Reclamă

Cannelloni cu carne tocată. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană

Printre rețetele delicioase și consistente din bucătăria italiană se numără și rețeta de cannelloni cu carne tocată. Prepar-o și tu și răsfață-ți familia cu ea la masa de prânz.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 30 mai 2024, 5:31

Cannelloni sunt un fel de paste italiene sub formă de tuburi sau cilindri. Se prepară umpluți cu diferite combinații de ingrediente și scăldați în diferite sosuri. Cel mai frecvent în bucătăria italiană acești cannelloni se umplu cu carne tocată sau cu spanac și ricotta, iar ca sosuri de servire se folosesc cele de roșii și sosul bechamel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și rețeta de cannelloni cu ricotta și zucchine, perfectă pentru un prânz savuros sau o cină lejeră.

În continuare, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru varianta cu carne tocată.

Cannelloni cu carne tocată – Ingrediente

Pentru a prepara această rețetă, ai nevoie de mai multe ingrediente, pe care le vei împărți în funcție de elementele ce compun preparatul. Ai nevoie de ingrediente cu care umpli tuburile de paste, dar și de ingrediente pentru sos și pentru gratinare.

Reclamă

Pentru umplutură:

  • 500 g carne tocată (vită, porc sau un amestec)
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 morcov mic, dat pe răzătoare
  • 1 țelină mică, dată pe răzătoare
  • 400 g roșii tocate (din conservă sau proaspete)
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 linguriță de busuioc uscat.

Pentru sosul bechamel:

  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 500 ml lapte
  • sare, piper și nucșoară după gust.
Reclamă

Pentru formare și gratinare:

  • 12 tuburi de cannelloni (aproximativ 250 gr)
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g mozzarella rasă.

Rețeta de cannelloni cu carne tocată – Mod de preparare

Mai întâi, te vei ocupa de pregătirea compoziției de carne tocată cu care umpli cannelloni. Apoi, vei prepara sosul bechamel, iar la final vei monta cannellonii umpluți în tavă pentru a-i gratina frumos la cuptor.

Cum prepari umplutura pentru cannelloni

Într-o tigaie mare, pune uleiul de măsline la încins și călește ceapa până când devine sticloasă. Adaugă usturoiul, morcovul și țelina și călește-le pentru încă 5 minute sau până când legumele se înmoaie.

Adaugă carnea tocată și gătește-o până când se pătrunde bine. Apoi, adaugă roșiile tocate, oregano și busuiocul. Asezonează cu sare și piper și lasă ingredientele să fiarbă la foc mic timp de 20-30 de minute, până când scade sosul. Lasă amestecul să se răcească puțin pentru a putea umple cu el tuburile de paste.

Cum prepari sosul pentru cannelloni cu carne tocată

Topește untul într-o cratiță așezată la foc mediu. Adaugă făina și amestecă intens timp de 1-2 minute, până când aceasta absoarbe untul și se rumenește ușor.

Adaugă treptat laptele, amestecând energic pentru a evita formarea cocoloașelor.

Fierbe sosul bechamel până când se îngroașă, amestecând continuu. Condimentează-l cu sare, piper și nucșoară, după gust.

Descoperă și o rețetă de chiftele la cuptor în sos bechamel, perfecte pentru o masă delicioasă.

Cum umpli și prepari la cuptor cannelloni cu carne tocată

Înainte de a umple tuburile de cannelloni și a le așeza în forma de copt, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Umple tuburile de cannelloni cu amestecul de carne tocată și așază-le într-un vas termorezistent, uns cu puțin unt sau ulei.

Întinde sosul bechamel peste tuburile de cannelloni și acoperă-le uniform. Presară parmezanul ras și mozzarella rasă deasupra.

Acoperă vasul cu folie de aluminiu și pune-l în cuptor. Prepară delicioșii cannelloni cu carne tocată timp de 30 de minute. Apoi, îndepărtează folia și mai prepară-i pentru încă 10-15 minute, până când brânza devine aurie și crocantă.

Cannelloni cu carne tocată, gratinați în vas albastru
Sosul bechamel ajută cannellonii să nu se usuce după preparare / Shutterstock

Îi poți servi alături de o salată verde proaspătă sau de legume la grătar.

Parmezanul și mozzarella adăugate deasupra vor gratina frumos pastele cannelloni / Shutterstock

Tot din categoria rețetelor italiene pe bază de paste, mai poți prepara și rețeta de lasagna cu legume, simplă și sănătoasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O fetiță în rochie neagră, cu o bachetă în mână
Horoscop
5 zodii care au o putere imensă în data de 13 iunie 2024. Nativii pe care nimic nu îi poate da înapoi
Energia zilei de 13 iunie se referă la a face bine fără niciun fel de ajutor. A venit momentul să fii cel mai bun prieten al tău. Ai mai jos o listă cu 5...
2
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 10 iunie – 16 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Dezamăgirile în dragoste, dar și reușitele pe plan profesional vor acapara viețile nativilor în această perioadă. Horoscopul săptămânii 10 iunie – 16 iunie 2024 îți aduce toate detaliile. Zodiile vor trece prin mai multe...
4
Un cuplu toxic de zodii care se ține în brațe într-un peisaj idilic
Horoscop
6 cupluri toxice de semne zodiacale. Nativii care nu se potrivesc
Există câteva cupluri toxice de semne zodiacale cu o compatibilitate naturală scăzută. Însă asta nu le împiedică să simtă o atracție ca în filme. Inima are logica ei. Realitatea este că ne putem îndrăgosti...
5
tineri îndrăgostiți care stau liniștiți într-o zi senină
Horoscop
Cum stai cu dragostea în vara anului 2024, potrivit zodiei tale. Ce spun astrele
Dacă te întrebi cum vor fi zilele călduroase din punct de vedere sentimental, noi venim cu răspunsul. Află cum stai cu dragostea în vara anului 2024, potrivit zodiei tale. Este vorba despre noi începuturi,...
PARTENERI
×