Reclamă

Gem de struguri. Rețeta celui mai gustos și rafinat gem

Îți plac strugurii, dar ești mâhnită că va trece rapid și sezonul lor și încă nu te-ai bucurat pe deplin de ei? Nu-i nimic, le poți conserva aroma și gustul delicios, preparând o rețetă de gem de struguri.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 28 septembrie 2022, 6:24

Este rețeta celui mai gustos și rafinat gem, dar și frumos colorat. Nu ai nevoie nici de multe ingrediente și nici de metode complexe pentru a prepara gemul de struguri. Iar dacă te gândești că te vor deranja semințele strugurilor, acestea se îndepărtează foarte simplu, pe parcursul preparării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Te vei bucura la iarnă, atât de gustul gemului, cât și de o parte dintre proprietățile strugurilor. Acestea se conservă la borcan odată cu deliciosul gem.

Cea mai mare proprietate a strugurilor este aceea că au un conținut ridicat de antioxidanți. Despre antioxidanți știm că sunt un complex de elemente nutritive care luptă împotriva efectelor toxice ale radicalilor liberi. Descoperă care sunt beneficiile consumului de struguri și de ce sunt recomandați în dieta ta.

Îți oferim mai jos rețeta gemului din struguri, pentru a te răsfăța cu el în sezonul rece și profita din plin de proprietățile strugurilor.

Gem de struguri – Ingrediente

  • 3 kg de boabe de struguri negri
  • 1750 gr de zahăr
  • sucul de la 1 lime și o lămâie.
Reclamă

Rețeta gemului de struguri – Mod de preparare

Începe cu pregătirea strugurilor, care îți va ocupa mai mult timp decât prepararea gemului. Spală bine boabele de struguri, lasă-le să se scurgă bine, apoi înarmează-te cu răbdare și îndepărtează-le coaja. Este important acest pas pentru că astfel vei putea îndepărta mai ușor semințele, dar vei profita din plin și de gustul delicios al cojilor de struguri și de vitaminele din ele.

Pune boabele de struguri în cratiță și amestecă-le cu zahărul, sucul de lime și cel de lămâie. Poți pune doar suc de lămâie, dar cel de lime are un gust mai deosebit. Pasează bine vojile de la struguri cu ajutorul unui blender. Vei obține o pastă densă și gustoasă, dar și frumos colorată. Când ai terminat de pregătit strugurii, poți aprinde aragazul și începe procesul de preparare.

Reclamă

Cum prepari gem de struguri

Pune cratița cu boabele de struguri decojite și zahărul la fiert. Lasă boabele de struguri să fiarbă până când se vor separa semințele de miezul boabelor. Îndepărtează spuma care se formează pe parcursul fierberii. Apoi, trece gemul de struguri prin sită, pentru a separa semințele.

Pune din nou gemul la fiert și adaugă pasta din cojile de la boabele de struguri. Din acest moment, lasă gemul de struguri să fiarbă la foc de intensitate minimă pentru cel puțin o oră. Gemul va fi mai fluid de la miezul suculent al boabelor de struguri și necesită un timp mai îndelungat de fierbere pentru a deveni consistent.

Pentru a obține un gem și mai fin, mai trece-l odată prin sită, pe la jumătatea timpului de fierbere, cât încă este cursiv.

Sterilizează borcanele și capacele și umple-le cu gem de struguri fierbinte. Închide ermetic borcanele cu capacele din dotare și acoperă-le cu pături sau cu ștergare groase. Lasă gemul să se răcească lent sub pătură, înainte de a-l transfera în cămară.

După ce vei prepara gemul de struguri, pune pe listă pentru data viitoare și rețeta pentru dulceață de struguri fără sâmburi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×