Sparanghelul este una dintre cele mai sănătoase legume, datorită conținutului de vitamine și nutrienți.
Sparanghelul este o legumă cu un conținut bogat în fibre, în vitaminele A, C, B1, B2, și E, dar conține și minerale precum calciu, fosfor, potasiu, cupru, magneziu, fier și zinc.
Printre beneficiile consumului de sparanghel se numără detoxifierea organismului, proprietăţile anti-îmbătrânire, efect afrodiziac, protecție împotriva cancerului, precum și ameliorarea durerilor şi inflamaţiilor din corp.
Așadar, nu ezita să incluzi sparanghelul în dieta ta! îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara rețeta celui mai cremos orez combinat cu sparanghel și parmezan.
Risotto cu sparanghel și parmezan – Ingrediente
- 250 gr orez pentru risotto;
- 150 gr sparanghel verde;
- 2 linguri cu ulei de măsline;
- 1 ceapă;
- 100 ml vin alb;
- 1200 ml supă de pui sau de legume;
- 50 gr unt cu peste 80% grăsime;
- câteva crenguțe de cimbru proaspăt;
- sare și piper după gust;
- 100 gr parmezan;
- 200 gr șuncă sau bacon.
Rețeta de risotto cu sparanghel și parmezan – Mod de preparare
Important pentru reușita unei rețete perfecte de risotto este, în primul rând, alegerea tipului de orez. Există în magazinele alimentare orez special pentru fiecare preparat în parte. Alege-l pe cel pentru risotto și reușita rețetei va fi sigură.
Înainte de a da startul preparării rețetei, pregătește sparanghelul. Îndepărtează-i partea lemnoasă și opărește-l pentru 1 minut în supa de pui sau de legume, fierbinte. Apoi îl scoți pe un tocător și îi tai tulpina în bucăți mici. Lasă vârfurile întregi pentru un aspect mai plăcut. Curăță ceapa și toac-o mărunt.