Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb

Dacă ți-ai propus să prepari din carnea de porc și altceva decât clasicele fripturi, îți oferim o rețetă de rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb.

Publicat: 28 decembrie 2022, 6:13 / Actualizat: 28 iunie 2023, 15:18

Combinația de carne și ciuperci se știe că este una delicioasă, însă sosul de vin îi desăvârșește gustul. În plus, aspectul rulourilor secționate frumos, cucerește și privirile celor care își vor răsfăța papilele gustative cu acestea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prepară-le și tu și îi vei impresiona pe cei dragi cu o combinație delicioasă de ingrediente. Îți oferim în acest scop lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al rețetei.

Rulouri din carne de porc cu ciuperci – Ingrediente

Împarte lista de ingrediente în două părți pentru că ai două elemente de preparat: rulourile cu ciuperci și sosul de vin.

Pentru rulouri:

  • 600 gr de cotlet de porc
  • 500 gr de ciuperci champignon mai micuțe
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1lingură de pesmet
  • sare și piper după gust.

Pentru sosul de vin:

  • 150 ml vin alb sec
  • 200 ml apă sau supă de legume
  • 1 linguriță de amidon alimentar
  • sare și piper
  • câteva frunze de pătrunjel tocat pentru decor.

Rulouri din carne de porc cu ciuperci – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru umplerea cotletelor, apoi carnea și la final sosul de vin. Descoperă aici și un articol cu patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi.

Curăță ciupercile, iar pe cele mai mari taie-le în sferturi. Curăță ceapa și toac-o mărunt, la fel și usturoiul. Pune o tigaie cu ulei la încins și adaugă ciupercile, ceapa și usturoiul. Prepară-le până când sunt bine pătrunse. Adaugă sare și piper, după gust.

Transferă ciupercile întregi într-un alt vas, iar pe cele tocate cu ceapa și usturoiul scurge-le de grăsime, mai toacă-le puțin și amestecă-le cu pesmet. Adaugă și pătrunjel verde tocat. Aceasta va fi umplutura pentru rulouri.

Cum prepari rulourile umplute cu ciuperci, în sosul de vin

Feliază carnea în 6-8 felii, pe care le bați ușor cu ciocanul de șnițele. Presară sare și piper pe ambele părți ale feliilor de carne.

Adaugă compoziția de ciuperci peste feliile de carne și rulează-le. Prinde-le cu câte o scobitoare pentru a nu se desface.

Pune ulei într-o tigaie încăpătoare, lasă-l să se înfierbânte la foc de intensitate mai mare și rumenește rulourile pe toate părțile.

Apoi adaugă vinul și apa sau supa. Lasă amestecul să fiarbă puțin până când se mai evaporă din alcool. Apoi adaugă ciupercile întregi și acoperă tigaia cu un capac. Mai fierbe delicioasele rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb pentru 15 minute, la foc de intensitate medie.

Dizolvă amidolul în câteva linguri de apă rece sau de supă și adaugă-l în sosul de vin. Amestecă intens pentru omogenizarea sosului. Mai potrivește gustul cu sare și piper, doar dacă este necesar.

Vas alb oval cu patru rulorui de porc umplute cu ciuperci, în sos
Sosul de vin alb desăvârșește gustul rulourilor cu ciuperci / Shutterstock

Servește rulourile cu sosul cald, decorat cu pătrunjel verde. Iar dacă dorești să înlocuiești carnea de porc, pieptul de pui este perfect pentru această combinație. Descoperă aici și o rețetă de pui cu smântână și ciuperci, așa cum o prepara bunica.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×