Este rețeta celui mai gustos și rafinat gem, dar și frumos colorat. Nu ai nevoie nici de multe ingrediente și nici de metode complexe pentru a prepara gemul de struguri. Iar dacă te gândești că te vor deranja semințele strugurilor, acestea se îndepărtează foarte simplu, pe parcursul preparării.
Te vei bucura la iarnă, atât de gustul gemului, cât și de o parte dintre proprietățile strugurilor. Acestea se conservă la borcan odată cu deliciosul gem.
Cea mai mare proprietate a strugurilor este aceea că au un conținut ridicat de antioxidanți. Despre antioxidanți știm că sunt un complex de elemente nutritive care luptă împotriva efectelor toxice ale radicalilor liberi. Descoperă care sunt beneficiile consumului de struguri și de ce sunt recomandați în dieta ta.
Îți oferim mai jos rețeta gemului din struguri, pentru a te răsfăța cu el în sezonul rece și profita din plin de proprietățile strugurilor.
Gem de struguri – Ingrediente
- 3 kg de boabe de struguri negri
- 1750 gr de zahăr
- sucul de la 1 lime și o lămâie.
Rețeta gemului de struguri – Mod de preparare
Începe cu pregătirea strugurilor, care îți va ocupa mai mult timp decât prepararea gemului. Spală bine boabele de struguri, lasă-le să se scurgă bine, apoi înarmează-te cu răbdare și îndepărtează-le coaja. Este important acest pas pentru că astfel vei putea îndepărta mai ușor semințele, dar vei profita din plin și de gustul delicios al cojilor de struguri și de vitaminele din ele.
Pune boabele de struguri în cratiță și amestecă-le cu zahărul, sucul de lime și cel de lămâie. Poți pune doar suc de lămâie, dar cel de lime are un gust mai deosebit. Pasează bine vojile de la struguri cu ajutorul unui blender. Vei obține o pastă densă și gustoasă, dar și frumos colorată. Când ai terminat de pregătit strugurii, poți aprinde aragazul și începe procesul de preparare.