Reclamă

Bomboloni. Rețetă de gogoși italiene

Dacă adori gogoșile și ești în căutarea unei rețete mai deosebite, încearcă rețeta de bomboloni. Este o rețetă de gogoși din bucătăria italiană.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 2 noiembrie 2022, 6:53

Gogoșile sunt speciale deoarece sunt umplute cu o cremă de vanilie cu mascarpone, fină și aromată. Aluatul se prepară precum aluatul clasic de gogoși dospite. Se modelează în forme sferice și se prăjesc în baie de ulei. Vestea bună e că, dacă nu le dorești prăjite, le poți prepara și la cuptor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă prepararea gogoșilor bomboloni este mai minuțioasă, decât în cazul gogoșilor clasice, rezultatul final merită din plin efortul și timpul necesar. Și după ce ai preparat rețeta și te-ai răsfățat cu aceste gogoși delicioase, te vei gândi să repeți rețeta cât de curând.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării acestora, pentru a te bucura de gustul lor cât mai curând.

Bomboloni – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestor gogoși de ingrediente pentru aluat dospit și de ingrediente pentru cremă de vanilie.

Reclamă

Pentru aluat dospit:

  • 2 ouă de mărime medie
  • 25 gr de zahăr
  • 125 ml de lapte
  • 5 gr de drojdie uscată
  • coaja de la o lămâie
  • 30 gr de unt
  • 350 gr de făină
  • 1/4 linguriță cu sare
  • aproximativ 500 ml de ulei pentru prăjit.

Pentru crema de vanilie cu mascarpone:

  • 3 gălbenușuri de ouă medii
  • 100 gr de zahăr
  • 500 ml de lapte
  • 50 gr de amidon alimentar
  • 1 linguriță cu extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 250 gr de mascarpone.
Reclamă

Rețeta de bomboloni – Mod de preparare

Se începe cu pregătirea aluatului care necesită frământare și dospire, apoi modelarea gogoșilor și prăjirea în ulei. În timp ce aluatul se dospește, se poate prepara și crema de vanilie.

Cum prepari aluat dospit pentru gogoși italiene

Trece făina prin sită într-un bol de frământare. Într-un recipient mai mic amestecă drojdia cu o lingură de zahăr și 50 de ml de lapte. Toarnă acest amestec la mijlocul făinii și lasă drojdia să se activeze, timp de 10 minute.

În acest interval de timp, sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare, zahărul și coaja de lămâie răzuită fin. Amestecă bine aceste ingrediente până la omogenizare. Apoi toarnă untul topit și ușor temperat și omogenizează din nou. Toarnă acest amestec peste drojdia activată din bolul cu făină. Amestecă toate ingredientele din bol, turnând treptat și laptele cald. Frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Acoperă-l și lasă-l la dospit timp de o oră.

După dospire, modelează aluatul în forme sferice de mărimea unei mingi de ping pong. Lasă-le să se mai dezvolte pe bancul de lucru timp de 15-20 de minute. Apoi, rumenește gogoșile în ulei încins, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Când sunt coapte, scoate-le într-o sită sau pe prosoape de hârtie. Vezi aici cum se prepară și rețeta de gogoși de post, pufoase și aromate.

Cum prepari crema de vanilie pentru umplut bomboloni

Pune gălbenușurile într-o crăticioară și adaugă peste ele sarea și zahărul. Amestecă bine până când zahărul este diluat. Adaugă amidonul și puțin lapte rece și din nou amestecă până la omogenizare. Restul de lapte adaugă-l fierbinte, amestecând intens cu telul.

Pune crăticioara pe flacăra aragazului și fierbe crema până când se îngroașă ca o budincă. Amestecă continuu în timpul fierberii pentru a nu se lipi crema de pereții cratiței. Spre final de fierbere, adaugă extractul de vanilie. Stinge focul, așază o folie de prospețime peste cremă și las-o să se răcească bine. Amestecă crema de vanilie cu mascarpone.

După ce s-au răcit gogoșile italiene, pune crema într-un săculeț de decorat torturi, având un dui cu vârf subțire la capăt. Înțeapă gogoșile pe la mijloc cu vârful duiului și apasă ușor crema din săculeț până când gogoșile sunt umplute. Nu exagera cu umplerea acestora pentru a nu se sparge. După umplere, decorează delicioșii bomboloni cu zahăr pudră.

Iar dacă vei dori pentru data viitoare și altfel de gogoși, îți recomandăm să prepari rețeta de gogoși cu iaurt în aluat, turnate cu lingura.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Barron Trump la învestirea tatălui său
Divertisment
Barron Trump s-a întors la facultate, dar nu a revenit singur. Cine sunt bărbații care stau mereu pe urmele lui
Barron Trump s-a întors la facultate. Fiul cel mic al actualului Președinte SUA și al Melaniei Trump studiază în primul an la Universitatea din New York, dar statutul lui e diferit de al celorlalți...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și reprezintă una dintre acele zodii care nu se tem să fie cringe
Horoscop
Zodiile care nu se tem să fie „cringe”: semnele care îmbrățișează autenticitatea fără rușine
Fiecare dintre noi a avut momente „cringe” – acele situații în care comportamentul nostru pare exagerat, stânjenitor sau pur și simplu diferit de normele sociale. Dar pentru anumite semne zodiacale, aceste momente nu sunt...
3
fată frumoasă îmbrăcată în înger pe un câmp în timpul zilei
Horoscop
Numerele îngerilor pentru fiecare zodie în parte în luna februarie. Ce spun astrele
Nativii vor fi ghidați de astre și în a doua lună a anului. Află care sunt numerele îngerilor pentru fiecare zodie în parte în luna februarie. Anul 2025 este înaintea noastră, astfel că planurile...
4
îndrăgostiți care stau îmbrățișați și se iubesc într-o zi însorită
Horoscop
3 zodii care se căsătoresc cu cei mai buni prieteni. Ce spun astrele
Te-ai întrebat vreodată de ce unele cupluri se înțeleg atât de bine? Vezi care sunt cele 3 zodii care se căsătoresc cu cei mai buni prieteni și află motivul. Conexiunile ascunse între parteneri pot...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și reprezintă una dintre acele zodii care sunt de încredere
Horoscop
3 zodii care sunt de încredere. Nativii pe care te poți baza în orice situație
Acestea sunt cele 3 zodii care sunt de încredere. Astrologii susțin că nativii aceștia sunt descurcăreți și te poți baza pe ei în orice situație. Încrederea este un lucru special, ca o îmbrățișare caldă...
PARTENERI
×