Reclamă

Focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Rețetă de pâine italiană

Dacă îți este poftă de pâine de casă, dar te temi că nu ai timp suficient pentru toate etapele preparării acesteia, îți oferim o rețetă de focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Pâinea focaccia se coace într-un timp mult mai scurt, la temperatură mai ridicată.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 6 februarie 2024, 6:20

Rețeta de focaccia este inspirată din bucătăria italiană. Este o rețetă de pâine plată, preparată dintr-un aluat clasic, dar cu textură mai moale decât aluatul obișnuit. Este una dintre cele mai mai simple și rapide rețete de pâine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În plus, este și foarte versatilă. Poate fi preparată doar din aluat simplu, dar și cu diferite umpluturi din semințe sau legume. Se pot folosi atât legume proaspete, cât și legume uscate, dar și diferite condimente și verdețuri. Pe lângă acestea, se mai pot adăuga măsline și diferite tipuri de brânză.

O astfel de pâine focaccia bogată în ingrediente este perfectă pentru pauza de masă de la birou. Descoperă una dintre cele mai populare rețete de focaccia, rețeta cu roșii cherry și măsline.

În continuare, poți urmări varianta detaliată a rețetei cu cu rozmarin și roșii uscate.

Focaccia cu rozmarin și roșii uscate – Ingrediente

  • 500 gr de făină tip 650
  • 7 gr de drojdie uscată
  • 8 gr de sare grunjoasă
  • 450 gr de apă caldă
  • 4-5 linguri cu ulei de măsline
  • 75 gr roșii uscate
  • crenguțe de rozmarin
  • granule de sare cu usturoi și oregano.
Reclamă

Rețeta de focaccia italiană – Mod de preparare

Ca pentru oricare alt aluat dospit, începe cu aducerea pe masa de lucru a ingredientelor și a ustensilelor necesare preparării aluatului. Trece făina prin sită în bolul de frământare și las-o la temperatura camerei cel puțin 30 de minute. Nu este recomandat să folosești făină rece la aluaturile dospite. Dacă este rece, va încetini dospirea aluatului.

Când făina se mai încălzește, poți începe amestecarea drojdiei cu zahărul. Adaugă cele două ingrediente într-un bol, amestecă-le și diluează amestecul cu 2-3 linguri de apă caldă. Apoi, adaugă o lingură de făină și omogenizează bine amestecul. Lasă maiaua de drojdie deoparte timp de 7-8 minute.

Reclamă

Cum prepari aluatul și formezi focaccia cu rozmarin și roșii uscate

După ce maiaua de drojdie și-a dublat volumul și s-a format o spumă la suprafața ei, creează un loc adânc la mijlocul făinii și pune acolo maiaua de drojdie, activată. Dizolvă sarea în apa caldă și toarnă câte puțin din apă peste drojdie, în timp ce amesteci totul cu făina din bol. În același timp, adaugă și jumătate din cantitatea de ulei de măsline.

Amestecă toate ingrediente până când se omogenizează bine aluatul. Întinde aluatul într-o tava de copt, unsă cu ulei de măsline. Așază o folie de prospețime deasupra și lasă aluatul la dospit pentru aproximativ 40 de minute.

În ultimele 10-15 minute pornește cuptorul la 220 de grade Celsius. Unge-ți degetele cu ulei de măsline și formează gropițe în aluat, din loc în loc. 

Persoană formând aluatul pentru focaccia
Aluatul pentru focaccia are textura mai moale decât aluatul clasic de pâine / Shutterstock

Pulverizează ulei de măsline pe deasupra aluatului, apoi presară pe deasupra granule de sare cu condimente, roșiile uscate și crenguțe de rozmarin.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace focaccia cu rozmarin și roșii uscate pentru 15-20 de minute, la 220 de grade Celsius.

Descoperă și o rețetă de pâine de casă fără frământare

Focaccia cu rozmarin și roșii uscate
Roșiile uscate se combină delicios cu rozmarinul și uleiul de măsline / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie verde și ilustrează una dintre zodiile care au de suferit din cauza temperamentului său
Horoscop
Zodii care au de suferit din cauza temperamentului lor. Nativii care se enervează cu ușurință
Astrologii au dezvăluit care sunt cele patru zodii care au de suferit din cauza temperamentului lor. Acești nativi se enervează cu ușurință și ajung de multe ori în situații dificile și nefavorabile. Ele trebuie...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 4 martie – 10 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrele îți dezvăluie ce te așteaptă în cadrul fiecărui aspect din viață. Horoscopul săptămânii 4 martie – 10 martie 2024 aduce schimbări pe plan personal și profesional. Se pare că două dintre zodii vor...
3
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
4
Mai mulți ghiocei albi care se află sub un șnur de mărțișor
Timp liber
Pe ce parte se poartă mărțișorul. Tradiții mai puțin cunoscute
Prima zi din luna martie are o însemnătate aparte. Este și momentul în care multe persoane primesc în dar un mărțișor. În timp ce în ultimii ani au devenit tot mai populare brățările de...
5
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
PARTENERI
×