Rețetele de paste sunt ideal de preparat și atunci când nu dorești să petreci prea mult timp în bucătărie. Se fierb rapid, mai adaugi câteva ingrediente și ai rezolvat una dintre mesele principale ale zilei. Pe lângă versatilitatea rețetelor de paste, interesante sunt și formele acestora. Poți opta pentru paste lungi precum spaghete, tagliatelle sau macaroane, atunci când le asezonezi cu diferite sosuri. Iar atunci când le amesteci cu mai multe ingrediente, poți opta pentru pastele scurte.
Rețetele de paste sunt inspirate din bucătăria italiană, dar le poți adapta după propriul gust. Poți crea diferite combinații de legume cu brânzeturi sau de legume cu care, la care adaugi și paste, pentru consistență, și sățietate. Descoperă și o rețetă de paste cu sos picant de roșii, cunoscută sub denumirea de Penne all’arrabbiata. Iar în continuare îți oferim lista completă de ingrediente și modul de preparare pentru pastele preparate cu ciuperci și roșii cherry.
Paste cu ciuperci și roșii cherry – Ingrediente
- 400 gr paste penne
- apă + sare
- 250 gr ciuperci champignon
- 1 ceapă mică
- 3-4 căței de usturoi
- 1 crenguță mare de roșii cherry
- frunze de busuioc
- 1 ardei mic, roșu
- cozi de ceapă verde.
Rețeta pastelor cu ciuperci și roșii – Mod de preparare
Mai întâi va trebui să aduci pe masa din bucătărie atât ingredientele necesare rețetei, cât și ustensilele de lucru. Ai nevoie de două tigăi, o cratiță și o spatulă pentru amestecat.
Mai ai nevoie și de un tocător și un cuțit de legume.
Cele trei ingrediente principale ale rețetei, respectiv pastele, ciupercile și roșiile se vor prepara separat. La final se vor amesteca pentru a se întrepătrunde gusturile și aromele.
Tot din categorie rețetelor rapide cu paste, de post, mai descoperă și rețeta de paste cu vinete în sos de roșii.