Reclamă

Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Un mod delicios de a prepara ciupercile

Adori preparatele cu ciuperci și ești în căutare de rețete simple, dar gustoase? Pune pe lista de preparat și rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie, pe care ți-o oferim mai jos.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 30 iunie 2023, 6:20

Ciupercile champignon proaspete sunt nelipsite din magazinele alimentare, pe tot parcursul anului. Te poți delecta cu ele într-o mulțime de preparate, unul mai delicios decât altul. Poți prepara din ciuperci diferite rețete de gustări și aperitive, supe și ciorbe, salate, dar și mâncăruri scăzute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Una dintre cele mai populare rețete cu ciuperci, pe care nu ai cum să n-o îndrăgești, este cea de ciulama. Iar o altă rețetă cu care îi poți cuceri chiar și pe cei mici este rețeta de supă cremă de ciuperci. Și lista poate continua, pentru că sunt multe rețete cu ciuperci pe care merită să le încerci. Descoperă aici o rețetă de pate de ciuperci cu nuci, perfect pentru gustări delicioase.

În continuare, îți oferim rețeta ciupercilor preparate la tigaie, cu sos delicios de smântână.

Ciuperci cu sos de smântână la tigaie – Ingrediente

Reclamă
  • 250 gr ciuperci champignon albe sau brune
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 linguriță de ulei
  • 30 gr unt
  • 100 gr smântână acră
  • 50 gr cremă de brânză
  • sare și piper după gust
  • puțin cimbrișor uscat
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde.

Rețeta ciupercilor cu sos la tigaie – Mod de preparare

Pregătește toate ingredientele de la început pentru a le avea la îndemână când vei aprinde aragazul. Rețeta se prepară simplu și într-un timp relativ scurt, deci este ideal să le ai pe toate pe masa de lucru. Pregătește și tigaia și adună pe masa de lucru toate ustensilele cu care vei lucra.

Cum prepari ciuperci cu sos de smântână la tigaie

Începe prin a curăța ceapa și usturoiul, apoi clătește-le cu apă rece. Toacă ceapa în fâșii și doi căței de usturoi în rondele. Un cățel de usturoi îl vei adăuga spre final de preparare. Apoi, șterge bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite și curăță partea inferioară de la codițe. Taie-le în felii sau în sferturi dacă sunt micuțe.

Reclamă

Așază tigaia pe flacăra aragazului și pune untul la topit în puțin ulei. Uleiul este necesar pentru a nu se arde untul. Când untul este topit, adaugă ceapa și cei doi căței de usturoi. Presară peste acestea și puțină sare. Sarea va ajuta ceapa să se deshidrateze mai rapid și nu se va mai arde. Nu va mai căpăta nici acel gust de prăjeală.

Adaugă ciupercile în tigaie peste ceapă, când aceasta își schimbă culoarea și devine transparentă. Amestecă bine ciupercile cu ceapa și usturoiul din tigaie. Apoi, lasă-le să se prepare, la foc de intensitate medie, până când se evaporă lichidul pe care acestea îl lasă în tigaie.

Colaj de poze cu pașii de preparare a ciupercilor cu ceapă
Usturoiul este nelipsit de la prepararea ciupercilor cu sos / Shutterstock

Într-un bol, amestecă smântâna cu crema de brânză până la omogenizare. Adaugă acest amestec peste ciupercile din tigaie. Adaugă și puțin cimbrișor sau condimentele preferate și amestecă ușor ingredientele.

Mai prepară delicioasele ciuperci cu sos de smântână la tigaie pentru aproximativ 7-8 minute. În acest interval de timp, potrivește gustul mâncării cu sare și piper. Tot acum adaugi și un cățel de usturoi răzuit. Acesta va aromatiza plăcut mâncarea. După ce vei stinge focul, poți adăuga și pătrunjel verde tocat mărunt. Pe acesta îl poți adăuga și în timpul servirii.

Descoperă aici și rețeta tradițională de ciulama de ciuperci cu mămăliguță.

Colaj de poze cu pașii de preparare ciuperci cu sos de smântână la tigaie
Pătrunjelul verde poate fi înlocuit cu mărar / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×