Dacă ești familiarizată cu bucătăria mediteraneeană, atunci probabil că ai gustat până acum capere. Acești muguri florali comestibili pot fi mici, dar conțin o aromă intensă și o mulțime de nutrienți. Sunt, de asemenea, versatili și se potrivesc de minune în salate, sosuri și multe altele.
Ce sunt caperele și ce beneficii au pentru organism
Tufa de caper este cunoscută pentru numele de Capparis spinosa. Această plantă este originară din Marea Mediterană și are frunze și flori rotunjite care variază în culori de alb la roz.
Planta produce, de asemenea, boabele de caper, un fruct care se consumă adesea murat, precum și un mugur floral comestibil cunoscut sub numele de caperă. Caperele sunt folosite în general ca garnitură sau condimente.
Caperele sunt de obicei sărate și murate. Ele sunt considerate un element de bază în multe feluri de mâncare mediteraneene.
Ele sunt, de asemenea, un ingredient central în sosul tartar și sunt adesea folosite în salate, sosuri și preparate cu paste.
Caperele sunt, de asemenea, dense în nutrienți. Ele au fost asociate cu beneficii importante pentru sănătate. S-a demonstrat că acestea reduc inflamatia din organism, îmbunătățesc sănătatea ficatului, stabilizează nivelul zahărului din sânge și multe altele.
Ce beneficii au caperele pentru organism
Caperele sunt bogate în fibre. Fibrele ajută la încetinirea absorbției zahărului în fluxul sanguin pentru a menține nivelurile de zahăr stabile pe termen lung. Unele studii au arătat că anumite componente ale caperelor pot avea proprietăți antidiabetice.