Frittata este denumirea unei omlete din bucătăria italiană, care se prepară din multe ouă, cu ingrediente suplimentare, precum carne, brânzeturi sau legume. Cuvântul frittata se traduce aproximativ prin „prăjit”. Rețeta este ușor asemănătoare cu rețeta de quiche din bucătăria franceză, dar fără crustă. Poți adapta rețeta după propriul gust, combinând ingredientele preferate.
Descoperă și o rețetă de quiche cu spanac și brânză. Mai jos poți urmări rețeta de frittata detaliată cu listă de ingrediente și pași necesari, pentru a o prepara și tu și a-ți răsfăța familia cu o gustare savuroasă.
Frittata cu sparanghel – Ingrediente
- 6-8 ouă mari
- 200 gr sparanghel verde
- 1 ceapă roșie de mărime medie
- 100 gr brânză feta sau altă brânză sărată
- 2 căței de usturoi
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- sare și piper după gust
- 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat.
Rețeta de omletă italiană cu sparanghel – Mod de preparare
Înainte de a începe pregătirea ingredientelor pentru compoziția de frittata, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește o tigaie mai mare, cu diametrul de 26-28 cm, care să poată fi introdusă în cuptor. Descoperă și o rețetă de frittata cu de toate.
Cum prepari rețeta de frittata cu sparanghel
Începe cu pregătirea sparanghelului. Îndepărtează partea fibroasă a tijelor de sparanghel și taie-le în bucăți potrivite, cât să le așezi frumos în forma de copt.
Pune uleiul de măsline în tigaia pregătită și încălzește-l la foc mediu. Adaugă ceapa curățată și tocată mărunt, dar și sparanghelul. Amestecă-le ușor prin tigaie și călește-le timp de aproximativ 5-7 minute, până când sparanghelul este ușor moale și ceapa devine translucidă. Adaugă usturoiul și mai călește ingredientele pentru încă un minut.