Pe lângă aperitiv, hummus-ul poate fi folosit ca un dressing pentru salată, în sandvișuri, preparate cu cereale și multe alte preparate.
Care este compoziția nutrițională a hummus-ului
Ingredientul principal al hummus-ului tradițional este năutul (fasole garbanzo). Acest tip de fasole conțin carbohidrați plini de fibre, proteine și alți micronutrienți, cum ar fi acidul folic și fierul. O porție de 2 linguri de hummus are 70 de calorii și 5 grame de grăsime.
Puteți face hummus folosind alte leguminoase ca mazărea, fasolea și lintea, edamame, fasole albă și fasole neagră. Utilizarea diferitelor leguminoase poate adăuga mai multă nutriție și varietate dietei tale.
O porție mică de hummus (aproximativ 2 linguri) oferă aproximativ 2 g de fibre, sau 7% din necesarul zilnic de fibre.
Consumul de fibre este important pentru menținerea sănătății tractului digestiv și este asociat și cu sănătatea inimii.
Hummus-ul oferă o cantitate mică de proteine per porție. Proteinele pe bază de plante, cum ar fi năutul, nu au grăsimi saturate, ceea ce le face un adaos excelent pentru o dietă sănătoasă.
Carbohidrații din hummus sunt complecși și constau în fibre alimentare și amidon rezistent, cum ar fi amiloza. Acești carbohidrați sunt digerați mai lent și funcționează ca prebiotice, care hrănesc bacteriile bune din intestin.