Reclamă

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă de post

Începe postul și te întrebi ce poți să gătești pentru mai multă diversitate în dieta zilnică? Ia în calcul și o rețetă de mâncare de mazăre cu morcovi, simplă și rapidă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 18 noiembrie 2022, 5:52

Chiar dacă nu este sezonul mazării proaspete, mazărea congelată este la fel de gustoasă și sănătoasă. Iar în combinație cu morcovii, vei obține un preparat plin de savoare și culoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mazărea reprezintă o sursă importantă de proteine și de fibre, ceea ce o clasifică printre alimentele esențiale pentru buna funcționare a organismului. Un consum optim de proteine crește nivelul anumitor hormoni din corp cu rol în reducerea apetitului. În plus, proteinele în combinație cu fibrele au rolul de a menține mai mult timp senzația de sațietate. Așadar, mazărea poate fi inclusă cu succes și în dietele de slăbire.

Îți oferim mai jos una dintre rețetele de post cu mazăre, pentru a te bucura atât de gustul cât și de proprietățile acesteia.

Mâncare de mazăre cu morcovi – Ingrediente

  • 350 gr de mazăre congelată
  • 3 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ardei gras, de culoare roșie
  • 40-50 ml ulei de floarea soarelui
  • 400 ml suc de roșii
  • 250 ml supă de legume sau apă
  • 2 foi de dafin
  • 1 crenguță de cimbru uscat
  • sare și piper după gust
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 1/2 legătură de mărar verde.
Reclamă

Mâncare de mazăre cu morcovi – Mod de preparare

Înainte de a scoate mazărea din congelator, curăță toate celelalte legume, clătește-le cu apă rece și toacă-le în cuburi. Mazărea nu necesită decongelare înainte de a o adăuga în mâncare, pentru a nu se înmuia boabele foarte mult. Citește și articolul despre alimente congelate pe care e recomandat să le ai mereu în casă.

Clătește foile de dafin și crenguța de cimbru. Clătește și pătrunjelul verde, dar și mărarul verde și pune-le la scurs. Pune supa de legume la încălzit sau apa, dacă supa îți lipsește și nu ai timp s-o prepari.

Când ai toate aceste ingrediente gata, poți aprinde aragazul și da start preparării mâncării de mazăre.

Reclamă

Cum prepari mâncarea de mazăre în varianta de post

Așază o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și pune uleiul la înfierbântat. Adaugă ceapa și 2 căței de usturoi și călește-i pentru 1-2 minute, amestecând constant pentru a nu se arde. Nu căli ceapa în exces pentru a nu căpăta acel gust de prăjeală.

Adaugă morcovii tocați cuburi sau rondele, după cum îi preferi. Amestecă-i cu ceapa și usturoiul și călește-i până când se pătrund ușor. Apoi, adaugă sucul de roșii, mazărea și supa de legume sau apa fierbinte.

Lasă mazărea să fiarbă 5-6 minute, apoi adaugă ardeiul tocat cuburi. Timpul de pătrundere al ardeilor este mult mai scurt decât al celorlalte ingrediente. De aceea, aceștia se adaugă în mâncare spre finalul procesului de fierbere. În plus, e de preferat ca bucățile de ardei să rămână ușor crocante în mâncare și să nu se transforme în pastă.

Adaugă foile de dafin și cimbrul uscat. Mai fierbe delicioasa mâncare de mazăre cu morcovi pentru 8-10 minute și potrivește-i gustul cu sare și piper.

Înainte de stingerea focului, adaugă mărarul verde tocat mărunt și un cățel de usturoi răzuit. Acesta din urmă va oferi un plus de aromă și gust picant. După stingerea focului sau chiar în timpul servirii, poți adăuga și pătrunjel verde, tocat mărunt.

Și tot din categoria mâncărurilor de post simple și ușoare, îți mai recomandăm să prepari și rețeta de varză acră cu cimbru și mărar.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×