Reclamă

Bomboloni. Rețetă de gogoși italiene

Dacă adori gogoșile și ești în căutarea unei rețete mai deosebite, încearcă rețeta de bomboloni. Este o rețetă de gogoși din bucătăria italiană.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 2 noiembrie 2022, 6:53

Gogoșile sunt speciale deoarece sunt umplute cu o cremă de vanilie cu mascarpone, fină și aromată. Aluatul se prepară precum aluatul clasic de gogoși dospite. Se modelează în forme sferice și se prăjesc în baie de ulei. Vestea bună e că, dacă nu le dorești prăjite, le poți prepara și la cuptor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă prepararea gogoșilor bomboloni este mai minuțioasă, decât în cazul gogoșilor clasice, rezultatul final merită din plin efortul și timpul necesar. Și după ce ai preparat rețeta și te-ai răsfățat cu aceste gogoși delicioase, te vei gândi să repeți rețeta cât de curând.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării acestora, pentru a te bucura de gustul lor cât mai curând.

Bomboloni – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestor gogoși de ingrediente pentru aluat dospit și de ingrediente pentru cremă de vanilie.

Reclamă

Pentru aluat dospit:

  • 2 ouă de mărime medie
  • 25 gr de zahăr
  • 125 ml de lapte
  • 5 gr de drojdie uscată
  • coaja de la o lămâie
  • 30 gr de unt
  • 350 gr de făină
  • 1/4 linguriță cu sare
  • aproximativ 500 ml de ulei pentru prăjit.

Pentru crema de vanilie cu mascarpone:

  • 3 gălbenușuri de ouă medii
  • 100 gr de zahăr
  • 500 ml de lapte
  • 50 gr de amidon alimentar
  • 1 linguriță cu extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 250 gr de mascarpone.
Reclamă

Rețeta de bomboloni – Mod de preparare

Se începe cu pregătirea aluatului care necesită frământare și dospire, apoi modelarea gogoșilor și prăjirea în ulei. În timp ce aluatul se dospește, se poate prepara și crema de vanilie.

Cum prepari aluat dospit pentru gogoși italiene

Trece făina prin sită într-un bol de frământare. Într-un recipient mai mic amestecă drojdia cu o lingură de zahăr și 50 de ml de lapte. Toarnă acest amestec la mijlocul făinii și lasă drojdia să se activeze, timp de 10 minute.

În acest interval de timp, sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare, zahărul și coaja de lămâie răzuită fin. Amestecă bine aceste ingrediente până la omogenizare. Apoi toarnă untul topit și ușor temperat și omogenizează din nou. Toarnă acest amestec peste drojdia activată din bolul cu făină. Amestecă toate ingredientele din bol, turnând treptat și laptele cald. Frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Acoperă-l și lasă-l la dospit timp de o oră.

După dospire, modelează aluatul în forme sferice de mărimea unei mingi de ping pong. Lasă-le să se mai dezvolte pe bancul de lucru timp de 15-20 de minute. Apoi, rumenește gogoșile în ulei încins, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Când sunt coapte, scoate-le într-o sită sau pe prosoape de hârtie. Vezi aici cum se prepară și rețeta de gogoși de post, pufoase și aromate.

Cum prepari crema de vanilie pentru umplut bomboloni

Pune gălbenușurile într-o crăticioară și adaugă peste ele sarea și zahărul. Amestecă bine până când zahărul este diluat. Adaugă amidonul și puțin lapte rece și din nou amestecă până la omogenizare. Restul de lapte adaugă-l fierbinte, amestecând intens cu telul.

Pune crăticioara pe flacăra aragazului și fierbe crema până când se îngroașă ca o budincă. Amestecă continuu în timpul fierberii pentru a nu se lipi crema de pereții cratiței. Spre final de fierbere, adaugă extractul de vanilie. Stinge focul, așază o folie de prospețime peste cremă și las-o să se răcească bine. Amestecă crema de vanilie cu mascarpone.

După ce s-au răcit gogoșile italiene, pune crema într-un săculeț de decorat torturi, având un dui cu vârf subțire la capăt. Înțeapă gogoșile pe la mijloc cu vârful duiului și apasă ușor crema din săculeț până când gogoșile sunt umplute. Nu exagera cu umplerea acestora pentru a nu se sparge. După umplere, decorează delicioșii bomboloni cu zahăr pudră.

Iar dacă vei dori pentru data viitoare și altfel de gogoși, îți recomandăm să prepari rețeta de gogoși cu iaurt în aluat, turnate cu lingura.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×