Reclamă

Paste cu ciuperci și roșii cherry. Rețetă de post

Pentru atunci când dorim să facem pauză de la preparatele cu carne sau pentru perioadele de post, rețetele cu paste sunt printre primele opțiuni. Încearcă și tu rețeta de paste cu ciuperci și roșii cherry, simplă, delicioasă și foarte hrănitoare.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 4 martie 2024, 9:42

Rețetele de paste sunt ideal de preparat și atunci când nu dorești să petreci prea mult timp în bucătărie. Se fierb rapid, mai adaugi câteva ingrediente și ai rezolvat una dintre mesele principale ale zilei. Pe lângă versatilitatea rețetelor de paste, interesante sunt și formele acestora. Poți opta pentru paste lungi precum spaghete, tagliatelle sau macaroane, atunci când le asezonezi cu diferite sosuri. Iar atunci când le amesteci cu mai multe ingrediente, poți opta pentru pastele scurte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele de paste sunt inspirate din bucătăria italiană, dar le poți adapta după propriul gust. Poți crea diferite combinații de legume cu brânzeturi sau de legume cu care, la care adaugi și paste, pentru consistență, și sățietate. Descoperă și o rețetă de paste cu sos picant de roșii, cunoscută sub denumirea de Penne all’arrabbiata. Iar în continuare îți oferim lista completă de ingrediente și modul de preparare pentru pastele preparate cu ciuperci și roșii cherry.

Paste cu ciuperci și roșii cherry – Ingrediente

  • 400 gr paste penne
  • apă + sare
  • 250 gr ciuperci champignon
  • 1 ceapă mică
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 crenguță mare de roșii cherry
  • frunze de busuioc
  • 1 ardei mic, roșu
  • cozi de ceapă verde.
Reclamă

Rețeta pastelor cu ciuperci și roșii – Mod de preparare

Mai întâi va trebui să aduci pe masa din bucătărie atât ingredientele necesare rețetei, cât și ustensilele de lucru. Ai nevoie de două tigăi, o cratiță și o spatulă pentru amestecat.

Mai ai nevoie și de un tocător și un cuțit de legume.

Cele trei ingrediente principale ale rețetei, respectiv pastele, ciupercile și roșiile se vor prepara separat. La final se vor amesteca pentru a se întrepătrunde gusturile și aromele.

Tot din categorie rețetelor rapide cu paste, de post, mai descoperă și rețeta de paste cu vinete în sos de roșii.

Reclamă

Cum prepari paste cu ciuperci și roșii cherry

Începe cu prepararea ciupercilor care necesită mai mult timp decât celelalte ingrediente. Curăță ciupercile de impurități, șterge-le cu prosoape umezite și taie-le în felii. Curăță ceapa și 1-2 căței de usturoi și toacă-le în rondele.

Pune 2-3 linguri de ulei într-o tigaie, la încins și adaugă toate cele tri ingredientele. Amestecă-le cu o spatulă și lasă-le să se prepare până când ciupercile sunt înmuiate. Presară sare și piper peste ele.

Ciuperci cu ceapă și usturoi la tigaie
Ciupercile se prepară împreună cu ceapa tocată și usturoiul tocat / Shutterstock

În altă tigaie așază crenguța de roșii, frunze de busuioc, ardeiul și restul de usturoi.

Crenguță cu roșii cherry, frunze de busuioc, usturoi, ardei, sare și piper în tigaie
Roșiile cherry se înmoaie și să se întrepătrundă cu aromele din tigaie / Shutterstock

Stropește totul cu ulei. așază un capac peste tigaie și pune tigaia pe flacăra aragazului.

Lasă roșiile cherry să se înmoaie și să se întrepătrundă cu aromele din tigaie. Mai întoarce-le ușor, odată cu ardeiul pentru a se pătrunde uniform.

În același timp poți fierbe și pastele, în multă apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Paste penne fierte în cratiță și în lingură de lemn
Pastele se fierb în multă apă cu sare / Shutterstock

Din 2-3 roșii preparate la tigaie cu ardeiul, frunzele de busuioc și usturoi se prepară un sos cu ajutorul blenderului și se amestecă pastele fierte și scurse.

Când ai toate aceste ingrediente preparate, le poți amesteca pentru a se combina gusturile și aromele. Presară cozi de ceapă verde sau alte verdețuri pe deasupra, pentru un plus de prospețime.

Și dacă dorești să-ți sporești lista de rețete cu paste, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de spaghete aglio e olio.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×