Home // Lifestyle // Rețete // Pui cu găluște în sos picant de ceapă caramelizată
Pui cu găluște în sos picant de ceapă caramelizată
Pentru momentele în care se adună familia la masa de prânz, îți recomandăm o rețetă de pui cu găluște în sos picant de ceapă caramelizată. Este o mâncare consistentă și delicioasă care nu mai necesită pâine la masă.
Găluștele se pot adăuga în sosul picant în momentul servirii / Profimedia Images
Carnea de pui este fragedă și suculentă, iar găluștele sunt dense, dar ușor pufoase. Nu se prepară din griș, precum clasicele găluște din supe, ci din făină cu ouă și unt. Puțin praf de copt adăugat le face mai pufoase. Se fierb separat în apă cu sare.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Tot separat se prepară și carnea de pui, apoi se adaugă în sosul delicios și picant.
Rețeta este ușor asemănătoare cu rețeta de papricaș de pui cu smântână, însă este mai simplă și mai săracă în ingrediente. Prepar-o și tu urmărind lista de ingrediente și pașii necesari, pe care îi poți descoperi mai jos.
Pui cu găluște în sos picant – Ingrediente
Rețeta se compune din trei elemente, care se prepară separat, dar se servesc împreună. Împarte lista de ingrediente în funcție de aceste trei elemente.
Primul pas constă în pregătirea pulpelor de pui. Acestea se prepară la tigaie sau pe un grill, condimentate cu sare și piper și unse bine cu ulei. Se rumenesc bine pe toate părțile, apoi se transferă în alt vas și se păstrează la cald, acoperite.
Cum prepari sosul picant de ceapă caramelizată
În uleiul care rămâne de la prepararea pulpelor de pui vei prepara și deliciosul sos. Mai adaugă o lingură de ulei, dacă este puțin și lasă-l să se înfierbânte.
Apoi, adaugă ceapa tocată mărunt. Presară și puțină sare peste ceapă pentru a o ajuta să se pătrundă mai repede. Călește-o ușor și uniform amestecând-o să nu se ardă. Când devine ușor transparentă adaugă zahărul și amestecă intens pentru a se topi și a se carameliza ceapa. Imediat după topire adaugă oțetul balsamic și boiaua de ardei. Amestecă energic pentru timp de 1 minut, apoi adaugă supa de pui fierbinte. Fierbe sosul de ceapă timp de 7-8 minute la foc de intensitate mică spre medie.
Dacă îți lipsește supa de poți o poți înlocui cu supă de legume sau cu apă.
Adaugă pulpele de pui în sos, acoperă cratița cu un capac și lasă carnea să fiarbă în sos pentru 10-12 minute.
Într-un bol, amestecă untul moale cu făina și diluează amestecul cu câte puțin sos fierbinte. Când amestecul devine fluid, adaugă-l în sosul cu carne de pe foc. Amestecă intens pentru a se omogeniza sosul și mai fierbe mâncarea pentru 7-8 minute, la foc de intensitate minimă.
Cum prepari găluștele pentru mâncarea de pui cu găluște în sos picant
Amestecă untul moale cu cele două ouă, sare și piper într-un bol. Adaugă lapte și făina trecută prin sită împreună cu praful de copt.
Așază pe flacăra aragazului o oală cu aproximativ 2 litri de apă. Adaugă și o linguriță de sare și lasă apa să fiarbă.
Ia câte o lingură din compoziția pentru găluște și adaugă în apa care fierbe. Lasă găluștele să fiarbă până când se ridică singure la suprafața apei. Transferă-le cu o spumieră într-un bol de servire și acoperă-le pentru a se mai hidrata.
Servește mâncarea de pui cu găluște în sos picant de ceapă caramelizată, presărată cu pătrunjel verde.