Reclamă

Cannelloni cu carne tocată. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană

Printre rețetele delicioase și consistente din bucătăria italiană se numără și rețeta de cannelloni cu carne tocată. Prepar-o și tu și răsfață-ți familia cu ea la masa de prânz.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 30 mai 2024, 5:31

Cannelloni sunt un fel de paste italiene sub formă de tuburi sau cilindri. Se prepară umpluți cu diferite combinații de ingrediente și scăldați în diferite sosuri. Cel mai frecvent în bucătăria italiană acești cannelloni se umplu cu carne tocată sau cu spanac și ricotta, iar ca sosuri de servire se folosesc cele de roșii și sosul bechamel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și rețeta de cannelloni cu ricotta și zucchine, perfectă pentru un prânz savuros sau o cină lejeră.

În continuare, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru varianta cu carne tocată.

Cannelloni cu carne tocată – Ingrediente

Pentru a prepara această rețetă, ai nevoie de mai multe ingrediente, pe care le vei împărți în funcție de elementele ce compun preparatul. Ai nevoie de ingrediente cu care umpli tuburile de paste, dar și de ingrediente pentru sos și pentru gratinare.

Reclamă

Pentru umplutură:

  • 500 g carne tocată (vită, porc sau un amestec)
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 morcov mic, dat pe răzătoare
  • 1 țelină mică, dată pe răzătoare
  • 400 g roșii tocate (din conservă sau proaspete)
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 linguriță de busuioc uscat.

Pentru sosul bechamel:

  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 500 ml lapte
  • sare, piper și nucșoară după gust.
Reclamă

Pentru formare și gratinare:

  • 12 tuburi de cannelloni (aproximativ 250 gr)
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g mozzarella rasă.

Rețeta de cannelloni cu carne tocată – Mod de preparare

Mai întâi, te vei ocupa de pregătirea compoziției de carne tocată cu care umpli cannelloni. Apoi, vei prepara sosul bechamel, iar la final vei monta cannellonii umpluți în tavă pentru a-i gratina frumos la cuptor.

Cum prepari umplutura pentru cannelloni

Într-o tigaie mare, pune uleiul de măsline la încins și călește ceapa până când devine sticloasă. Adaugă usturoiul, morcovul și țelina și călește-le pentru încă 5 minute sau până când legumele se înmoaie.

Adaugă carnea tocată și gătește-o până când se pătrunde bine. Apoi, adaugă roșiile tocate, oregano și busuiocul. Asezonează cu sare și piper și lasă ingredientele să fiarbă la foc mic timp de 20-30 de minute, până când scade sosul. Lasă amestecul să se răcească puțin pentru a putea umple cu el tuburile de paste.

Cum prepari sosul pentru cannelloni cu carne tocată

Topește untul într-o cratiță așezată la foc mediu. Adaugă făina și amestecă intens timp de 1-2 minute, până când aceasta absoarbe untul și se rumenește ușor.

Adaugă treptat laptele, amestecând energic pentru a evita formarea cocoloașelor.

Fierbe sosul bechamel până când se îngroașă, amestecând continuu. Condimentează-l cu sare, piper și nucșoară, după gust.

Descoperă și o rețetă de chiftele la cuptor în sos bechamel, perfecte pentru o masă delicioasă.

Cum umpli și prepari la cuptor cannelloni cu carne tocată

Înainte de a umple tuburile de cannelloni și a le așeza în forma de copt, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Umple tuburile de cannelloni cu amestecul de carne tocată și așază-le într-un vas termorezistent, uns cu puțin unt sau ulei.

Întinde sosul bechamel peste tuburile de cannelloni și acoperă-le uniform. Presară parmezanul ras și mozzarella rasă deasupra.

Acoperă vasul cu folie de aluminiu și pune-l în cuptor. Prepară delicioșii cannelloni cu carne tocată timp de 30 de minute. Apoi, îndepărtează folia și mai prepară-i pentru încă 10-15 minute, până când brânza devine aurie și crocantă.

Cannelloni cu carne tocată, gratinați în vas albastru
Sosul bechamel ajută cannellonii să nu se usuce după preparare / Shutterstock

Îi poți servi alături de o salată verde proaspătă sau de legume la grătar.

Parmezanul și mozzarella adăugate deasupra vor gratina frumos pastele cannelloni / Shutterstock

Tot din categoria rețetelor italiene pe bază de paste, mai poți prepara și rețeta de lasagna cu legume, simplă și sănătoasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
2
O femeie care se privește în oglindă și se îmbrățișează în timp ce își spune o afirmație puternică
Horoscop
Încearcă să spui această afirmație timp de 21 de zile și vezi ce se întâmplă. Care este cel mai nou trend în manifestare
Încearcă să spui această afirmație timp de 21 de zile și vezi ce se întâmplă, așa sună cel mai recent îndemn al experților în manifestare. Trendul a devenit viral în mediul online și nu...
3
Eiza Gonzalez ia masa alături de noul ei iubit
Divertisment
Eiza Gonzalez are un nou iubit. Cine este bărbatul care a ajuns la inima superbei actrițe
Eiza Gonzalez are un nou iubit. Actrița a fost fotografiată în Notting Hill alături de bărbatul care se pare că i-a câștigat inima frumoasei actrițe. Partenerul ei actual este modelul Guy Binns. Vedeta de...
4
Pietrele zodicale aranjate pe un calendar al zodiilor pentru a ilustra puterea acestora
Horoscop
Cum poți să folosești puterea pietrelor zodiacale în favoarea ta. Sfaturi simple și utile
Semnele zodiacale pot avea un impact major asupra noastră. Descoperă cum poți să folosești puterea pietrelor zodiacale în favoarea ta. Aceste sfaturi te vor ajuta să manifești în Univers tot ceea ce îți dorești....
5
Porție de ciorbă de dovlecei cu borș în bol
Rețete
Ciorbă de dovlecei cu borș, delicioasă și răcoroasă
Această ciorbă de dovlecei cu borș este delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru zilele de vară, având un gust acrișor plăcut datorită borșului. Rețeta este ușoară și rapidă, iar ingredientele sunt dintre cele comune preparatelor...
PARTENERI
×