Studiile au demonstrat că sfecla este un aliment nutritiv. Fiind o legumă bogată în fibre, aceasta oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să te simți plina pentru o perioadă mai lungă de timp. În felul acesta reduci șansele de a consuma gustări nesănătoase între mesele principale ale zilei.
Beneficiile consumului de sfeclă roșie
Sfecla este un aliment bogat în potasiu, calciu, magneziu și mangan. Despre acesta din urmă s-a demonstrat că susține sănătatea celulelor oaselor, reproducerea, funcția imunitară și coagularea sângelui.
În plus, sfecla are o mulțime de alte beneficii pentru sănătate. Fiind o legumă versatilă ea poate fi inclusă într-o mulțime de rețete sănătoase. Sfecla poate servi ca ingredient în salate sau în rețete sănătoase de smoothie.
Sfecla roșie susține sănătatea sistemului digestiv
Specialiștii susțin că sfecla roșie susține sănătatea sistemului digestiv. La fel că multe alte legume, sfecla este bogată în fibre. O jumătate de cană de Feli de sfeclă roșie conține aproximativ 7% din doza zilnică recomandată de fibre, spun cei de la Eatingwell.
Fibrele ajută la mișcarea intestinelor și reglează tranzitul intestinal. În plus, bacteriile probiotice care se află în intestin se hrănesc din fibre. De asemenea, consumul de sfeclă roșie poate reduce inflamația din organism și poate scădea riscul unei boli cronice.
Sfecla roșie este bogată în antioxidanți
Sfecla roșie este o sursă excelentă de fitonutrienți, compuși benefici ai plantelor, cunoscuți și ca fitochimici sau antioxidanți. Antioxidanții au efecte pozitive asupra organismului, iar în unele cazuri ar putea reduce riscul de apariție a cancerului.