Există mai multe rețete de ciulama, atât cu carne, cât și de post. Cea mai populară rețetă de post este cea de ciulama de ciuperci. Însă ciupercile pot fi combinate în mod delicios și cu bucăți de carne în rețetele de ciulama. Cea mai potrivită este carnea de pui. Poți folosi fie doar piept de pui, fie pulpele sau le poți combina.
Descoperă și rețeta de ciulama de pui cu ciuperci și smântână, servită cu mămăliguță ca la mama acasă. Este o rețetă din bucătăria moldovenească.
Dacă dorești să prepari și varianta cu pipote de pui, urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Ciulama de pipote ca la mama acasă – Ingrediente
- 1 kg pipote de pui
- sare și piper
- 3-4 linguri de ulei
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 2-3 linguri de făină
- 400 ml de apă
- 1/2 legătură de mărar sau de pătrunjel.
Rețeta de ciulama cu pipote ca la mama acasă- Mod de preparare
Mai întâi, vei pregăti toate ingredientele. Curăță pipotele de pui de eventualele impurități și grăsimea excesivă și clătește-le bine cu apă rece.
Curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt. Curăță usturoiul și dă-l pe răzătoare. Descoperă și o rețetă de ostropel de pui ca la bunica acasă.