Datorită gustului lor delicios și versatilității, gogoșile au devenit populare nu doar în Italia, ci și în comunitățile italiene din întreaga lume. În Statele Unite, de exemplu, gogoșile sunt adesea vândute la festivaluri italiene și sunt apreciate pentru gustul lor autentic și reconfortant.
Aceste gogoși combină simplitatea ingredientelor cu rafinamentul tehnicii de preparare, rezultând o delicatesă perfectă pentru orice ocazie. Pot fi servite simple, doar decorate cu zahăr pudră sau umplute cu diferite creme și fructe.
Sunt delicioase în ambele variante și vor avea un succes garantat pentru cei care se vor răsfăța cu ele. Există mai multe variante ale acestei rețete, dar mai jos îți oferim o versiune clasică și simplă.
Zeppole – Ingrediente
- 250 ml apă
- 50 g unt
- 1 praf de sare
- 150 g făină
- 4 ouă
- ulei vegetal pentru prăjit
- zahăr pudră pentru decor
- opțional: cremă de vanilie, dulceață de cireșe sau amarene.
Rețetă de gogoși italiene – Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea aluatului opărit care necesită două etape de preparare. În prima etapă se opărește făina, iar în a doua etapă, după răcire, se adaugă ouăle. Aluatul nu necesită zahăr sau alți îndulcitori.
Precum gogoșile clasice, și acestea se servesc decorate cu zahăr pudră din belșug.
Descoperă și o rețetă de gogoși din bucătăria spaniolă, denumite churros.