Carnea de pui este preferata tuturor pentru că este mai fragedă și se prepară mai rapid. Rețetele sunt foarte versatile, în funcție de porțiunile de carne folosite. Pieptul de pui este preferat la rețetele de șnițele, iar pulpele, atât cele inferioare, cât și cele posterioare sunt perfecte pentru rețetele de friptură sau pentru mâncăruri scăzute.
Celelalte părți de carne ale puiului merg la supe și ciorbe. Una dintre cele mai adorate rețete de ciorbă cu carne de pui este rețeta de ciorbă de pui á la grec. Este gustoasă, sățioasă, acrișoară și cremoasă, perfectă și pentru gusturile celor mici. Prepar-o și tu pentru a te convinge. Iar pulpele inferioare prepară-le înfășurate în felii de bacon, inspirându-te din rețeta pe care ți-o prezentăm mai jos.
Pulpe de pui înfășurate în bacon – Ingrediente
- 6 pulpe inferioare de pui;
- 1 linguriță de curry sau alte condimente preferate;
- 6 felii de bacon afumat;
- 4 cartofi de mărime medie;
- 1 dovlecel sau zucchine;
- 1 crenguță de roșii cherry;
- 7 crenguțe de rozmarin;
- 1 lingură de ulei;
- 50 gr unt moale.
Rețeta pulpelor de pui cu bacon – Mod de preparare
Începe cu pregătirea pulpelor de pui pe care le condimentezi cu amestecul de condimente curry și pe pui într-o pungă de plastic. Pune-le la frigider și lasă-le până când pregătești celelalte ingrediente.
Curăță cartofii, clătește-i cu apă rece și taie-i în cuburi potrivit de mari. Clătește bine și dovlecelul, șterge-l cu prosoape de hârtie și taie-l în cuburi. Spală și roșiile, șterge-le și taie-le în jumătăți pe cele mai mari. Pe cele mai mici lasă-le întregi pentru un aspect atrăgător al mâncării.
Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți aprinde cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a prepara friptura cu legume.