Reclamă

Chiftele la cuptor în sos bechamel, perfecte pentru o masă delicioasă

Atunci când îți propui să pregătești chiftele pentru gustările zilei, prepară mai multe, iar pe cele care rămân le poți răsfăța în sosuri delicioase. Îți oferim în acest scop o rețetă de chiftele la cuptor în sos bechamel, perfecte pentru o masă delicioasă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 23 ianuarie 2024, 6:09

Pentru prepararea chiftelelor, poți alege tipul de carne preferat. Poți opta pentru gătirea lor la cuptor sau la tigaie. Chiar dacă ies mai gustoase preparate la tigaie, vor fi mai sănătoase preparate la cuptor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sosul bechamel ușor picant și cremos va desăvârși pe deplin gustul chiftelelor.

Poți prepara chiftelele cu mai multe sosuri delicioase. Cea mai populară rețetă este rețeta de chiftele în sos de roșii cu usturoi. Se poate prepara atât cu roșii proaspete, cât și cu roșii conservate. Încearc-o și tu, dacă n-ai făcut-o încă. Până atunci, încearcă rețeta chiftelelor cu sos bechamel, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Chiftele la cuptor în sos bechamel – Ingrediente

Ai nevoie de o listă mai amplă de ingrediente pentru a găti această mâncare delicioasă. Nu sunt ingrediente complexe, o parte dintre acestea le deții deja în frigider sau în cămară.

Reclamă

Pentru prepararea chiftelelor:

  • 1 kg carne tocată, vită + porc
  • 2 cepe medii
  • 3 cartofi medii
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 lingură de sare
  • 1/2 linguriță de piper măcinat
  • 2 lingurițe de cimbru uscat
  • 1 linguriță de maghiran uscat
  • 1 linguriță de boia dulce și afumată
  • 2 ouă.

Pentru sosul bechamel:

  • 50 gr unt
  • 50 gr făină
  • 400 ml lapte
  • 100 ml smântână de gătit
  • 50 gr parmezan răzuit
  • 1 linguriță nucșoară
  • 2 căței de usturoi
  • 1 vârf de linguriță piper alb
  • pătrunjel verde.
Reclamă

Rețetă de chiftele la cuptor în sos bechamel – Mod de preparare

Mai întâi, vei pregăti ingredientele pentru formarea chiftelelor. Apoi, vei modela chiftelele și le vei prepara la cuptor. În timp ce acestea se coc, poți prepara sosul bechamel pe care îl adaugi ulterior peste chiftele.

Cum prepari chiftelele la cuptor

Pune carnea tocată într-un bol și adaugă peste ea ceapa curățată și tocată mărunt, precum și usturoiul curățat și dat pe răzătoare.

Apoi, curăță cartofii, clătește-i și dă-i pe răzătoarea mică. Scurge-i bine de lichid, presându-i în mâini. Adaugă-i în bolul cu celelalte ingrediente. Presară sarea și condimentele, apoi adaugă și cele două ouă.

Omogenizează bine amestecul de ingrediente, apoi modelează chiftelele de dimensiunea unei mingi de ping pong. Așază-le în tava cuptorului, pe hârtie de copt și coace-le pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius. Pe la jumătatea timpului de coacere, întoarce-le de pe o parte pe cealaltă.

Chiftele preparate la cuptor, pe hârtie de copt
Chiftelele sunt mai sănătoase preparate la cuptor / Shutterstock

Cum prepari sosul pentru chiftele la cuptor în sos bechamel

Pune untul la topit într-o tigaie adâncă. Adaugă un cățel de usturoi strivit și amestecă-l prin tigaie până când se topește untul. Îndepărtează usturoiul și adaugă făina. Amestecă intens făina prin untul topit până când se hidratează și absoarbe tot untul topit.

Încălzește laptele până la punctul de fierbere și adaugă-l treptat peste făina din tigaie, amestecând intens pentru omogenizare.

Apoi, adaugă smântâna lichidă și amestecă energic. Adaugă un cățel de usturoi răzuit fin, nucșoara și piperul alb.

Sos bechamel în tigaie cu spatulă de lemn
Sosul bechamel se aromatizează cu nucșoară și usturoi / Shutterstock

Mai fierbe sosul bechamel timp de 2-3 minute, apoi răzuiește parmezanul pe deasupra și adaugă chiftelele. Lasă-le să mai fiarbă împreună cu sosul pentru aproximativ 5 minute. În acest timp, gustă sosul și potrivește-i gustul cu condimentele necesare.

La final sau în timpul servirii, poți adăuga și pătrunjel verde, tocat mărunt.

Descoperă și o rețetă de chiftele cu mozzarella și sos de roșii, la cuptor.

Tigaie cu chiftele la cuptor în sos bechame
Chiftelele se pot prepara la tigaie sau la cuptor / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×