Reclamă

Focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Rețetă de pâine italiană

Dacă îți este poftă de pâine de casă, dar te temi că nu ai timp suficient pentru toate etapele preparării acesteia, îți oferim o rețetă de focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Pâinea focaccia se coace într-un timp mult mai scurt, la temperatură mai ridicată.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 6 februarie 2024, 6:20

Rețeta de focaccia este inspirată din bucătăria italiană. Este o rețetă de pâine plată, preparată dintr-un aluat clasic, dar cu textură mai moale decât aluatul obișnuit. Este una dintre cele mai mai simple și rapide rețete de pâine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În plus, este și foarte versatilă. Poate fi preparată doar din aluat simplu, dar și cu diferite umpluturi din semințe sau legume. Se pot folosi atât legume proaspete, cât și legume uscate, dar și diferite condimente și verdețuri. Pe lângă acestea, se mai pot adăuga măsline și diferite tipuri de brânză.

O astfel de pâine focaccia bogată în ingrediente este perfectă pentru pauza de masă de la birou. Descoperă una dintre cele mai populare rețete de focaccia, rețeta cu roșii cherry și măsline.

În continuare, poți urmări varianta detaliată a rețetei cu cu rozmarin și roșii uscate.

Focaccia cu rozmarin și roșii uscate – Ingrediente

  • 500 gr de făină tip 650
  • 7 gr de drojdie uscată
  • 8 gr de sare grunjoasă
  • 450 gr de apă caldă
  • 4-5 linguri cu ulei de măsline
  • 75 gr roșii uscate
  • crenguțe de rozmarin
  • granule de sare cu usturoi și oregano.
Reclamă

Rețeta de focaccia italiană – Mod de preparare

Ca pentru oricare alt aluat dospit, începe cu aducerea pe masa de lucru a ingredientelor și a ustensilelor necesare preparării aluatului. Trece făina prin sită în bolul de frământare și las-o la temperatura camerei cel puțin 30 de minute. Nu este recomandat să folosești făină rece la aluaturile dospite. Dacă este rece, va încetini dospirea aluatului.

Când făina se mai încălzește, poți începe amestecarea drojdiei cu zahărul. Adaugă cele două ingrediente într-un bol, amestecă-le și diluează amestecul cu 2-3 linguri de apă caldă. Apoi, adaugă o lingură de făină și omogenizează bine amestecul. Lasă maiaua de drojdie deoparte timp de 7-8 minute.

Reclamă

Cum prepari aluatul și formezi focaccia cu rozmarin și roșii uscate

După ce maiaua de drojdie și-a dublat volumul și s-a format o spumă la suprafața ei, creează un loc adânc la mijlocul făinii și pune acolo maiaua de drojdie, activată. Dizolvă sarea în apa caldă și toarnă câte puțin din apă peste drojdie, în timp ce amesteci totul cu făina din bol. În același timp, adaugă și jumătate din cantitatea de ulei de măsline.

Amestecă toate ingrediente până când se omogenizează bine aluatul. Întinde aluatul într-o tava de copt, unsă cu ulei de măsline. Așază o folie de prospețime deasupra și lasă aluatul la dospit pentru aproximativ 40 de minute.

În ultimele 10-15 minute pornește cuptorul la 220 de grade Celsius. Unge-ți degetele cu ulei de măsline și formează gropițe în aluat, din loc în loc. 

Persoană formând aluatul pentru focaccia
Aluatul pentru focaccia are textura mai moale decât aluatul clasic de pâine / Shutterstock

Pulverizează ulei de măsline pe deasupra aluatului, apoi presară pe deasupra granule de sare cu condimente, roșiile uscate și crenguțe de rozmarin.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace focaccia cu rozmarin și roșii uscate pentru 15-20 de minute, la 220 de grade Celsius.

Descoperă și o rețetă de pâine de casă fără frământare

Focaccia cu rozmarin și roșii uscate
Roșiile uscate se combină delicios cu rozmarinul și uleiul de măsline / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×