Risotto-ul are o textură bogată și cremoasă, datorită metodei de gătire și a amidonului eliberat din orez. Sfecla adaugă o dulceață subtilă, în timp ce brânza de capră aduce o notă acidulată și ușor sărată, echilibrând perfect preparatul. Fiecare furculiță gustată este un mix armonios de arome și consistențe.
Acest preparat este perfect pentru a impresiona la o masă specială sau pur și simplu pentru un răsfăț culinar. Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-l prepara și tu.
Risotto cu sfeclă roșie și brânză de capră – Ingrediente
- 250 g orez Arborio
- 1 sfeclă roșie mare (sau 2 mai mici), coaptă sau fiartă
- 1 ceapă mică, tocată fin
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 100 ml vin alb sec
- 1 l de supă de legume (sau apă fierbinte)
- 50 g unt
- 30 g parmezan ras
- 100 g brânză de capră moale
- 2 linguri ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- câteva frunze de cimbru proaspăt (opțional, pentru decor)
- nuci prăjite și sfărâmate (opțional, pentru textură)
Rețeta de risotto cu brânză și sfeclă – Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea sfeclei, pasul care necesită un timp mai îndelungat. Dacă sfecla nu este deja coaptă, spal-o bine și învelește-o în folie de aluminiu. Coace-o la 200 de grade Celsius timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când devine fragedă.
Las-o să se răcească, curăț-o de coajă și dă-o pe răzătoarea mică sau mixeaz-o cu un blender până obții un piure fin. Descoperă și beneficiile consumului de sfeclă roșie.
Cum prepari risotto cu sfeclă roșie și brânză de capră
După ce ai pregătit sfecla roșie urmează pregătirea bazei pentru risotto. Într-o tigaie largă și adâncă, încălzește uleiul de măsline și jumătate din unt. Adaugă ceapa tocată fin și călește-o la foc mic până devine translucidă, aproximativ 3-4 minute. Adaugă usturoiul și mai gătește-l 1 minut, având grijă să nu se ardă.