Reclamă

Rețetă de keftedes, chiftele grecești foarte aromate

Dacă îți plac chiftelele în mod deosebit, îți sugerăm să încerci și această rețetă de keftedes, chiftele grecești foarte aromate. Cu siguranță te va cuceri gustul lor.

Publicat: 22 iunie 2022, 7:35 / Actualizat: 22 iunie 2022, 13:16

Keftedes este denumirea unor chiftele din bucătăria grecească, incredibil de gustoase și de aromate. Se prepară din carne de vită sau dintr-un amestec de carne de vită și de porc. Nu diferă cu mult de clasicele chiftele pe care le știi deja. Special la chiftelele grecești sunt ierburile aromatice adăugate în compoziție. Pe lângă nelipsitul oregano, specific bucătăriei grecești, în compoziția acestora se adaugă și mentă, Nu se exagerează cu cantitatea de mentă pentru a nu influența foarte mult gustul. Cu cât este mai subtilă aroma de mentă cu atât gustul este mai interesant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

In mod tradițional, Keftedes se servesc ca aperitiv, alături de celebrul sos tzatziki si pită de casă. Însă nu este greșit dacă le servești ca fel principal alături de o garnitură de orez, sau de cartofi. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea delicioaselor chiftele grecești.

Rețetă de keftedes – Ingrediente

  • 500 gr carne tocată de vită;
  • 250gr carne tocată de porc;
  • 1 ceapă de mărime medie;
  • 3-4 căței de usturoi;
  • 1 ceapa;
  • 1 legătură de pătrunjel verde;
  • 7-8 frunze de mentă;
  • 1 linguriță de oregano uscat, mărunțit;
  • sare și piper după gust;
  • 1 ou de mărime medie;
  • 80-100 gr pesmet panko;
  • 100 gr de făină pentru modelat chiftelele;
  • ulei de măsline pentru prăjit.

Rețetă de chiftele grecești foarte aromate – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru compoziția chiftelelor. Curăță ceapa, clătește-o cu apă rece și dă-o pe răzătoare, curăță usturoiul, clătește-l și, de asemeni, dă-l pe răzătoare. Spală pătrunjelul verde și frunzele de mentă și toacă-le mărunt.

Reclamă

Amestecă într-un bol cele două tipuri de carne tocată. Adaugă sare și piper, și omogenizează bine amestecul. Adaugă ceapa, usturoiul, verdeața tocată, oregano mărunțit și un ou. Amestecă bine toate aceste ingrediente până când se omogenizează amestecul. Acoperă bolul cu o folie de prospețime și pune compoziția pentru rețetă de keftedes la frigider pentru o oră. În acest interval de timp ingredientele își vor întrepătrunde gusturile și aromele.

Dacă îți lipsește din cămară pesmetul panko, poți pune pesmet obișnuit. Sau poți adăuga două felii de pâine înmuiate în lapte și bine scurse. Pesmetul panko este ideal pentru că are granulația mai mare, și oferă chiftelelor textură mai pufoasă.

După ce compoziția pentru chiftele s-a relaxat la rece, poți începe modelarea chiftelelor grecești.

Reclamă

Vezi mai multe imagini cu chiftelele grecești în GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de pregătire compoziția de chiftele pentru rețetă de keftedes
Menta este ingredientul principal ce oferă romă chiftelelor / Rețetepentrutoategusturile.ro

Ia câte o lingură din compoziție și modeleaz-o în mâini sub formă de bile. Trece fiecare bilă prin făină și așază-le pe un platou. După ce ai format toate chiftelele pune o tigaie cu uleiul de măsline pe flacăra aragazului. Lasă uleiul să se înfierbânte și adaugă câte chiftele încap în tigaie. Rumenește frumos chiftelele grecești întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Apoi le scoți pe prosoape de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei.

Sunt delicioase aceste chiftele grecești denumite keftedes, atât calde cât și reci.

Și dacă ți-am stârnit pofta de chiftele îți mai oferim și o rețetă de chiftele umplute cu ouă fierte, denumite ouă scoțiene.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×