Pentru prepararea chiftelelor, poți alege tipul de carne preferat. Poți opta pentru gătirea lor la cuptor sau la tigaie. Chiar dacă ies mai gustoase preparate la tigaie, vor fi mai sănătoase preparate la cuptor.
Sosul bechamel ușor picant și cremos va desăvârși pe deplin gustul chiftelelor.
Poți prepara chiftelele cu mai multe sosuri delicioase. Cea mai populară rețetă este rețeta de chiftele în sos de roșii cu usturoi. Se poate prepara atât cu roșii proaspete, cât și cu roșii conservate. Încearc-o și tu, dacă n-ai făcut-o încă. Până atunci, încearcă rețeta chiftelelor cu sos bechamel, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Chiftele la cuptor în sos bechamel – Ingrediente
Ai nevoie de o listă mai amplă de ingrediente pentru a găti această mâncare delicioasă. Nu sunt ingrediente complexe, o parte dintre acestea le deții deja în frigider sau în cămară.
Pentru prepararea chiftelelor:
- 1 kg carne tocată, vită + porc
- 2 cepe medii
- 3 cartofi medii
- 1 căpățână de usturoi
- 1 lingură de sare
- 1/2 linguriță de piper măcinat
- 2 lingurițe de cimbru uscat
- 1 linguriță de maghiran uscat
- 1 linguriță de boia dulce și afumată
- 2 ouă.
Pentru sosul bechamel:
- 50 gr unt
- 50 gr făină
- 400 ml lapte
- 100 ml smântână de gătit
- 50 gr parmezan răzuit
- 1 linguriță nucșoară
- 2 căței de usturoi
- 1 vârf de linguriță piper alb
- pătrunjel verde.