Nu există nicio îndoială că procesul de îmbătrânire reprezintă un adevărat privilegiu. Cu toate acestea, îmbătrânirea vine cu o multitudine de schimbări, mai ales în ceea ce privește nevoile nutriționale. Dieta joacă un rol major în sănătatea generală și longevitate, iar după 50 de ani, inima, creierul, oasele și intestinul necesită o atenție suplimentară.
Alimente recomandate femeilor care au peste 50 de ani
Îmbătrânirea face ca anumite alimente să fie deosebit de importante în această etapă a vieții. Dieteticienii au întocmit o listă care să-ți fie de ajutor. Aici găsești mai multe alimente care să-ți ofere nutrienții necesari pe măsură ce înaintezi în vârstă.
Kiwi
Fructul kiwi are un impact nutritiv, mai ales când vine vorba de probleme de sănătate pentru femeile de peste 50 e ani. Acesta este bogat în vitamina C, care este necesară pentru sănătatea pielii, părului, oaselor și funcției imunitare.
Vitamina C ajută, de asemenea, la producția de colagen, care încetinește semnificativ pe măsură ce îmbătrânim. În plus, kiwi oer fibre și antioxidanți, care îmbunătățesc sănătatea intestinală și, respectiv, protecția împotriva radicalilor liberi.
Iaurtul grecesc
Iaurtul grecesc poate ajuta la menținerea forței osoase și a masei musculare pe măsură ce îmbătrânim. Acest lucru se datorează conținutului său ridicat de calciu și, respectiv, proteine, În plus, conținutul de probiotice al iaurtului grecesc ajută la diversificare aspectului vital al microbiomului.
Acest lucru este, de asemenea, benefic pentru funcția imunitară, deoarece intestinul este atât de strâns legat de sistemul imunitar.