Reclamă

Gyros cu carne de porc, salată și sos de iaurt

Dacă adori preparatele de fast food, care te ademenesc în drum spre birou, îți poți satisface poftele preparându-le acasă. Îți oferim în acest scop o rețetă de gyros cu carne de porc și salată.

Publicat: 20 septembrie 2022, 6:42

Rețeta aparține bucătăriei grecești și constă dintr-o lipie umplută cu carne friptă și salată. Se servește în mod tradițional cu sos tzatziki, celebrul sos grecesc din iaurt cu usturoi și castraveți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele grecești sunt apreciate atât pentru gust cât și prin simplitate. Toate elementele rețetei de gyros se prepară din ingrediente simple și la îndemână.

Este ideală pentru orice masă din zi, dar poate constitui și baza gustării din pauza de masă de la birou. O poți prepara de seara, împachetezi lipiile umplute în șervețele, iar a doua zi ai gustarea asigurată.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta deosebită din bucătăria grecească.

Gyros cu carne de porc și salată – Ingrediente

  • 1 kg carne de porc pentru friptură;
  • sare și piper, după gust;
  • 1/2 linguriță de boia de ardei;
  • 1/2 linguriță de oregano uscat;
  • 1/4 linguriță semințe de chimion;
  • 2 căței de usturoi zdrobiți;
  • sucul de la 1/2 de lămâie;
  • 3 linguri cu ulei de măsline sau de floarea soarelui;
  • lipii de casă pentru servit;
  • sos de iaurt cu usturoi și castraveți.
Reclamă

Rețetă de gyros grecesc – Mod de preparare

Poți achiziționa lipiile pentru servirea deliciosului gyros din comerț, sau poți opta pentru a le prepara în casă. Vezi aici: cum se prepară rețeta pentru lipii de casă!

Înainte de a prepara friptura pentru a umple lipiile, carnea necesită o perioadă de marinare, pentru a-i oferi un gust cât mai delicios.

Reclamă

Mai prepari și o salată clasică din roșii cu ardei, castraveți și salată verde pe care o adaugi în interiorul lipiilor, împreună cu friptura.

Cum prepari gyros cu carne de porc

Porționează carnea în bucăți mici sau în fâșii și pune-o într-o caserolă. Stropește-o cu sucul de la o lămâie și puțin ulei de măsline, apoi maseaz-o bine pentru a se unge pe toate părțile. Presară peste carne toate condimentele din listă și amestecă bine pentru a se condimenta carnea uniform. Pune un capac peste caserolă și dă-o la rece pentru 4-5 ore, sau de seara până dimineața.

După acest interval de timp, pune carnea la prăjit în ulei încins și amestec-o constant, pentru a se pătrunde bine și a se rumeni uniform. Lasă carnea să se tempereze înainte de a umple lipiile cu ea. Poți prepara friptură din orice tip de carne preferi, nu doar de porc.

Încălzește lipiile pe un grill sau la tigaie înainte de a le umple, Astfel vor deveni mai moi și le poți modela. Pe fiecare lipie așezi 1-2 linguri de salată. Apoi adaugi bucăți de carne și 1-2 linguri de sos tzatziki.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării gyros-ului, în GALERIA FOTO!

Sos tzatziki adăugat peste ingredientele din lipie, pentru gyros
Sosul de iaurt se adaugă și în interiorul lipiei, dar și în timpul servirii / Profimedia Images

Îndoi lipiile la un capăt, peste umplutură, apoi le rulezi strâns. Le împachetezi în șervețele și le pui în caserole la frigider, dacă le prepari pentru gustarea de la birou.

Servește deliciosul gyros cu carne de porc, salată și sos de iaurt. Îți oferim în acest scop și rețeta pentru sos grecesc de iaurt cu usturoi și castraveți, denumit sos tzatziki.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×