Reclamă

Ce sunt caperele și ce beneficii au pentru organism. Nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta ta

Caperele au prins tot mai multă popularitate în ultimii ani și în România. Descoperă și tu ce sunt caperele și ce beneficii au pentru organism. Află de ce nutriționiștii recomandă să le incluzi cât mai des în dieta ta. Acești muguri încă neînfloriți sunt o adevărată delicatesă culinară.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 28 octombrie 2024, 8:37

Dacă ești familiarizată cu bucătăria mediteraneeană, atunci probabil că ai gustat până acum capere. Acești muguri florali comestibili pot fi mici, dar conțin o aromă intensă și o mulțime de nutrienți. Sunt, de asemenea, versatili și se potrivesc de minune în salate, sosuri și multe altele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce sunt caperele și ce beneficii au pentru organism

Tufa de caper este cunoscută pentru numele de Capparis spinosa. Această plantă este originară din Marea Mediterană și are frunze și flori rotunjite care variază în culori de alb la roz.

Planta produce, de asemenea, boabele de caper, un fruct care se consumă adesea murat, precum și un mugur floral comestibil cunoscut sub numele de caperă. Caperele sunt folosite în general ca garnitură sau condimente.

Caperele sunt de obicei sărate și murate. Ele sunt considerate un element de bază în multe feluri de mâncare mediteraneene.

Ele sunt, de asemenea, un ingredient central în sosul tartar și sunt adesea folosite în salate, sosuri și preparate cu paste.

Reclamă

Caperele sunt, de asemenea, dense în nutrienți. Ele au fost asociate cu beneficii importante pentru sănătate. S-a demonstrat că acestea reduc inflamatia din organism, îmbunătățesc sănătatea ficatului, stabilizează nivelul zahărului din sânge și multe altele.

Ce beneficii au caperele pentru organism

Caperele sunt bogate în fibre. Fibrele ajută la încetinirea absorbției zahărului în fluxul sanguin pentru a menține nivelurile de zahăr stabile pe termen lung. Unele studii au arătat că anumite componente ale caperelor pot avea proprietăți antidiabetice.

Reclamă

Caperele sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina K. Ele conțin aproximativ 9% din doza zilnică recomandată.

Vitamina K este esențială pentru procesul de coagulare. Studiile recente au arătat că ele pot reduce chiar și inflamatia din organism.

Inflamația acută este o parte importantă a răspunsului imun conceput pentru a proteja organismul împotriva bolilor și infecțiilor.

Inflamația cronică, pe de altă parte, este considerată a fi rădăcina majorității bolilor și poate contribui la dezvoltarea unor afecțiuni precum cancerul, bolile de inimă și diabetul.

Consumul de capere poate ajuta, de asemenea, al sprijinirea sănătății sistemului osos. Vitamina K, joacă un rol central în sănătatea oaselor.

Acest lucru se datorează faptului că vitamina K este implicată în metabolismul osos și este necesară pentru a crește nivelul unei proteine specifice care ajută la menținerea rezervelor de calciu în țesutul osos.

Utilizări în medicina tradițională

Bogate în vitamine și minerale, beneficiile pentru sănătate și proprietățile vindecătoare ale caperelor au fost folosite în medicina holistică de secole. În medicina ayurvedică, caperele sunt folosite pentru a promova și a stimula funcția hepatică.

De asemenea, se crede că optimizează sănătatea inimii. În medicina tradițională chineză, capele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a îmbunătăți circulația sângelui.

Riscuri și efecte secundare

Deși caperele pot fi savurate ca pare a unei diete echilibrate, unii omani ar putea avea nevoie să-și mențină consumul acestor legume la minimum.

Alergiile la capere sunt rare, dar au existat și cazuri în lume. Simptomele sunt cele asemănătoare cu ale alergiilor alimentare.

Printre acestea se numără: umflare, urticarie, mâncărime, roșeață și erupții la nivelul pielii. Caperele sunt bogate în sodiu.

Scăderea consumului de sodiu este important pentru persoanele care suferă de hipertensiunea aeterială. Caperele trebuie consumate cu atenție și moderație, spun specialiștii

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fată care se bucură și zâmbește și care ține frunze în mână într-o zi însorită
Horoscop
2 zodii diurne vor avea noroc cu carul. Vezi dacă te numeri printre ele
Nativii guvernați de Soare sunt cei mai norocoși în această perioadă. Mai precis, 2 zodii diurne vor avea noroc cu carul din partea astrelor. Vezi dacă te numeri printre ele și ce spun specialiștii...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și reprezintă acea zodie care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024
Horoscop
Zodia care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024. Acest nativ are parte de multe reușite
Astrologii au dezvăluit care este zodia care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024. Acest nativ are parte de multe reușite pe plan personal și profesional. Este o perioadă de bun augur pentru...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie violet și stă într-o pădure de tomană în timp ce citește dintr-o carte faptul că soarta se schimbă complet pentru două semne zodiacale începând cu 25 octombrie 2024
Horoscop
Soarta se schimbă complet pentru aceste semne zodiacale în ziua de 25 octombrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Soarta se schimbă complet pentru aceste semne zodiacale în ziua de 25 octombrie 2024. Aceste semne zodiacale vor experimenta abundența și bunăstarea. Luna se va alinia cu Uranus și va forma o situație plină...
4
fată frumoasă care face yoga într-o cameră însorită cu o pisică
Horoscop
Lecțiile de viață pe care le vor învăța zodiile până pe 27 octombrie 2024. Ce spun astrele
Nativii vor avea o vedere de ansamblu a ceea ce se întâmplă în jurul lor. Lecțiile de viață pe care le vor învăța zodiile până pe 27 octombrie 2024 vor rămâne cu ele o...
5
Nicole Kidman, cu părul blond prins la spate
Divertisment
Covorul roșu de la Academy Museum Gala 2024. Cum s-au îmbrăcat vedetele la eveniment
Covorul roșu de la Academy Museum Gala 2024 este din nou o sursă de inspirație pentru ținute de gală care să te scoată din anonimat. Vedetele au purtat cele mai spectaculoase look-uri pentru o...
PARTENERI
×