Deși multe femei le consumă atunci când sunt la dietă pentru că sunt ușor de consumat la gustările dintre mese și oferă senzația de sațietate atât de importantă în cazul unui regim alimentar, se pare că dacă sunt consumte în exces, migdalele pot cauza și probleme de sănătate.
Efectele secundare ale consumului excesiv de migdale
Efectele secundare ale consumului excesiv de migdale nu sunt multe, dar sunt de luat în considerare. Ca în cazul oricărui alt tip de aliment, și în cazul migdalelor echilibrul este cel mai important.
Moderația este cheia
A consuma prea mult din orice are întotdeauna și o parte dăunătoare. Deoarece consumul de migdale oferă organismului o mulțime de beneficii prin furnizarea de grăsimi sănătoase, antioxidanți, vitamina E și fibre oamenii tind să le consume în exces.
Cu toate acestea, toată lumea trebuie să știe că moderația este cheia. Consumul în exces chiar și din alimente bogate în nutrienți nu va oferi beneficii suplimentare pentru sănătate. Este necesar un echilibru pentru a obține beneficiile maxime ale oricărui produs alimentar. Consumul excesiv de alimente bogate în nutrienți poate duce la disconfort digestiv și dezechilibre nutriționale, care pot dăuna sănătății generale.
Supradoză de vitamina E
Vitamina E este o vitamină esențială solubilă în grăsimi, care joacă un rol crucial în menținerea sănătății pielii, a ochilor și a sistemului imunitar. Migdalele sunt o sursă bună de vitamina E, iar consumul lor ca parte a unei diete echilibrate este benefic. Cu toate acestea, migdalele trebuie consumate în cantități rezonabile, deoarece o supradoză poate provoca toxicitate cu vitamina E.
Poate provoca efecte adverse asupra sănătății, cum ar fi crampe stomacale, diaree și alte probleme digestive. Poate duce chiar la un risc crescut de hemoragie, deoarece vitamina E poate interfera cu coagularea sângelui. Toxicitatea crescută poate duce la un sistem imunitar slăbit, ceea ce te va face mai susceptibilă la infecții.