Nu ai cum să nu adori langoșii. Cu siguranță ți-i prepara mama sau bunica sau îi găseai în gogoșeria de la colț de stradă, în drum spre școală. Sunt asemănători cu gogoșile, dar sunt mai mari, pufoși pe margini și crocanți spre interior.
Rețeta pentru aluat este foarte ușoară și se prepară din cele mai simple ingrediente. Nu necesită decât apă, făină, drojdie, sare și puțin zahăr. Este mai simplă și decât rețeta pentru aluat de pâine, pentru că nu necesită grăsime. În schimb, langoșii se prăjesc în baie de ulei fierbinte ca și gogoșile clasice.
Pot fi serviți simpli la mic dejun, alături de un pahar cu iaurt. Pot fi serviți și reci, unși cu un strat de smântână și presărați cu cașcaval răzuit. Rețeta clasică ungurească prevede și puțin usturoi făcut mujdei și amestecat cu smântâna. Iar dacă îi dorești ca desert, presari puțin zahăr pudră peste ei.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de langoși ungurești.
Langoși simpli – Ingrediente
Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara această gustare delicioasă din bucătăria ungurească.
Îți oferim lista de ingrediente pentru rețeta clasică, atât pentru aluat, cât și pentru servit.
Pentru aluat:
- 750 gr de făina tip 000
- 450 ml de apă caldă
- 30 gr de drojdie proaspătă sau 7 gr drojdie uscată
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- aproximativ 500 ml de ulei de floarea soarelui, pentru prăjit.