu brânză – Ingrediente
- 30 ardei iuți roșii, rotunzi
- 800 gr de brânză feta
- 4-5 căței de usturoi
- ulei de măsline
- ierburi aromatice
Rețeta ardeilor umpluți cu brânză – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea ardeilor iuți umpluți constă în pregătirea lor. Înainte de a te apuca să îi cureți, nu uita să folosești mănuși din latex, dar și mască chirurgicală. Astfel, nu riști să te usture degetele de la iuțeala ardeilor și nici să pui mâinile la gură sau la nas.
Spală ardeii și șterge-i cu prosoape de hârtie sau scurge-i bine. Decupează câte un căpăcel de la cotoarele ardeilor, iar cu ajutorul unei lingurițe răzuiește nervurile cu semințe din interiorul ardeilor.
Apoi, scutură bine ardeii pentru a elimina toate semințele și resturile de la nervuri. Nu este nevoie să îi clătești, ci doar îi scuturi. După ce i-ai curățat pe toți, îi poți lăsa deoparte, în timp ce pregătești compoziția din brânza cu ierburi și usturoi.