Reclamă

Rețete de prăjituri cu dovleac: trucuri și sfaturi ca să îți iasă perfect 

Dovleacul se numără printre ingredientele vedetă ale toamnei. Există o mulțime de rețete de prăjituri cu dovleac pe care merită să le testezi în această perioadă. De la gemuri delicioase și aromate și până la prăjituri spectaculoase, ți le oferim pe toate într-o selecție aparte de preparate care îi vor impresiona și pe cei mai pretențioși degustători. 

CaTine.ro
CaTine.ro
Publicat: 27 octombrie 2022, 6:52 / Actualizat: 2 noiembrie 2022, 16:23

Pentru multe dintre noi, copilăria petrecută la bunici are miros și aromă de dovleac copt în sobă, peste care bunica presăra din belșug zahăr și scorțișoară. Timpul a trecut, și gusturile noastre, cu siguranță, s-au diversificat. Am avut ocazia să testăm și alte rețete de prăjituri cu dovleac, al căror gust ne-a convins să le trecem în caietul cu rețete de suflet. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Am realizat pentru tine o selecție aparte de preparate dulci, cu aromă de toamnă, pe care îți propunem să le testezi în lunile sezonului cu frunze ruginii, soare blând și temperaturi care te invită să faci plimbări lungi și relaxante. 

Dovleac copt la cuptor, cu gust de copilărie 

La baza multor rețete de prăjituri cu dovleac stă o rețetă perfectă de dovleac copt, gustos și sănătos. Aceasta se prepară foarte ușor și necesită un număr mic de ingrediente. Pentru a-l îndulci, poți să folosești sirop de arțar sau miere. 

Pentru un plus de aromă, atunci când bagi tava cu dovleac la cuptor, poți așeza printre bucăți și batoane de scorțișoară, unse cu puțin ulei de măsline. Descoperă aici rețeta de dovleac copt la cuptor, alături de modul de preparare pas cu pas. 

Tavă cu felii de dovleac în cuptor
Feliile de dovleac se coc simple, apoi se glazurează cu sirop de arțar / Profimedia Images
Reclamă

Dovleac copt cu miere și scorțișoară

O rețetă similară este și cea de dovleac copt cu miere și scorțișoară, pe care ți-o oferim aici. Dacă ești tentată să o încerci, îți recomandăm să tai feliile de dovleac cu o grosime de cel puțin 3 centimetri.

Evită să tai felii mai subțiri de atât deoarece acestea se vor usca în timpul tratamentului termic.  

Reclamă
Porții de dovleac copt cu miere și scorțișoară, presărate cu semințe și rozmarin, într-un vas ceramic alb
Feliile de dovleac se glazurează cu miere și scorțișoară la final de coacere / Shutterstock

Plăcintă cu dovleac. Rețeta celui mai îndrăgit desert de toamnă

Atunci când îți e poftă de un desert simplu, poți testa și această rețetă de plăcintă cu dovleac. Se numără printre cele mai ușoare rețete dulci și poate fi preparată atât cu foi de preparate în casă, cât și cu cele cumpărate din comerț. 

Gustul aparte al plăcintei este asigurat de dovleacul caramelizat cu grijă. Acesta se prepară la foc mediu și se amestecă constant pentru a nu se arde. 

Plăcintă cu dovleac porționată pe o farfurie gri
Plăcinta cu dovleac poate fi aromată cu scorțișoară și vanilie / Shutterstock

Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară

Îți recomandăm să incluzi în caietul tău cu bunătăți și această rețetă de plăcintă cu aluat fraged

Îți oferim și un pont, dacă te decizi să o prepari: poți include scorțișoara atât în umplutura plăcintei, cât și în interiorul aluatului, pentru un plus de savoare. În acest fel, umplutura de dovleac își va păstra culoarea intactă, iar tu te vei bucura de gustul intens al unuia dintre cele mai apreciate condimente din lume. 

Patru porții de plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară pe un suport de lemn, alături de dovleci plăcintari în fundal
Scorțișoara adăugată în foile de aluat va oferi acestora atât savoare cât și culoare și aromă / Shutterstock

Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată

Dovleacul este un ingredient versatil, pe care îl poți combina chiar și cu ciocolată. În cazul în care îți surâde acest mix inedit, ai aici o rețetă de biscuiți delicioși

Pentru a te bucura de o textură aparte a acestui desert, te sfătuim să treci piureul de dovleac prin sită. Astfel acesta va fi mult mai fin. Nu uita să folosești unt la temperatura camerei. 

Buscuiți de toamnă cu dovleac copt, pe un suport de lemn
Biscuiții cu dovleac copt sunt delicioși aromatizați cu scorțișoară / Shutterstock

Brioșe cu dovleac. Desert de toamnă aromat și colorat

Printre deserturile adorate în întreaga lume se numără și brioșele. Și tu ești fană? Ei bine, plusăm puțin și îți spunem că poți să adaugi în compoziția lor și dovleac copt, transformat în piure cremos și aromatizat cu scorțișoară. Rețeta este aici. Te invităm să nu eziți și să o testezi. Garantăm pentru gust. 

Pentru un aspect apetisant, încearcă să ungi brioșele cu puțină apă și presară deasupra lor zahăr tos.

Tavă cu brioșele cu dovleac după coacere
După coacere, brioșele se lasă la răcit în tava de copt / Shutterstock

Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei

Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este această rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci

Cu o crustă crocantă, realizată din aluat fraged, în care adaugi cremă de dovleac copt, această tartă este pur și simplu perfectă. Dacă mai adaugi și câteva nuci pecan, alături de semințe de dovleac, te vei bucura de un preparat dulce de care te vei îndrăgosti iremediabil.  

Tartă cu dovleac și nuci porționată pe un platou negru de ardezie
Tarta se porționează după răcirea completă / Shutterstock

Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit

Un alt desert plin de culoare și savoare, ideal de preparat în zilele de toamnă, este această prăjitură cu aluat răzuit

Nu trebuie decât să faci un aluat fraged și o compoziție de dovleac plăcintar răzuit și caramelizat. Un deliciu! Culoarea dovleacului și aroma pe care o va degaja în întreaga casă vor contribui la atmosfera de sărbătoare. 

Porție de prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit pe o farfurie cu furculiță, alături de o ceașcă cu ceai
Aluatul se răzuiește deasupra compoziției de dovleac, după ce a fost congelat / Shutterstock

Prăjitură cu dovleac și aluat turnat. Un deliciu garantat

Printre deserturile cu dovleac cu care îți propunem să îi răsfeți pe cei dragi se numără rețeta de prăjitură cu dovleac și aluat turnat. Este delicioasă și va avea un succes garantat.

Genul acesta de prăjitură se porționează mult mai bine dacă aștepți să se răcească complet. 

Prăjitura cu dovleac și aluat turnat porționată pe o farfurie, alături de un platou cu porții de prăjitură și dou dovleci
Prăjitura se porționează după răcirea completă / Rețetefeldefel.ro

Prăjitură de post cu dovleac și scorțișoară

Îți recomandăm să încerci și o rețetă de prăjitură de post cu dovleac și scorțișoară. Este atât de gustoasă și parfumată, încât se va număra cu siguranță printre preferatele familiei tale.

Rețeta acestui desert de posteste simplă și ușoară. La fel de simple sunt și ingredientele care o compun. O parte din ele, cu siguranță, stau pe raftul din bucătăria ta.

Porții de Prăjitură de post cu dovleac și scorțișoară
Scorțișoara adăugată oferă prăjiturii un plus de aromă și culoare / Shutterstock

Pancakes cu dovleac plăcintar în aluat. Clătite americane de post

Dacă adori preparatele cu dovleac și ești în căutare de rețete noi și ușor de preparat, poate te inspiră și rețeta acestor pancakes cu dovleac plăcintar în aluat.

Este o rețetă de clătite americane pufoase și gustoase, pe care o poți prepara și în zilele de post. Dovleacul plăcintar îl poți coace înainte de a-l adăuga în aluat sau îl poți carameliza cu zahăr.

Pancakes cu dovleac plăcintar în aluat pe o farfurie albastră
Clătitele americane pot fi folosite și ca bază pentru rețete de tort / Shutterstock

Tort cu cremă de dovleac copt și glazură de ciocolată

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort cu specific de toamnă, atunci acesta este cel potrivit pentru tine. Te invităm să încerci rețeta de tort cu cremă de dovleac copt și glazură de ciocolată.

Acesta este un deliciu pe care îl poți savura alături de întreaga familie. Este o rețetă rapidă, care nu necesită foarte multe ingrediente. Vei avea nevoie doar de puțină răbdare și dexteritate în bucătărie. 

Tort cu cremă de dovleac copt și glazură de ciocolată, din care s-a tăiat o bucată
Ai nevoie pentru prepararea acestui tort de trei tipuri de ingrediente: pentru blatul de tort, crema de dovleac și glazura de ciocolată / Profimedia Images

Ruladă cu dovleac și mac. Desert de toamnă spectaculos

Te gândești ce rețete de prăjituri cu dovleac să mai încerci? Noi îți propunem o ruladă cu dovleac și mac. Arată spectaculos, iar gustul este incredibil. Se prepară din ingrediente simple, iar contrastul dintre culorile aluatului și cremei te vor surprinde.

Rulada se prepară dintr-un aluat dospit la care se adaugă și dovleacul copt. Răsfață-i pe cei dragi cu un desert unic și delicios.

Porții de ruladă cu dovleac și mac, alături de o ceașcă cu ceai
Rulada cu dovleac și mac este delicioasă servită alături de un ceai aromat / Shutterstock

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Pentru că se apropie perioada postului de iarnă, îți venim în ajutor cu o rețetă de chec de post cu dovleac copt. Este o rețetă care se prepară rapid și are un gust delicios. Tot ce ai de făcut este să coci dovleacul, iar mai apoi să adaugi miezul acestuia în compoziția checului. La final te vei bucura de o prăjitură extraordinară cu un gust delicios.

Chec de post cu dovleac copt porționst și decorat cu zahăr pudră
Pentru un aspect mai plăcut, dar și pentru un plus de aromă, checul se poate decora cu zahăr pudră cu aromă de vanilie / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×