Gogoșile sunt speciale deoarece sunt umplute cu o cremă de vanilie cu mascarpone, fină și aromată. Aluatul se prepară precum aluatul clasic de gogoși dospite. Se modelează în forme sferice și se prăjesc în baie de ulei. Vestea bună e că, dacă nu le dorești prăjite, le poți prepara și la cuptor.
Chiar dacă prepararea gogoșilor bomboloni este mai minuțioasă, decât în cazul gogoșilor clasice, rezultatul final merită din plin efortul și timpul necesar. Și după ce ai preparat rețeta și te-ai răsfățat cu aceste gogoși delicioase, te vei gândi să repeți rețeta cât de curând.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării acestora, pentru a te bucura de gustul lor cât mai curând.
Bomboloni – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestor gogoși de ingrediente pentru aluat dospit și de ingrediente pentru cremă de vanilie.
Pentru aluat dospit:
- 2 ouă de mărime medie
- 25 gr de zahăr
- 125 ml de lapte
- 5 gr de drojdie uscată
- coaja de la o lămâie
- 30 gr de unt
- 350 gr de făină
- 1/4 linguriță cu sare
- aproximativ 500 ml de ulei pentru prăjit.
Pentru crema de vanilie cu mascarpone:
- 3 gălbenușuri de ouă medii
- 100 gr de zahăr
- 500 ml de lapte
- 50 gr de amidon alimentar
- 1 linguriță cu extract de vanilie
- 1 praf de sare
- 250 gr de mascarpone.