Șnițelul preparat astfel este, în majoritatea cazurilor, servit cu garnitură de cartofi și salată verde. Este consistent, delicios și arată spectaculos în secțiune.
Rețeta a fost inventată de celebrul bucătar francez Auguste Escoffier, folosind ca bază carnea de vițel. Ulterior rețeta a fost adaptată și cu mușchi file de porc sau piept de pui. La interior, în funcție de preferințe, se pot adăuga diverse tipuri de cașcaval și șuncă.
Denumirea i-a fost atribuită datorită costumației bucătarilor francezi. Când aceștia atingeau rangul de maestru, purtau un cordon albastru care îi deosebea de personalul cu grad inferior în bucătărie.
Îți prezentăm mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei cu piept de pui ca tip de carne.
Cordon bleu – Ingrediente
- 1 kg piept de pui dezosat
- sare și piper
- 500 gr șuncă feliată subțire
- 350 gr cașcaval afumat
- 3 ouă
- 150 gr de făină
- 200 gr de pesmet
- 250 ml ulei pentru prăjit.
Rețetă de șnițel vienez umplut – Mod de preparare
Mai întâi pregătește pieptul de pui pe care îl cureți de grăsime și tendoane. Apoi îl secționezi frumos în felii cu grosimea de maxim 5 mm.
Bate ușor feliile din piept de pui cu ciocanul de șnițele, dar cu mare atenție să nu se strivească fibrele. Poți presa carnea folosind o tavă sau un tocător de lemn. Presară sare și piper peste feliile de carne și lasă-le la odihnit 10-15 minute sau până când pregătești celelalte ingrediente.