Carnea de pui este în topurile preferințelor tuturor și este foarte recomandată de specialiștii în nutriție. Are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. În plus, poate fi consumată chiar și când ești la dietă.
Fripturile din carne de pui se pot prepara în multe moduri: la grătar, la cuptor sau la tigaie. Cele mai gustoase sunt la tigaie și grătar, dar cele mai sănătoase sunt preparate la cuptor.
Urmărește în continuare una dintre rețetele de friptură din carne de pui preparată la cuptor.
Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate – Ingrediente
- 1 pui mare
- 100 gr de unt
- 1 lingură de ulei
- sare și piper după gust
- sucul de la o lămâie
- 1 căpățână de usturoi
- 1 linguriță cu boia de ardei dulce
- 2-3 crenguțe de rozmarin
- 2-3 crenguțe de cimbru
- 350 gr de cartofi
- 1 ceapă.
Rețetă de friptură din pui la cuptor – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea fripturii constă în pregătirea ingredientelor. Spală puiul bine, șterge-l cu prosoape de hârtie, apoi unge-l cu unt moale și stropește-l cu suc de lămâie. Masează-l bine peste piele și introdu mâinile și sub pielea de la piept. Aceasta se desface cu ușurință și se așază la loc.
Sucul de lămâie are rolul de a frăgezi carnea de pui și a facilita pătrunderea aromelor condimentelor în interior. Presară peste pui sare, piper și boia de ardei, dar și în interiorul lui. Adaugă în interiorul puiului o crenguță mică de cimbru, una de rozmarin, 1-2 felii de lămâie, 1-2 căței de usturoi și 2 bucăți mici de ceapă.
Descoperă aici și o rețetă de pui pe sare la cuptor, foarte simplă și ușor de preparat.