Rețetele de paste sunt cele mai versatile și cele mai accesibile atunci când dorești o mâncare rapidă, simplă, dar consistentă. Pastele se pot combina cu legume, carne, sosuri sau cu diferite verdețuri. Sunt ușor de preparat, fierb într-un timp scurt și sunt foarte sățioase.
Gălbiorii sunt ciuperci de pădure cu miros plăcut și gust ușor dulceag și puțin lemnos, care devine mai pronunțat după gătire. Au un conținut bogat în proteine, fibre, vitaminele B și minerale, precum fosforul, seleniul si potasiul. Consumul acestora aduce o serie de beneficii pentru sănătatea organismului. Se gătesc rapid și pot fi combinați cu ceapă și usturoi la tigaie, dar și cu sosuri de unt, smântână etc.
Descoperă și o rețetă de supă cremă de gălbiori delicioasă, cremoasă și plăcut colorată. Mai jos, vei descoperi rețeta detaliată pentru pastele cu gălbiori.
Paste cu gălbiori în unt cu usturoi – Ingrediente
- 400 gr paste tagliatelle
- apă și sare pentru fiert
- 250 gr gălbiori
- 3-4 căței de usturoi
- 1 linguriță de ulei
- 25 gr unt gras
- sare și piper după gust
- pătrunjel verde pentru decor.
Rețeta pastelor cu gălbiori – Mod de preparare
Începe cu pregătirea gălbiorilor și a usturoiului pentru a le avea la îndemână când pornești aragazul. Gălbiorii îi cureți de impurități și îndepărtezi partea inferioară de la codițe, atât cât au stat în pământ. Apoi, îi clătești cu apă și îi lași la scurs sau îi ștergi.
Pe cei mai mari îi poți secționa în jumătăți, iar pe cei micuți îi lași întregi.
Usturoiul îl cureți, iar doi grăunți îi strivești ușor presându-i cu un tocător. Pe ceilalți îi vei toca în felii rotunde sau îi dai pe răzătoare. Când ai aceste ingrediente pregătite, poți porni aragazul pentru prepararea rețetei.