Rețeta aparține bucătăriei grecești și constă dintr-o lipie umplută cu carne friptă și salată. Se servește în mod tradițional cu sos tzatziki, celebrul sos grecesc din iaurt cu usturoi și castraveți.
Rețetele grecești sunt apreciate atât pentru gust cât și prin simplitate. Toate elementele rețetei de gyros se prepară din ingrediente simple și la îndemână.
Este ideală pentru orice masă din zi, dar poate constitui și baza gustării din pauza de masă de la birou. O poți prepara de seara, împachetezi lipiile umplute în șervețele, iar a doua zi ai gustarea asigurată.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta deosebită din bucătăria grecească.
Gyros cu carne de porc și salată – Ingrediente
- 1 kg carne de porc pentru friptură;
- sare și piper, după gust;
- 1/2 linguriță de boia de ardei;
- 1/2 linguriță de oregano uscat;
- 1/4 linguriță semințe de chimion;
- 2 căței de usturoi zdrobiți;
- sucul de la 1/2 de lămâie;
- 3 linguri cu ulei de măsline sau de floarea soarelui;
- lipii de casă pentru servit;
- sos de iaurt cu usturoi și castraveți.
Rețetă de gyros grecesc – Mod de preparare
Poți achiziționa lipiile pentru servirea deliciosului gyros din comerț, sau poți opta pentru a le prepara în casă. Vezi aici: cum se prepară rețeta pentru lipii de casă!
Înainte de a prepara friptura pentru a umple lipiile, carnea necesită o perioadă de marinare, pentru a-i oferi un gust cât mai delicios.