Reclamă

Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat gustos și cremos

Dacă ești în căutarea unei rețete de mâncare gustoasă și consistentă cu care să-i cucerești pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de risotto cu sparanghel și parmezan, inspirată din bucătăria italiană. Vei obține un preparat gustos cu textură cremoasă, demn de o masă copioasă, alături de cei dragi.

Publicat: 30 noiembrie 2021, 6:18 / Actualizat: 14 martie 2024, 15:00

Sparanghelul este una dintre cele mai sănătoase legume, datorită conținutului de vitamine și nutrienți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sparanghelul este o legumă cu un conținut bogat în fibre, în vitaminele A, C, B1, B2, și E, dar conține și minerale precum calciu, fosfor, potasiu, cupru, magneziu, fier și zinc.

Printre beneficiile consumului de sparanghel se numără detoxifierea organismului, proprietăţile anti-îmbătrânire, efect afrodiziac, protecție împotriva cancerului, precum și ameliorarea durerilor şi inflamaţiilor din corp.

Așadar, nu ezita să incluzi sparanghelul în dieta ta! îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara rețeta celui mai cremos orez combinat cu sparanghel și parmezan.

Risotto cu sparanghel și parmezan – Ingrediente

  • 250 gr orez pentru risotto;
  • 150 gr sparanghel verde;
  • 2 linguri cu ulei de măsline;
  • 1 ceapă;
  • 100 ml vin alb;
  • 1200 ml supă de pui sau de legume;
  • 50 gr unt cu peste 80% grăsime;
  • câteva crenguțe de cimbru proaspăt;
  • sare și piper după gust;
  • 100 gr parmezan;
  • 200 gr șuncă sau bacon.
Reclamă

Rețeta de risotto cu sparanghel și parmezan – Mod de preparare

Important pentru reușita unei rețete perfecte de risotto este, în primul rând, alegerea tipului de orez. Există în magazinele alimentare orez special pentru fiecare preparat în parte. Alege-l pe cel pentru risotto și reușita rețetei va fi sigură.

Înainte de a da startul preparării rețetei, pregătește sparanghelul. Îndepărtează-i partea lemnoasă și opărește-l pentru 1 minut în supa de pui sau de legume, fierbinte. Apoi îl scoți pe un tocător și îi tai tulpina în bucăți mici. Lasă vârfurile întregi pentru un aspect mai plăcut. Curăță ceapa și toac-o mărunt.

Reclamă

Feliază jumătate din cantitatea de șunca în felii cât mai subțiri, iar cealaltă jumătate toac-o în cuburi mici. Așază feliile de șuncă într-o tavă, pe hârtie de copt și rumenește-le în cuptorul încins la 200 de grade până când devin crocante. Când ai toate aceste ingrediente pregătite poți aprinde aragazul pentru a prepara rețeta de orez.

Cum prepari rețeta celui mai cremos orez

Pentru a prepara rețeta de risotto cu sparanghel și parmezan, pune uleiul de măsline într-o cratiță. Pune cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă cubulețele de șuncă și rumenește-le bine pe toate părțile. Apoi adaugă ceapa tocată mărunt. Amestecă bine ingredientele în tigaie până când ceapa devine sticloasă. Adaugă orezul și din nou amestecă ingredientele timp de 2 minute.

Toarnă vinul peste ingrediente și lasă-le să fiarbă până când se evaporă alcoolul, iar orezul începe să se hidrateze. Adaugă și câteva crenguțe tinere de cimbru și începe să torni, treptat, din supa fierbinte, în timp ce amesteci continuu să nu se lipească orezul de pereții vasului.

Când orezul este suficient de hidratat și devine cremos, adaugă parmezanul răzuit, apoi untul. Amestecă să se omogenizeze bine și adaugă sparanghelul. Potrivește gustul cu sare și piper și stinge focul. Pune un capac peste cratiță și lasă orezul să-și continue hidratarea până în momentul servirii.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai rețetei de risotto cu sparanghel și parmezan
Pentru a obține cremozitatea perfectă a orezului, supa se adaugă treptat / Profimedia Images

Servește deliciosul risotto cu sparanghel și parmezan alături de feliile de șuncă crocante.

Dacă ți-am deschis apetitul de rețete cu sparanghel îți mai recomandăm și rețeta de cușcuș cu legume la cuptor. Este o rețetă hrănitoare și foarte rapid de preparat, iar legumele le poți alege după preferințe.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×