Reclamă

Paste cu gălbiori în unt cu usturoi, preparate la tigaie

Dacă adori preparatele cu paste și ești în căutare de rețete simple și rapide, îți oferim o rețetă de paste cu gălbiori în unt cu usturoi, preparate la tigaie. Te vei bucura de o mâncare pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și hrănitoare.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 24 august 2023, 6:47

Rețetele de paste sunt cele mai versatile și cele mai accesibile atunci când dorești o mâncare rapidă, simplă, dar consistentă. Pastele se pot combina cu legume, carne, sosuri sau cu diferite verdețuri. Sunt ușor de preparat, fierb într-un timp scurt și sunt foarte sățioase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gălbiorii sunt ciuperci de pădure cu miros plăcut și gust ușor dulceag și puțin lemnos, care devine mai pronunțat după gătire. Au un conținut bogat în proteine, fibre, vitaminele B și minerale, precum fosforul, seleniul si potasiul. Consumul acestora aduce o serie de beneficii pentru sănătatea organismului. Se gătesc rapid și pot fi combinați cu ceapă și usturoi la tigaie, dar și cu sosuri de unt, smântână etc.

Descoperă și o rețetă de supă cremă de gălbiori delicioasă, cremoasă și plăcut colorată. Mai jos, vei descoperi rețeta detaliată pentru pastele cu gălbiori.

Paste cu gălbiori în unt cu usturoi – Ingrediente

  • 400 gr paste tagliatelle
  • apă și sare pentru fiert
  • 250 gr gălbiori
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 linguriță de ulei
  • 25 gr unt gras
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel verde pentru decor.
Reclamă

Rețeta pastelor cu gălbiori – Mod de preparare

Începe cu pregătirea gălbiorilor și a usturoiului pentru a le avea la îndemână când pornești aragazul. Gălbiorii îi cureți de impurități și îndepărtezi partea inferioară de la codițe, atât cât au stat în pământ. Apoi, îi clătești cu apă și îi lași la scurs sau îi ștergi.

Pe cei mai mari îi poți secționa în jumătăți, iar pe cei micuți îi lași întregi.

Usturoiul îl cureți, iar doi grăunți îi strivești ușor presându-i cu un tocător. Pe ceilalți îi vei toca în felii rotunde sau îi dai pe răzătoare. Când ai aceste ingrediente pregătite, poți porni aragazul pentru prepararea rețetei.

Reclamă

Vezi aici cum poți prepara și o rețetă simplă și gustoasă de paste cu ciuperci de post.

Cum prepari paste cu gălbiori în unt cu usturoi

Mai întâi, pune uleiul într-o tigaie și adaugă untul cu cei doi căței de usturoi. Pune tigaia deasupra flăcării aragazului și lasă untul să se topească, amestecând usturoiul prin el. Amestecă usturoiul strivit prin untul topit în ulei timp de un minut. Apoi, îndepărtează cei doi grăunți de usturoi și adaugă gălbiorii.

Presară și puțină sare și piper peste gălbiori și amestecă-i prin unt, până când încep să se pătrundă.

Gălbiori în tigaie, cu frunze de pătrunjel
Gălbiorii se prepară în unt cu usturoi / Shutterstock

În același timp, pune o oală cu 1500 ml de apă la fiert. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă o linguriță de sare în ea. Amestecă până când sarea este dizolvată, apoi pune pastele tagliatelle. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Apoi, scurge-le și adaugă-le în tigaia cu gălbiori. Adaugă și restul de usturoi și mai amestecă ingredientele pentru 6-8 minute în tigaie.

Tagliatelle fierte în cratiță și scurse cu spumiera
Tagliatellele se fierb în apă cu sare, conform rețetei clasice / Shutterstock

După stingerea focului, poți adăuga pătrunjelul verde, tocat mărunt. Mai poți adăuga pătrunjel verde și în timpul servirii, pentru un plus de prospețime.

Și dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara pastele și în casă. Îți oferim în acest scop o rețetă de aluat pentru prepararea pastelor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×