Originea rețetei este neclară, dar aceasta este asociată cu regiuni precum Lazio și Lombardia, cunoscute pentru varietatea brânzeturilor. În esență, pastele quattro formaggi exemplifică măiestria bucătăriei italiene de a combina ingrediente simple pentru a crea un preparat savuros.
Pastele quattro formaggi sunt un amestec de texturi și arome: cremozitatea oferită de mozzarella, gustul ușor picant de gorgonzola, savoarea distinctivă de pecorino și eleganța parmezanului. Sosul mătăsos îmbracă pastele perfect, oferind un echilibru armonios între dulce și sărat, cu o textură consistentă și catifelată.
Descoperă și rețeta de pizza cu aceeași denumire de quattro formaggi. În continuare, îți oferim rețeta detaliată pentru pastele cu patru tipuri de brânză.
Paste quattro formaggi – Ingrediente
- 400 g paste (penne, fusilli, fettuccine sau tagliatelle)
- 50 g brânză gorgonzola
- 50 g parmezan ras
- 50 g pecorino romano
- 50 g mozzarella
- 200 ml smântână pentru gătit
- 1 linguriță de unt
- sare și piper, după gust
- un praf de nucșoară.
Rețeta pastelor cu patru tipuri de brânză – Mod de preparare
Mai întâi, vei pune pastele la fiert în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Fierbe pastele al dente, poate pentru un timp ceva mai scurt decât cel indicat. Ține cont că acestea se vor mai hidrata și în sosul de brânzeturi în care se vor răsfăța. După fierbere, scurge pastele, dar păstrează o cană din apa de fierbere.
Nu mai arunca apa de la paste. Descoperă aici la ce o poți folosi.
În timp ce pastele se fierb, pregătește toate brânzeturile și celelalte ingrediente pentru prepararea sosului.