Reclamă

Curry de năut cu legume. Rețetă de post gustoasă și hrănitoare

Pentru zilele de post sau zilele în care dorești să faci pauză de la preparatele cu carne, trece pe listă și rețeta de curry de năut cu legume.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 14 noiembrie 2022, 6:13

Năutul este un aliment ideal de inclus în alimentația ta în perioadele de post și nu numai. Este sățios datorită conținutului ridicat de fibre, dar și bogat în vitamine și minerale, ceea ce îl face foarte hrănitor și sănătos. Îl poți include în diferite preparare culinare, precum salatele, supele și ciorbele, mâncărurile scăzute, dar și aperitive. Mai multe despre beneficiile consumului de năut poți afla din acest articol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Printre cele mai cunoscute rețete cu năut, se numără rețetele de hummus oriental. Sunt preparate dintr-un piure de năut, amestecat cu pastă de susan, ulei de măsline, suc de lămâie, sare și condimente. La ingredientele de bază se mai pot adăuga și alte legume sau fructe pentru un plus de gust, culoare și consistență. Vezi aici cum se prepară rețeta de hummus cu sfeclă roșie coaptă. Iar mai jos, poți urmări rețeta de post din năut cu multe legume.

Curry de năut cu legume – Ingrediente

  • 200 gr năut fiert
  • 1 cartof dulce
  • 1 dovlecel verde
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 bucată mică de praz
  • sare, după gust
  • 1 linguriță de curry
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • 400 ml lapte de cocos
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță de ghimbir răzuit
  • pătrunjel verde
  • 1 lămâie sau lime.

Curry de năut cu legume – Mod de preparare

Dacă folosești năut din conservă, acesta nu mai necesită mult timp de gătire. Dar dacă optezi pentru boabe de năut proaspete, hidratează-le mai întâi în apă rece pentru câteva ore. Fierbe apoi boabele de năut în apă cu sare, până când se pătrund bine.

Reclamă

Cum prepari legumele pentru mâncarea de năut

Începe prin a curăța legumele și a le toca mărunt sau a le răzui, după caz. Curăță și toacă mărunt usturoiul. Toacă ardeiul în cuburi, la fel și cartoful dulce, după curățare și clătire. Toacă prazul rondele, iar dovlecelul în cuburi. Ghimbirul, în schimb, curăță-l și dă-l pe răzătoarea mare.

Pune o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și adaugă uleiul. Lasă-l să se înfierbânte și adaugă pe rând legumele la sotat. Usturoiul cu ardeiul și ghimbirul sunt primele pe care le adaugi în tigaie, pentru a aromatiza uleiul. Amestecă-le timp de 1 minut în uleiul înfierbântat, apoi adăugă cartoful dulce și dovlecelul. Lasă-le și pe acestea să se pătrundă timp de 2-3 minute.

Reclamă

Adaugă năutul fiert și scurs, presară sare și curry și amestecă bine totul. Toarnă laptele de cocos și lasă deliciosul curry de năut cu legume la fiert pentru 15-20 de minute, la foc de intensitate mică.

Adaugă prazul spre final de fierbere. Acesta nu necesită mult timp de preparare pentru a-și degaja aromele și a se pătrunde. Potrivește gustul preparatului cu sare și suc de lime sau de lămâie, iar apoi stinge focul.

În timpul servirii, poți garnisi preparatul cu frunze de pătrunjel verde. Servește-l simplu sau alături de o garnitură de orez. Și dacă îți place combinația de năut cu legume, îți recomandăm pentru data viitoare o rețetă de curry de năut și conopidă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Urmează o perioadă extrem de intensă pentru nativii din zodiac. Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024 vine cu situații cheie în viața zodiilor. Realitatea se va îmbina cu fantezia pe plan personal,...
3
Porție de Pilaf cu urzici în farfurie cu furculiță, două felii de pâine, roșii și usturoi
Rețete
Pilaf cu urzici. Rețetă de post plină de savoare și vitamine
Pentru că piețele sunt pline cu urzici, este momentul să le incluzi în alimentația ta zilnică. Una dintre rețetele simple și rapide cu urzici, pe care ți-o recomandăm pentru masa de prânz, este rețeta...
4
O femeie care aleargă și ilustrează una dintre zodiile care iubesc sportul
Horoscop
Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ
Există unele zodii care iubesc sportul. Acești nativi sunt adepții unui stil de viață activ. Ei sunt nativii care vor să aibă un stil de viață sănătos, să se bucure de natură și de...
5
Kate Middleton fotografiată la costum la un eveniment public din Marea Britanie
Divertisment
Kate Middleton s-ar putea întoarce la îndatoririle regale mai târziu decât data anunțată inițial. Ce informații au oferit experții regali despre Prințesa de Wales
Kate Middleton s-ar putea întoarce la îndatoririle regale mai târziu decât data anunțată inițial de Palatul Kensington. Experții regali au oferit informații noi despre starea de sănătate a Prințesei de Wales. Aceștia sunt de...
PARTENERI
×