Reclamă

Pui cu găluște în sos picant de ceapă caramelizată

Pentru momentele în care se adună familia la masa de prânz, îți recomandăm o rețetă de pui cu găluște în sos picant de ceapă caramelizată. Este o mâncare consistentă și delicioasă care nu mai necesită pâine la masă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 11 mai 2023, 6:34

Carnea de pui este fragedă și suculentă, iar găluștele sunt dense, dar ușor pufoase. Nu se prepară din griș, precum clasicele găluște din supe, ci din făină cu ouă și unt. Puțin praf de copt adăugat le face mai pufoase. Se fierb separat în apă cu sare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot separat se prepară și carnea de pui, apoi se adaugă în sosul delicios și picant.

Rețeta este ușor asemănătoare cu rețeta de papricaș de pui cu smântână, însă este mai simplă și mai săracă în ingrediente. Prepar-o și tu urmărind lista de ingrediente și pașii necesari, pe care îi poți descoperi mai jos.

Pui cu găluște în sos picant – Ingrediente

Rețeta se compune din trei elemente, care se prepară separat, dar se servesc împreună. Împarte lista de ingrediente în funcție de aceste trei elemente.

Reclamă

Pentru prepararea fripturii:

  • 1 kg pulpe de pui
  • sare și piper
  • 3-4 linguri de ulei.

Pentru sos:

  • uleiul rămas de la prepararea pulpelor
  • 2 cepe de mărime medie
  • 1 linguriță de zahăr
  • 2 lingurițe de oțet balsamic
  • 1 linguriță de boia iute
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 500 ml supă de pui mai concentrată
  • 25 gr unt
  • 1 lingură de făină
Reclamă

Pentru găluște:

  • 50 gr unt
  • 2 ouă
  • 150 ml de lapte
  • 300 gr de făină
  • 1 linguriță cu praf de copt
  • sare și pipe după gust
  • apă și sare pentru fiert.

Pui cu găluște în sos picant – Mod de preparare

Primul pas constă în pregătirea pulpelor de pui. Acestea se prepară la tigaie sau pe un grill, condimentate cu sare și piper și unse bine cu ulei. Se rumenesc bine pe toate părțile, apoi se transferă în alt vas și se păstrează la cald, acoperite.

Cum prepari sosul picant de ceapă caramelizată

În uleiul care rămâne de la prepararea pulpelor de pui vei prepara și deliciosul sos. Mai adaugă o lingură de ulei, dacă este puțin și lasă-l să se înfierbânte.

Apoi, adaugă ceapa tocată mărunt. Presară și puțină sare peste ceapă pentru a o ajuta să se pătrundă mai repede. Călește-o ușor și uniform amestecând-o să nu se ardă. Când devine ușor transparentă adaugă zahărul și amestecă intens pentru a se topi și a se carameliza ceapa. Imediat după topire adaugă oțetul balsamic și boiaua de ardei. Amestecă energic pentru timp de 1 minut, apoi adaugă supa de pui fierbinte. Fierbe sosul de ceapă timp de 7-8 minute la foc de intensitate mică spre medie.

Dacă îți lipsește supa de poți o poți înlocui cu supă de legume sau cu apă.

Adaugă pulpele de pui în sos, acoperă cratița cu un capac și lasă carnea să fiarbă în sos pentru 10-12 minute.

Într-un bol, amestecă untul moale cu făina și diluează amestecul cu câte puțin sos fierbinte. Când amestecul devine fluid, adaugă-l în sosul cu carne de pe foc. Amestecă intens pentru a se omogeniza sosul și mai fierbe mâncarea pentru 7-8 minute, la foc de intensitate minimă.

Colaj de poze cu pașii de preparare a cărnii de pui în sosul picant
Carnea de pui se prepară separat, apoi se adaugă în sos / Profimedia Images

Cum prepari găluștele pentru mâncarea de pui cu găluște în sos picant

Amestecă untul moale cu cele două ouă, sare și piper într-un bol. Adaugă lapte și făina trecută prin sită împreună cu praful de copt.

Așază pe flacăra aragazului o oală cu aproximativ 2 litri de apă. Adaugă și o linguriță de sare și lasă apa să fiarbă.

Ia câte o lingură din compoziția pentru găluște și adaugă în apa care fierbe. Lasă găluștele să fiarbă până când se ridică singure la suprafața apei. Transferă-le cu o spumieră într-un bol de servire și acoperă-le pentru a se mai hidrata.

Colaj de poze cu pașii de preparare a găluștelor
Găluștele se fierb în apă cu sare, apoi se servesc cu pulpele de pui și sosul picant / Profimedia Images

Servește mâncarea de pui cu găluște în sos picant de ceapă caramelizată, presărată cu pătrunjel verde.

Dacă adori preparatele cu carne e pui, îți recomandăm să încerci și rețeta de friptură de pui în sos picant de roșii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
2
Trei săculeți cu monede din aur
Horoscop
Zodii predestinate să obțină o mare bogăție în timpul vieții lor, potrivit astrologilor
Pe tărâmul câștigurilor monetare, unele semne zodiacale au un avantaj astrologic, scrie yourtango.com. În funcție de aspectele din harta astrală, unele lucruri se pot întâmpla mai ușor decât altele în viața unui om. Ai...
3
fotografie romantică cu doi îndrăgostiți la apus de soare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru săptămâna aceasta. Relațiile se intensifică pentru fiecare zodie
În timp ce nativii trăiesc clipa, astrele le-au pregătit momente intense pentru fiecare zi în parte. Citește despre horoscopul dragostei pentru săptămâna aceasta și vezi care este șansa ta. Este foarte important ca fiecare...
4
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 iulie – 14 iulie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Urmează o perioadă plină de gesturi romantice pentru nativii din zodiac. Citește horoscopul săptămânii 8 iulie – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Iubirea plutește în aer și asta pentru că...
5
tineri surprinși pe un fundal deschis la culoare îmbrăcați în haine casual
Horoscop
5 zodii care au parte de schimbări drastice în relații, zilele următoare. Ce spun astrele
Perioada verii aduce cu sine și introspecții. Conexiunile divine nu sunt acum mult mai ușor de urmărit. Află care sunt acele 5 zodii care au parte de schimbări drastice în relații și vezi dacă...
PARTENERI
×