Preparat în acest mod pieptul de pui va fi fraged și suculent la interior, dar și foarte aromat și gustos. Acesta se infuzează cu un gust ușor acrișor și cu o aromă citrică foarte plăcută la gust.
În plus, nu necesită nici timp îndelungat de preparare și nici ingrediente complexe.
Sucul de lămâie sau de limetă, oţetul, iaurtul sunt ingrediente ce pot ajuta la frăgezirea celor mai aspre tipuri de carne. Există numeroase rețete în care lămâia și carnea de pui sunt vedete.
Un exemplu îl poți descoperi la rețeta de pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente. Iar mai jos îți oferim rețeta pas cu pas pentru prepararea pieptului de pui la cuptor, cu lămâie.
Piept de pui cu lămâie la cuptor – Ingrediente
Rețeta acestei delicioase fripturi se prepară în două etape. Împarte și lista de ingrediente în funcție de aceste etape, pentru a-ți ușura munca.
Ingrediente pentru pregătirea cărnii:
- 1200 gr de piept de pui dezosat și fără piele;
- sare și piper după gust;
- 2-3 linguri de ulei.