Cannelloni sunt un fel de paste italiene sub formă de tuburi sau cilindri. Se prepară umpluți cu diferite combinații de ingrediente și scăldați în diferite sosuri. Cel mai frecvent în bucătăria italiană acești cannelloni se umplu cu carne tocată sau cu spanac și ricotta, iar ca sosuri de servire se folosesc cele de roșii și sosul bechamel.
Descoperă și rețeta de cannelloni cu ricotta și zucchine, perfectă pentru un prânz savuros sau o cină lejeră.
În continuare, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru varianta cu carne tocată.
Cannelloni cu carne tocată – Ingrediente
Pentru a prepara această rețetă, ai nevoie de mai multe ingrediente, pe care le vei împărți în funcție de elementele ce compun preparatul. Ai nevoie de ingrediente cu care umpli tuburile de paste, dar și de ingrediente pentru sos și pentru gratinare.
Pentru umplutură:
- 500 g carne tocată (vită, porc sau un amestec)
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 morcov mic, dat pe răzătoare
- 1 țelină mică, dată pe răzătoare
- 400 g roșii tocate (din conservă sau proaspete)
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- sare și piper după gust
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1 linguriță de busuioc uscat.
Pentru sosul bechamel:
- 50 g unt
- 50 g făină
- 500 ml lapte
- sare, piper și nucșoară după gust.